file name van image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

26/03/2007 16:16:00
Quote Anchor link
iemand enig idee hoe ik de bestandsnaam te pakken kan krijgen van een jpg bestand dat ik upload met het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include('imagehandler4.php');
if(!empty($_FILES['file'])){
    $error = upload4($_FILES['file']['tmp_name'],'shirts/',$_FILES['file']['name'],800,800);
    if($error[0] == true){
        echo 'Upload is gelukt';
    }
else{
        echo 'Error: '.$error[2];
    }
}
else{
    echo '
    <form enctype="multipart/form-data" method="post" action="upload4.php">    
<table border="0"><tr><td>File:</td><td><input type="file" name="file" /></td></tr>

<tr><td>&nbsp;</td><td><input type="submit" value="Upload" /></td></tr>
</table>
  </form>'
;
}


?>


ik wil het opslaan in een database, dus als het plaatje test.jpg is moet er ook test.jpg in de database komen, ik doe het nu als volgt:

$functie = mysql_query("INSERT INTO shirts (bestandsnaam) VALUES ('$file') ") or die (mysql_error());

maar met $file krijg ik een hele vreemde code in de database, zoiets als dit:
/tmp/phpxDqE8c


de code van imagehandler4.php (wat geinclude wordt) is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
//function to resize / upload a photo save it to a dir


function upload4 ($tempfile,$dir,$file,$height,$width){


    //$tempfile = filename generated by the server when uploading a file
    //$dir = directory with the final location
    //$file = new filename
    //$height / $width explain enough i think
    
    //check if the file is realy uploaded

    if(!is_uploaded_file($tempfile)){
        $error[0] = false;
        $error[1] = -1;
        $error[2] = 'file is not uploaded';
    return $error;
    }
else{
    //get the dimensions of the file
    if(!$dim = getimagesize($tempfile)){
        $error[0] = false;
        $error[1] = -2;
        $error[2] = 'No image file';
    return $error;
    }
else{
    
    //0 = width
    //1 = height
    //2 = type
    //we want to calculte if the bigger then the maxsize if not keep it easy --> upload it
  
        //we have to resize :(

        
          
            $dims[0] = 375;
            $dims[1] = 335;

            
        
  
        //we know the new size
        if($dim[2] == 2){
        if(!$mimage = @imagecreatefromjpeg($tempfile)){
        $error[0] = false;
        $error[1] = -4;
        $error[2] = 'Error';
        return $error;
        }

          
           $im = @imagecreatetruecolor($dims[0],$dims[1]);
           @
imagecopyresampled($im, $mimage, 0, 0, 0, 0, $dims[0], $dims[1], $dim[0], $dim[1]);
          
         if(!file_exists($dir.$file)){
           if($dim[2] == 2){
        if(!@imagejpeg($im,$dir.$file,100)){
        $error[0] = false;
        $error[1] = -5;
        $error[2] = 'Imagecreate error';
        return $error;
        }
else{
        $error[0] = true;
        $error[1] = 2;
        $error[2] = 'Resized';
        return $error;    
        }    
        }    

        }
else{
        $error[0] = false;
        $error[1] = -4;
        $error[2] = 'File allready exsits';
        return $error;        
        }

        imagedestroy($im);
        imagedestroy($mimage);  
           //end resize
        }

    }
    }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timor bos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:02:10
 
GaMer B

GaMer B

26/03/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $functie
= mysql_query("INSERT INTO shirts (bestandsnaam) VALUES ('".$file."') ") or die (mysql_error());
?>

zou het moeten zijn. Verder hoe kom je aan $file?
 
Timor bos

Timor bos

26/03/2007 16:37:00
Quote Anchor link
hmm nee krijg weer dit:
/tmp/phpUI0rnw

file zou de nieuwe file name moeten zijn volgens de uitleg van het script.. snapt iemand dit?
ben niet echt goed in php
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/03/2007 17:02:00
Quote Anchor link
Dat is de tijdelijke naam die het bestand op de server heeft gekregen, ik geloof de tmp name

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $_FILES
['file']['name']  // oorspronkelijk file name
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Timor bos

Timor bos

26/03/2007 17:12:00
Quote Anchor link
thanx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.