file_exists && include_path

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:13:00
Quote Anchor link
Ik wil een file includen, maar alleen als deze bestaat, anders moet er een andere geinclude worden of helemaal niets.

Het probleem is dat ik op het moment van includen alleen weet dat de files zich ergens in het include_path van de server bevinden, maar niet de exacte locatie.

Het probleem:
Om te zorgen dat ik geen overbodige includes ga uitvoeren wil ik eigenlijk eerst checken of de file wel bestaat. Normaal doe je dit met file_exists, maar deze checked het include_path niet.

Mijn vraag:
Is er een manier om te kijken of een file ergens in het include_path bestaat?

Mijn huidige code ziet er zo uit, het werkt, maar ik vind het niet de meest charmante oplossing, vandaar mijn vraag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    
public static function autoLoad($p_sClassName){
        @
include_once strtolower($p_sClassName).'.inc.php';
        @
include_once strtolower(substr($p_sClassName, 3)).'.inc.php';
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:29:09
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:16:00
Quote Anchor link
require??

if(require('file'))
{
doe je ding
}
else
{
echo "bestaat niet";
}


zoiets???
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:18:00
Quote Anchor link
Require is een statement en geen functie, het heeft dus geen return waarde.

Bovendien geeft require meteen een fatal error als het bestand niet bestaat, vandaar dat ik ookal include ipv require gebruikte. (include geeft slechts een warning die ik met @ onderdruk).
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Ok duidelijk, kan je die warning niet gebruiken??
met bijv trigger_error() ?? Of zoiets?

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 21:21:00
Quote Anchor link
Wat noem jij dan een 'include_path'?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:22:00
Quote Anchor link
@San ik neem aan dat hij het standaard pad bedoelt? Zoals in je phpinfo staat?
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:24:00
Quote Anchor link
@SanThe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo ini_get('include_path');
?>


@Klaasjan
Eigenlijk wil ik het liefst van de error af, zodat ie helemaal niet te voorschijn komt. Verder snap ik niet helemaal wat je bedoeld, trigger_error() 'maakt' toch juist een error?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/10/2007 21:29:00
Quote Anchor link
@Boaz,

Je hebt gelijk ik ben er niet bij vandaag :(
Zie overigens mijn edit hierboven, het lijkt erop dat je op een bug gestuit bent. Kan je niet fopen() of een van die familie gebruiken en kijken of je een fout terugkrijgt?
Asl je een fout terugkrijgt dan include('standaard') anders (file bestaat) include('specifiek')

??
Ik roep maar wat hoor
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:35:00
Quote Anchor link
Ik denk persoonlijk dat het niet een bug is, maar iets wat mist.

Als je bijvoorbeeld naar de beschrijving van file() kijkt zie je dat je kan aangeven of er ook in het include path gekeken moet worden. Dit mist helaas bij file_exists() .
Misschien heeft dat een rede die ik nog niet bedacht heb of een simpele oplossing die ik ook nog niet bedacht heb ;)

Klaasjan:
Ik roep maar wat hoor

Is prima! Hopenlijk helpt het om tot een oplossing te komen :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2007 21:41:00
Quote Anchor link
Heb je hier wat aan misschien?
 
Bo az

Bo az

08/10/2007 21:51:00
Quote Anchor link
@Jan, is niet wat ik bedoelde, maar het helpt enigszins.

Ik heb er nu het volgende van gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    public static function autoLoad($p_sClassName){
        foreach(explode(PATH_SEPARATOR, ini_get('include_path')) as $sPath){
            if(file_exists($sPath.DIRECTORY_SEPARATOR.strtolower($p_sClassName).'.inc.php')){
                require_once strtolower($p_sClassName).'.inc.php';
            }
elseif(file_exists($sPath.DIRECTORY_SEPARATOR.strtolower(substr($p_sClassName, 3)).'.inc.php')){
                require_once strtolower(substr($p_sClassName, 3)).'.inc.php';
            }
        }
    }

?>


Dit is 100% error vrij, maar de vraag is of dit echt charmanter is dan mijn eerste oplossing?
 
Jelmer -

Jelmer -

08/10/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Stel dat je include-path "/map/a:/map/b" is, en in beide mapjes staat een bestand "klasse.inc.php", dan worden beide bestanden geïnclude. Misschien dat je nog even een 'return true' achter de require_once moet zetten. Scheelt je ook weer het foreach-loopje afmaken waneer het niet langer nodig is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.