fgetscsv werkt niet naar behoren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klaas vieren

klaas vieren

03/01/2011 21:36:20
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"
method="post">

Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam"><br />
Wachtwoord: <input type="text" name="wachtwoord"><br /><br />

<input type="submit" value="versturen">
</form>
<?php

$bestand
=fopen("gebruikers.txt","r");


$account = fgetcsv($bestand, 100, "\t");
if(!$account)
{

echo("Kon geen bestand openen!");
}

else
echo("Welkom");
fclose($bestand);
?>


Het is de bedoeling, dat wanneer je inlogt met je gebruikersnaam en wachtwoord, dat je dan eronder een welkom tekst krijgt. Dit werkt niet zo goed, want zodra ik op de pagina ga, staat er al welkom.. iemand die me kan helpen? Merci!

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 03/01/2011 21:50:33 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:58:02
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/01/2011 21:40:40
Quote Anchor link
Waarom gebruik je eerst wel en daarna geen {} ?
Volgens mij kun je die niet samen in 1 statement door elkaar gebruiken.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/01/2011 21:46:33
Quote Anchor link
je opent een .txt maar je wil er mee aan het werk alsof het een .csv bestand is
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/01/2011 21:59:51
Quote Anchor link
Yea Rupie op 03/01/2011 21:40:40:
Waarom gebruik je eerst wel en daarna geen {} ?
Volgens mij kun je die niet samen in 1 statement door elkaar gebruiken.


Ja dat kan wel maar je mag maar 1 commando uitvoeren als je geen {} gebruikt :)
 
Klaas vieren

klaas vieren

03/01/2011 22:02:07
Quote Anchor link
Kan iemand het voor mij wijzigen hoe ik het wel moet schrijven..

Toevoeging op 03/01/2011 22:04:43:

ow en weet niet waarom het $account is.. voor de gebruikersnaam en wachtwoord heb ik:

$gebruikersnaam en $wachtwoord

LASTIG!
 
Klaas vieren

klaas vieren

05/01/2011 22:45:27
Quote Anchor link
........?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2011 22:50:54
Quote Anchor link
Loop je code eens na want je logica klopt niet. Er wordt nergens gecontroleerd of je bent ingelogd. Je toont nu een welkomsttekst wanneer je een bestand hebt ingelezen????? Dit heeft echter niks met het inlogproces te maken.
 
Klaas vieren

klaas vieren

06/01/2011 23:53:45
Quote Anchor link
@OZZIEPHP, hoe moet ik dat dan implementeren? Wat moet ik doen om in te loggen of dat te controleren?

De logica die ik begrijp is dat je met de code, het bestand moet openmaken en dan kijken of die gebruikersnaam en wachtwoord kloppen om verder te gaan..?
 
Dindong Veter

Dindong Veter

06/01/2011 23:57:40
Quote Anchor link
zou je dat niet liever met een database doen?
 
Write Down

Write Down

07/01/2011 00:25:29
Quote Anchor link
Paul L op 06/01/2011 23:57:40:
zou je dat niet liever met een database doen?

(eerst en vooral: dit kan jij op zich niet weten)

In zijn vorig topic gaf de TS aan dat het moet met een bestand. Dit is blijkbaar een opdracht voor school.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.