FILE image 150x150

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »
Mitch

Mitch

25/09/2009 19:47:00
Quote Anchor link
Hallo.

ben nu bezig met een script om een avatar te uploaden...
het lukt aardig.
alles werkt, maar er is nog 1 ding wat ik mis.
ik wil graag dat de afmetingen maar 150x150 zijn....

hoe kan ik dat doen?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 22:58:58
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/09/2009 19:54:00
Quote Anchor link
php image 150x150. Is it really that hard?
 
Daniel H

Daniel H

25/09/2009 19:55:00
Quote Anchor link
deze zouw je kunnen gebruiken bij het opvragen, klik hier, als je het bestand gelijk met deze afmetingen wilt opslaan, dan moet je hier ff kijken:
Klik hier
Klik hier1
Klik hier2
 
Mitch

Mitch

25/09/2009 20:05:00
Quote Anchor link
Hmm

hoe kan ik zo toe passen bij wat ik nu heb? :S

want in vele functies zitten al file chekkers enz...


wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
if ((
($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/png")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/GIF")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPEG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/PNG")
)){
if ($_FILES["file"]["size"] < 800000){
  if ($_FILES["file"]["error"] > 0){
    echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }else{


    if (file_exists("images/users/" . $_FILES["file"]["name"])){
      echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
      }else{
      move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
      "images/users/" . $_FILES["file"]["name"]);
      }
    }
    }else{
  echo "Uw bestand is te groot.<br>";
  }
  }else{
  echo "bestand type is niet geldig.<br>";
  }
}
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 21:35:00
Quote Anchor link
Quote:
((
($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/png")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/GIF")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPEG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/JPG")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/PNG")
)){

Daar kun je gewoon met geen mogelijkheid op vertrouwen. Gebruik daar liever getimagesize voor. Als daar niets zinnigs uitkomt weet je gelijk zeker dat PHP het niet ondersteunt. Daarnaast had je voor iets dergelijks beter in_array kunnen gebruiken :).

Heb je wel eens met de GD-functies gewerkt? Kijk anders een naar imagecopyresampled, dat is wat je zoekt geloof ik.

Quote:
if (file_exists("images/users/" . $_FILES["file"]["name"])){
echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
Waarom maak je er niet gewoon een unieke filename van?
 
Mitch

Mitch

25/09/2009 22:04:00
Quote Anchor link
ok ik ben bezig met de array.

het lukt niet helemaal, ik heb de volgende tut gebruikt:
http://phphulp.nl/php/tutorials/4/226/413/

wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$array = array('image/gif','image/gif','image/jpg','image/png','image/GIF','image/JPEG','image/JPG','image/PNG');
if(in_array($_FILES["file"]["type"],$array)){


maar hij zegt bij alles dat het bestand geen geldige typen is.
dus ik neem aan dat er wat verkeerd is?

nee, ik weet niet wat een GD-Functie is.
werk zelf nooit met functies wat ik me wel moet gaan aan leren omdat het veel werk gaat schelen...

Misschien dat ik dat idd ook ga doen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/09/2009 22:08:00
Quote Anchor link
Waarom staat er dubbel 'image/gif' in?
 
Mitch

Mitch

25/09/2009 22:09:00
Quote Anchor link
Soms hebben mensen fotos .GIF dat kan zo zijn dat de fotos van bepaalde camera's komen, vandaar heb ik het in grote letters en kleine letters.
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 22:10:00
Quote Anchor link
Quote:
maar hij zegt bij alles dat het bestand geen geldige typen is.
dus ik neem aan dat er wat verkeerd is?
Ja, dat neem ik ook aan... Volgens mij had ik je al verteld dat je niet kunt vertrouwen op het type wat de browser meestuurt. Ik zou gewoon eens met getimagesize-functie proberen. Dan kun je wat meer zien.
En afgezien daarvan doe je het ook nog op een totaal ineffectieve manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(in_array(strtolower($_POST['file']['type']), Array('image/jpeg', 'image/png', 'image/gif')); # Het bestand is volgens de browser een image. Maar controleer dat altijd zelf nog een keertje :D
?>


Quote:
werk zelf nooit met functies wat ik me wel moet gaan aan leren omdat het veel werk gaat schelen...
Tsjonge, ik ben hier op het forum net beginner-af. Maar volgens mij kunnen we wat dat betreft beter ruilen... :)
PHP create thumbnails. Dat geeft je meer informatie dan ik je ooit van mijn leven kan geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Willem van der Veer
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/09/2009 22:14:00
Quote Anchor link
Voor het werken met plaatjes heb je in PHP de Imagick class. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        if ($_FILES['error'] == 0) {
            $tmp = $_FILES['userfile']['tmp_name'];
            if (is_uploaded_file ($tmp)) {
                $name = preg_replace ('/[^a-zA-z\.]/', '', $_FILES['userfile']['name']);
                $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/gfx/';
                if (move_uploaded_file ($tmp, $path . $name)) {
                    $msg = '<p>Geupload: ' . $name . '</p>';
                    $msg .= '<p><img src="gfx/' . $name . '" /></p>';
                    
                    $img = new Imagick ($path . $name);
                    $img->scaleImage (150, 150);
                    $img->writeImage ($path . $name);
                    $img->destroy ();
                    // hier moet absoluut beveiling tegen MySQL injection op
                    // dus minstens mysql_real_escape_string () over $name heen halen

                    $sql = "
                        INSERT INTO tabelnaam
                        (filename)
                        VALUES
                        ('"
. $name . "')
                    "
;
                    $msg .= '<pre>' . print_r (htmlentities ($sql), true) . '</pre>';
                }
            }
        }
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>PHP Image Upload</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        
        <style type="text/css" media="screen">
            div#container                        {margin: 30px auto; width: 500px; padding: 10px;}
            
            input,
            div#container                        {font: 11px "Lucida Sans Unicode";}
            h1                                    {font: bold 11px "Lucida Sans Unicode";}        
        </style>
    </head>
    
    <body>
        <div id="container">
            <h1>PHP Image Upload</h1>
            <?php
                if (isset ($msg)) {
                    echo $msg;
                }

            ?>

            <form method="post" action="image_upload.php" enctype="multipart/form-data">
                <div>
                    <input id="userfile" name="userfile" type="file" />
                    <input type="submit" value="upload" />
                </div>
            </form>
        </div>
    </body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.