file_exists && include_path

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:13:00
Quote Anchor link
Ik wil een file includen, maar alleen als deze bestaat, anders moet er een andere geinclude worden of helemaal niets.

Het probleem is dat ik op het moment van includen alleen weet dat de files zich ergens in het include_path van de server bevinden, maar niet de exacte locatie.

Het probleem:
Om te zorgen dat ik geen overbodige includes ga uitvoeren wil ik eigenlijk eerst checken of de file wel bestaat. Normaal doe je dit met file_exists, maar deze checked het include_path niet.

Mijn vraag:
Is er een manier om te kijken of een file ergens in het include_path bestaat?

Mijn huidige code ziet er zo uit, het werkt, maar ik vind het niet de meest charmante oplossing, vandaar mijn vraag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    
public static function autoLoad($p_sClassName){
        @
include_once strtolower($p_sClassName).'.inc.php';
        @
include_once strtolower(substr($p_sClassName, 3)).'.inc.php';
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:06:39
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:16:00
Quote Anchor link
require??

if(require('file'))
{
doe je ding
}
else
{
echo "bestaat niet";
}


zoiets???
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:18:00
Quote Anchor link
Require is een statement en geen functie, het heeft dus geen return waarde.

Bovendien geeft require meteen een fatal error als het bestand niet bestaat, vandaar dat ik ookal include ipv require gebruikte. (include geeft slechts een warning die ik met @ onderdruk).
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Ok duidelijk, kan je die warning niet gebruiken??
met bijv trigger_error() ?? Of zoiets?

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 21:21:00
Quote Anchor link
Wat noem jij dan een 'include_path'?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:22:00
Quote Anchor link
@San ik neem aan dat hij het standaard pad bedoelt? Zoals in je phpinfo staat?
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:24:00
Quote Anchor link
@SanThe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo ini_get('include_path');
?>


@Klaasjan
Eigenlijk wil ik het liefst van de error af, zodat ie helemaal niet te voorschijn komt. Verder snap ik niet helemaal wat je bedoeld, trigger_error() 'maakt' toch juist een error?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:29:00
Quote Anchor link
@Boaz,

Je hebt gelijk ik ben er niet bij vandaag :(
Zie overigens mijn edit hierboven, het lijkt erop dat je op een bug gestuit bent. Kan je niet fopen() of een van die familie gebruiken en kijken of je een fout terugkrijgt?
Asl je een fout terugkrijgt dan include('standaard') anders (file bestaat) include('specifiek')

??
Ik roep maar wat hoor
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:35:00
Quote Anchor link
Ik denk persoonlijk dat het niet een bug is, maar iets wat mist.

Als je bijvoorbeeld naar de beschrijving van file() kijkt zie je dat je kan aangeven of er ook in het include path gekeken moet worden. Dit mist helaas bij file_exists() .
Misschien heeft dat een rede die ik nog niet bedacht heb of een simpele oplossing die ik ook nog niet bedacht heb ;)

Klaasjan:
Ik roep maar wat hoor

Is prima! Hopenlijk helpt het om tot een oplossing te komen :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2007 21:41:00
Quote Anchor link
Heb je hier wat aan misschien?
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:51:00
Quote Anchor link
@Jan, is niet wat ik bedoelde, maar het helpt enigszins.

Ik heb er nu het volgende van gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    public static function autoLoad($p_sClassName){
        foreach(explode(PATH_SEPARATOR, ini_get('include_path')) as $sPath){
            if(file_exists($sPath.DIRECTORY_SEPARATOR.strtolower($p_sClassName).'.inc.php')){
                require_once strtolower($p_sClassName).'.inc.php';
            }
elseif(file_exists($sPath.DIRECTORY_SEPARATOR.strtolower(substr($p_sClassName, 3)).'.inc.php')){
                require_once strtolower(substr($p_sClassName, 3)).'.inc.php';
            }
        }
    }

?>


Dit is 100% error vrij, maar de vraag is of dit echt charmanter is dan mijn eerste oplossing?
 
Jelmer -

Jelmer -

08/10/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Stel dat je include-path "/map/a:/map/b" is, en in beide mapjes staat een bestand "klasse.inc.php", dan worden beide bestanden geïnclude. Misschien dat je nog even een 'return true' achter de require_once moet zetten. Scheelt je ook weer het foreach-loopje afmaken waneer het niet langer nodig is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.