File upload met method GET

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

17/04/2011 21:29:40
Quote Anchor link
oke, misschien een makkelijke vraag, maar toch.

ik heb een form tag met method GET met daarin een input type file,
nu wil ik een bestand uploaden (wat dus in POST moet), maar ik wil de rest van de gegevens versturen via GET.

ik weet dat dit kan met javascript en na submit de action te veranderen en daarna pas te versturen.

maar nu komt de vraag: zou het ook gewoon zonder javascript kunnen werken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:58:58
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/04/2011 21:32:38
Quote Anchor link
Waarom stel je deze vraag, je kan het toch gewoon zelf uittesten of het je zonder javascript afkunt.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

17/04/2011 21:36:28
Quote Anchor link
tot nu toe niet gelukt, als ik alsnog de enctype tag toevoegd, en dan via var_dump in php de $_FILES var laat zien, dan is de var gewoon leeg.

daarom vraag ik het ;)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/04/2011 21:59:35
Quote Anchor link
Nou dan heb je je antwoord dat fileupload loopt via method="post" en als je zaken via de get wilt sturen dat je met javascript de action query zult moeten aanpassen
 
Write Down

Write Down

17/04/2011 22:49:43
Quote Anchor link
Hoeft het in één stap? Je zou bijvoorbeeld eerst je GET-waarden kunnen afhandelen en daarna je POST-waarden.

(opzet, geen correcte code)
<form action="verwerking.php?get=$_GET['get']" method="post" />
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

17/04/2011 22:51:25
Quote Anchor link
ja eigenlijk wel,
dus ik ga maar met javascript aan de slag ;)
 
Write Down

Write Down

17/04/2011 23:05:27
Quote Anchor link
Hoe er wel rekening mee, dat nog steeds niet iedereen javascript heeft aanstaan. Naar mijn mening, gebruik JS voor verfraaiing, maar niet voor verwerking.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/04/2011 23:10:29
Quote Anchor link
En js kan voor elk browser Een ander effect hebben aangezien het client side is
Gewijzigd op 17/04/2011 23:11:28 door Jordi Kroon
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

17/04/2011 23:11:33
Quote Anchor link
daarvoor heb ik ook de benodigde browsers ;)
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/04/2011 23:11:56
Quote Anchor link
Ook mobiele browsers ?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

17/04/2011 23:13:30
Quote Anchor link
daar is de site niet voor bedoeld, en dan alsnog bieden redelijk veel mobiele OS ondersteuning aan javascript.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2011 03:41:33
Quote Anchor link
Een GET heeft een beperkt aantal characters. Een file uploaden via een GET lijkt mij onzinnig.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

18/04/2011 10:24:30
Quote Anchor link
Nee, ik heb een form waarin de file via post moet en de rest via get...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.