file_exists werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 15:36:47
Quote Anchor link
Ik wil het volgende doen::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists($path.'.jpg'))
    {
    $ext = 'jpg';    
    }


Het bestand bestaat gewoon en heeft 777 rechten.
openbase dir staat uit voor het domein.
Het gaat dus om een plaatje dat op een ander domein staat dus buiten de document root.

ini_set('display_errors',1);
geeft geen enkele error.

Hoe kan ik dit debuggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:48:14
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 16:19:39
Quote Anchor link
Het bestand kan wel bestaan met de juiste rechten, maar heeft $path die ook.
Bekijk het vanuit de server. Die moet erbij kunnen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 16:39:27
Quote Anchor link
Heb je wel het volledige path opgegeven vanuit de root? Zoiets als:

/var/www/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg

of /home/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:12:25
Quote Anchor link
absoluut het pad is:

/home/xxxxx/domains/xxxxxxxx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg

En die bestaat, dat pad is correct. zo vreemd dit.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:12:53 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:23:09
Quote Anchor link
Maar pas je dit pad ook toe in file_exists?

Draai je dit vanuit een cronjob of als los script?
Gewijzigd op 18/05/2022 17:25:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:31:54
Quote Anchor link
Jazeker, natuurlijk pas ik dit pad toe.

Nu apart in een bestand krijg ik weer dit, was eerst weg.

Quote:
<b>Warning</b>: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg) is not within the allowed path(s):


Update,

nu heb ik openbase_dir uitgezet naar het doel pad waar de plaatjes staan en ook de bron site waar de verwijzing staat. Nu krijg ik geen foutmelding. maar hij bestaat niet.

deze code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{
echo 'bestaat';    
}


in DA open open_base restrictions in het doeldomein uitgezet bij: Custom HTTPD Configurations
Maar bestaat komt maar niet.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:33:27 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:49:56
Quote Anchor link
Weet je zeker dat het private_html is? Vaak wordt dit gesymlinkt met public_html.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:50:16 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:10:29
Quote Anchor link
Misschien is toegang tot een ander domein niet toegestaan.
Ook al is het je eigen domein.
Haal dat plaatje anders op met curl of file_get_contents :
https://www.php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 18:12:59
Quote Anchor link
Ik lees dat de resultaten van file_exists worden gecachet. Probeer voor de zekerheid die cache eens te wissen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

clearstatcache();

if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{

echo 'bestaat';    
}


?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:23:53
Quote Anchor link
Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$plaatje = file_get_contents('http://url/naar/images/producten/m_2077361070_image.jpg');
header("Content-Type: image/jpeg");
header('Content-Disposition: attachment; filename="plaatje');
echo($plaatje);
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:39:59
Quote Anchor link
Gedaan en helemaal noppes.

Snap er helemaal niks meer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:50:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je niet de eigenaar bent van dat bestand op filesystem niveau.
Anders had ik ook op een hostingserver kunnen unlink()'en naar: /home/pietje/domains/pietje.nl/private_html/index.php.

Zo te zien gebruik je DirectAdmin, en in de filemanager kan je de ownership resetten.
Je kan dit ook via SSH doen, als dat aanstaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chown -R JOUW_USER:JOUW_USER /home/JOUW_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
Gewijzigd op 18/05/2022 19:52:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:52:06
Quote Anchor link
Ik had met chown al in rood de ownership van het bestand al aangepast naar:
CHOWN bronnaam:bronnaam de groep en eigenaar.
Bronnaam is dan de gebruiker van waar het bestand van opgevraagd word. Ook dit werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:53:43
Quote Anchor link
Maar heb je al in de Filemanager de ownership kunnen resetten?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:57:07
Quote Anchor link
De ownships staan al correct, op dezelfde voor alle plaatjes ook.
Het gaat erom dat een andere user op dezelfde server toagang tot deze plaatjes moet hebben.

Moet ik die dan niet in de groep doen zoals:

chown -R DOELUSER:JOUW_USER /home/DOEL_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:00:17
Quote Anchor link
Je, dan moet die domein ook in die groep zitten.

Maar waarom zijn er eigenlijk twee verschillende users? Je kan toch ook onder één user verschillende domeinen aanmaken?
Dat lijkt mij logischer. Dan hoef je niet zulke aanpassingen te doen, die mogelijk misschien zelfs met DirectAdmin schuren.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 20:11:46
Quote Anchor link
dan doet hij het wel idd. in hetzelfde user, thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.