File box maken die alleen klikbaar is met voorbeeld??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

20/05/2019 14:18:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zou graag het volgende willen bereiken indien dat mogelijk is.
Een pagina met daarin een scrollbaar schermpje waarin alle files worden getoond van een bepaald map.
En zodra ik in dat schermpje een bv. pdf of png aanklik dat hij mij deze rechts ervan toont.

Ik heb zelf al wat zitten stoeien om die lijst te krijgen, wat ook geluk is.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<textarea name="doms" rows="12" cols="100">
<?php
//Get a list of file paths using the glob function.
$fileList = glob('/home/pi/Google Drive/Online logboek2019/*.png');

//Loop through the array that glob returned.
foreach($fileList as $filename){
    //Simply print them out onto the screen.
   //echo "<a href=".$filename."> test</a>", "&#13;&#10;";

    echo $filename;
}

?>

</textarea>


Echter , heb gelezen dat een link hierin niet mogelijk is.

Kan mij iemand helpen hoe ik mijn gedachte werkend krijg?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:07:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/05/2019 14:34:54
Quote Anchor link
Een divje met een overflow:auto, of anders een iframe? Een textarea gaat niet echt lukken, en loont zich er ook niet voor.
Gewijzigd op 20/05/2019 14:38:06 door - Ariën -
 
Jelle Dnw

Jelle Dnw

21/05/2019 11:22:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<select name="file" id="files">
<?php

//Get a list of file paths using the glob function.
$filelist = glob('/home/pi/Google Drive/Online logboek2019/*.png');

//Loop through the array that glob returned.
foreach($filelist as $filename)
{

    echo '<option value="<?php echo $filename; ?>"><?php echo $filename; ?></option>';
}

?>

</select>
<img src="" id="image" alt="" />


Dan kan je met jQuery listenen op een change event:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$(function() {
  $('#files').change(function() {
    $('#image').attr('src', $(this).val());
  });
});
Gewijzigd op 21/05/2019 11:23:32 door Jelle Dnw
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

24/05/2019 12:29:26
Quote Anchor link
thx zal het eens testen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.