Fetch data radio button AJAX

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

20/12/2019 01:48:14
Quote Anchor link
Goede avond,


Met jQuery, PHP en Mysql heb ik een form gemaak waarin ook inputs zitten met type radio.
De invoer van deze radio button werkt prima met AJAX en werkt hierin met cijfers.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="radio" id="id_one class="radio" value="1"/>
<input type="radio" id="id_two" class="radio" value="2"/>
<input type="radio" id="id_three" class="radio" value="3"/>

Om de juiste waarde te versturen doe ik dit met jQuery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var type    = $    ('.radio:checked').val();


Het formulier kun je updaten dmv van een wijzig button, de waarde word ook via AJAX ingevuld met de juist ID.
Ook dit werk prima maar ik loop vast bij de radio buttons, hoe kan ik met de waarde die ik terug krijg de juiste radiobutton als checked aanwijzen?
De waarde die terug word geven word als JSON gestuurd.

Alvast bedankt voor het meedenken.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:52:13
 
Ivo P

Ivo P

20/12/2019 12:35:29
Quote Anchor link
nb: je mist na id_one een ", maar dit is mogelijk alleen een illustratie?


---
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var myValue = 3;
$('radio').filter('value="' + myValue +'"').prop('checked', true);


overigens zou dit ALLE radio buttons op je pagina die de value 3 hebben checken. Ik zou ze dus wel een name geven. Ook al, omdat anders je browser niet weet dat ze samen horen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.