file permissions

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »
Dh boor

dh boor

02/05/2014 23:23:55
Quote Anchor link
Dag,

als ik gegevens in een flat file wil opslaan (want ik heb geen beschikking over MySQL), is het dan een goed idee om de permissions van de file iedere keer zeg maar 'open' zetten als erin geschreven wordt en daarna weer 'dicht'?

En is dit ok voor open: 0646
En dit voor dicht: 0644

Ik zoek me rot, maar vind vooral heel veel erg oude stukken, waarin ook nog vaak wordt gezegd dat je 777 moet kiezen.

Geldt dat voor een folder ook?
Ik heb bij die folder nu 0747, anders kan ik er niet naartoe schrijven.

Edit: weet iemand een recent stuk over werken met de basics van flat file?
Gewijzigd op 02/05/2014 23:25:33 door Dh boor
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:23:06
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/05/2014 23:28:19
Quote Anchor link
Wil je met PHP die bestanden aanmaken / wijzigen?

dan kan een .htaccess bestandje met de tekst 'Deny from all' zorgen dat je van buitenaf niet in die directory komt
 
Dh boor

dh boor

02/05/2014 23:50:06
Quote Anchor link
Dus als ik zo'n .htaccess bestandje maak, hoef ik me niet meer druk te maken over de permissies?
En hoe zit het met de permissies van die folder dan?

Enneeh... gewoon 1 regel in een bestandje met als naam .htaccess en op die regel dan 'Deny from all'?
Want als ik nu de url naar dat bestand intik in de browser krijg ik het nog steeds gewoon te zien.
 
Willem vp

Willem vp

03/05/2014 00:09:50
Quote Anchor link
Dh boor op 02/05/2014 23:23:55:
als ik gegevens in een flat file wil opslaan (want ik heb geen beschikking over MySQL), is het dan een goed idee om de permissions van de file iedere keer zeg maar 'open' zetten als erin geschreven wordt en daarna weer 'dicht'?

Nee. Slecht idee. Als je twee bezoekers hebt waardoor je webserver twee keer tegelijkertijd gaan schrijven naar die file, kan het zijn dat de tweede schrijfactie mislukt omdat de eerste de file heeft dichtgezet.

Frank Nietbelangrijk op 02/05/2014 23:28:19:
dan kan een .htaccess bestandje met de tekst 'Deny from all' zorgen dat je van buitenaf niet in die directory komt

Let op dat wanneer je Apache 2.4 gebruikt, je niet "Deny from all" moet gebruiken, maar "Require all denied".

Nog beter is het overigens om het bestand niet in je documentroot op te slaan. Dus als je documentroot iets is als /users/dhboor/html zou je het bestand kunnen neerzetten in de directory /users/dhboor/data of zo. PHP kan er dan nog wel bij, maar via een browser kun je met geen mogelijkheid direct bij de file komen.
 
Dh boor

dh boor

03/05/2014 00:27:36
Quote Anchor link
Ik heb gekeken: Apache is 2.0.
Dan moet ik een .htacces-bestandje maken met maar één regel:
Deny from all
zonder aanhalingstekens of iets anders?
Werkt niet. Kan dat liggen aan een 'hogere' configuratie?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/05/2014 09:09:34
Quote Anchor link
ja gewoon zonder aanhalingstekens

je moet dit bestand inderdaad in een subdirectory zetten

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<pad naar je root dir>/mapje/.htaccess

en dan doe je voor een testje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<pad naar je root dir>/mapje/index.html

www.jouwdomein.nl/mapje zal dan niet meer bereikbaar zijn.

vervolgens kun je een nieuwe directory aanmaken in mapje die je volledige schrijfrechten geeft (777)
Daarna kun je in de nieuwe map met PHP schrijven

mapstructuur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
- [mapje]
    - .htaccess
    - index.php
    - [data] (directory met schrijfrechten)
        - data.txt





Toevoeging op 03/05/2014 09:27:24:

ik realiseer me nu dat het ook makkelijker en beter kan waarschijnlijk.

je hebt bij de meeste providers / servers al de mogelijkheid om data buiten je public directory op te slaan. dan kun je er zowiezo al niet bij.

stel je website begint in de directory public_html en die staat in de map dhboor dan krijg je deze structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
- [dhboor]
    - [public_html]
        - index.php // de start van je normale website
    - [data] (directory met schrijfrechten)
        - data.txt


vanuit php kun je het beste met absolute paden werken zie de constante __DIR__ in http://www.php.net/manual/en/language.constants.predefined.php
 
Dh boor

dh boor

03/05/2014 16:23:50
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties!
Dat laatste, een map buiten de html-map zetten, werkte voor mij en is denk ik ook de veiligste en simpelste oplossing.

Maargoed, ik snap niet hoe het kan dat zo'n .htaccess-bestandje bij mij niet kan werken.
 
Willem vp

Willem vp

03/05/2014 19:09:14
Quote Anchor link
Het zou kunnen dat in de httpd.conf iets als "AllowOverride None" staat geconfigureerd. Dan kun je in je .htaccess zetten wat je wilt, maar dat wordt dan vrolijk genegeerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.