file_exists werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 15:36:47
Quote Anchor link
Ik wil het volgende doen::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists($path.'.jpg'))
    {
    $ext = 'jpg';    
    }


Het bestand bestaat gewoon en heeft 777 rechten.
openbase dir staat uit voor het domein.
Het gaat dus om een plaatje dat op een ander domein staat dus buiten de document root.

ini_set('display_errors',1);
geeft geen enkele error.

Hoe kan ik dit debuggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:15:08
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 16:19:39
Quote Anchor link
Het bestand kan wel bestaan met de juiste rechten, maar heeft $path die ook.
Bekijk het vanuit de server. Die moet erbij kunnen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 16:39:27
Quote Anchor link
Heb je wel het volledige path opgegeven vanuit de root? Zoiets als:

/var/www/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg

of /home/mijnsite.nl/mijnfolder/plaatje.jpg
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:12:25
Quote Anchor link
absoluut het pad is:

/home/xxxxx/domains/xxxxxxxx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg

En die bestaat, dat pad is correct. zo vreemd dit.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:12:53 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:23:09
Quote Anchor link
Maar pas je dit pad ook toe in file_exists?

Draai je dit vanuit een cronjob of als los script?
Gewijzigd op 18/05/2022 17:25:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 17:31:54
Quote Anchor link
Jazeker, natuurlijk pas ik dit pad toe.

Nu apart in een bestand krijg ik weer dit, was eerst weg.

Quote:
<b>Warning</b>: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg) is not within the allowed path(s):


Update,

nu heb ik openbase_dir uitgezet naar het doel pad waar de plaatjes staan en ook de bron site waar de verwijzing staat. Nu krijg ik geen foutmelding. maar hij bestaat niet.

deze code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{
echo 'bestaat';    
}


in DA open open_base restrictions in het doeldomein uitgezet bij: Custom HTTPD Configurations
Maar bestaat komt maar niet.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:33:27 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 17:49:56
Quote Anchor link
Weet je zeker dat het private_html is? Vaak wordt dit gesymlinkt met public_html.
Gewijzigd op 18/05/2022 17:50:16 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:10:29
Quote Anchor link
Misschien is toegang tot een ander domein niet toegestaan.
Ook al is het je eigen domein.
Haal dat plaatje anders op met curl of file_get_contents :
https://www.php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/05/2022 18:12:59
Quote Anchor link
Ik lees dat de resultaten van file_exists worden gecachet. Probeer voor de zekerheid die cache eens te wissen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

clearstatcache();

if (file_exists('/home/xx/domains/xx.nl/private_html/images/producten/m_2077361070_image.jpg'))
{

echo 'bestaat';    
}


?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:23:53
Quote Anchor link
Voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$plaatje = file_get_contents('http://url/naar/images/producten/m_2077361070_image.jpg');
header("Content-Type: image/jpeg");
header('Content-Disposition: attachment; filename="plaatje');
echo($plaatje);
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:39:59
Quote Anchor link
Gedaan en helemaal noppes.

Snap er helemaal niks meer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:50:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je niet de eigenaar bent van dat bestand op filesystem niveau.
Anders had ik ook op een hostingserver kunnen unlink()'en naar: /home/pietje/domains/pietje.nl/private_html/index.php.

Zo te zien gebruik je DirectAdmin, en in de filemanager kan je de ownership resetten.
Je kan dit ook via SSH doen, als dat aanstaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
chown -R JOUW_USER:JOUW_USER /home/JOUW_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
Gewijzigd op 18/05/2022 19:52:03 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:52:06
Quote Anchor link
Ik had met chown al in rood de ownership van het bestand al aangepast naar:
CHOWN bronnaam:bronnaam de groep en eigenaar.
Bronnaam is dan de gebruiker van waar het bestand van opgevraagd word. Ook dit werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:53:43
Quote Anchor link
Maar heb je al in de Filemanager de ownership kunnen resetten?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 19:57:07
Quote Anchor link
De ownships staan al correct, op dezelfde voor alle plaatjes ook.
Het gaat erom dat een andere user op dezelfde server toagang tot deze plaatjes moet hebben.

Moet ik die dan niet in de groep doen zoals:

chown -R DOELUSER:JOUW_USER /home/DOEL_USER/domains/DOMEIN.NL/public_html/*
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:00:17
Quote Anchor link
Je, dan moet die domein ook in die groep zitten.

Maar waarom zijn er eigenlijk twee verschillende users? Je kan toch ook onder één user verschillende domeinen aanmaken?
Dat lijkt mij logischer. Dan hoef je niet zulke aanpassingen te doen, die mogelijk misschien zelfs met DirectAdmin schuren.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2022 20:11:46
Quote Anchor link
dan doet hij het wel idd. in hetzelfde user, thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.