Film verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:49:18
Quote Anchor link
Beste phph'ers,

bij het maken van een film-database ben ik druk bezig geweest met het uploaden van een film, wat nu immers ook gelukt is. Maar nu is het de vraag; hoe kan ik ze verwijderen? Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?

groet jeremy
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:26:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 10:50:11
Quote Anchor link
En wat heb je al geprobeerd om het uit te zoeken?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 10:54:57
Quote Anchor link
De naam uit de database kun je makkelijk doen met een DELETE query.
Echter het bestand verwijderen zul je los van je DELETE query moeten doen. Aangezien dat geen entry is in je db, maar een fysiek bestand.

Tevens, als je dit in een live situatie gaat gebruiken (bij een hosting bedrijf). Raad ik het niet aan films naar je server te uploaden! Dan kan ik je bijna garanderen dat je binnen 5 dagen aan je datalimiet zit.

Gebruik daar of een FTP server, een fileshare site, een streaming server of video hosting service (youtube, etc) voor.

Let op dat uploaden naar je host data kost. Dat een video cachen naar de pc van de bezoeker data kost. Als je het lokaal gaat gebruiken om een prive DB bij te houden van je films kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
Gewijzigd op 23/05/2012 10:56:05 door Chris PHP
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 10:56:13
Quote Anchor link
Dat kan je met unlink() doen.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:57:22
Quote Anchor link
Chris het is inderdaad voor een prive DB, dus geen hosting kosten etc.
Maar inderdaad die DELETE query kan ik gebruiken, maar hoe bedoel je: kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:01:42
Quote Anchor link
Je hebt toch je film niet in de database staan, maar netjes op het bestandssysteem?

Kan je wat meer vertellen?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:01:49
Quote Anchor link
@Jeremy,

Stel je webserver draait op C:\webser en je films staan op E:\films. Dan 'share' je de map E:\films en kun je hierheen verwijzen. Dan kun je zelfs in heel je netwerk deze films kijken (mits de pc aanstaat).

Dus dan wordt het bijvoorbeeld \\pc001\films\batman.avi en als je hier dan gewoon een hyperlink van maakt zal hij de film gelijk openen.

Mocht je een NAS hebben, kun je altijd en overal bij je films, aangezien je daar dan geen pc meer voor aan hoeft te hebben staan :D

P.S. als je met Win7 en Win XP machines door elkaar werkt in je netwerk, zorg dan dat je hosts file is aangepast. Anders je pc/NAS een fixed IP geven en i.p.v. \\pc001\films\batman.avi doe je dan \\192.168.1.102\films\batman.avi
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:02:02
Quote Anchor link
Als jou filmpje op jou server staat, dan kan je met unlink() gewoon die file verwijderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// select filename van database
// fetch result


unlink('pathtofilename/'.$row['filename'];
//delete query uitvoeren
?>
Gewijzigd op 23/05/2012 11:02:15 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:04:48
Quote Anchor link
@Bart,

ik neem aan dat hij niet de film weg wil gooien. Waarom zou hij uberhaubt de film 2x op een locatie moeten zetten? Alles is lokaal, dus dan kan hij beter linken dan uploaden naar zijn lokale webserver root. Is onnodige ruimte verspilling lijkt me.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:08:16
Quote Anchor link
Nou ik denk dat bart wel gelijk heeft, de filmpjes staan al lokaal, maar ze worden door de upload pagina naar een rootmap gebracht, en dan moeten ze dus wel verwijdert worden uit die map. Ik denk dat ik wel verder kom met jouw scriptje bart. Ik ga er mee aan de slag en ik laat jullie wat weten.

Chris en bart, beide bedankt!
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:10:34
Quote Anchor link
Of ik ben niet helemaal wakker of ik heb te weinig koffie op :)
Quote:
Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?


Volgens mij vraagt de TS toch echt hoe hij dit moet doen.
Hij heeft de files op zijn fileserver staan.
Jij geeft hem een advies om het extern te verhuizen.
Niet ik ook de TS niet ;)

Dus in zijn geval nu, is unlink volgens mij de enige juiste oplossing.

EDIT was wat laat met posten..
Gewijzigd op 23/05/2012 11:12:11 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:13:45
Quote Anchor link
@Jerry,

Waarom wil je de bestanden 2x op je schijf hebben? Je hebt nu he films ergens op een schijf staan, en nu wil je zo ook nog eens kopieren naar je webserver root. Dat is toch ongeloofelijk oneffcient en zonde van je ruimte?

Wat is je reden dat je dubbel kopieren boven linken naar een bestaand bestand kiest?

Toevoeging op 23/05/2012 11:15:24:

@Bart,

Nee alles staat lokaal, ik raad niet aan om iets externs te verhuizen.

Hij heeft op een schijf de films staan (lokaal). Waarom zou hij ze dan nog een keer moeten kopieren/plaatsen in zijn webserver root? Dat is toch volkomen onlogisch.

Hij kan toch simpelweg de map waar de films nu al instaan delen en daarheen linken.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Om te voorkomen dat de films dus echt daadwerkelijk verwijdert worden. Het is gewoon een schoolopdracht, dat het onlogisch is kan ik later bij de docent neerleggen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:21:34
Quote Anchor link
Als je alleen een hyperlink include naar een bestand, is het onmogelijk om die te verwijderen.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:22:23
Quote Anchor link
een film site te maken :)
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:23:11
Quote Anchor link
Sorry Chris, ik lees nergens dat hij de files op meerdere plaatsen heeft staan.
Alleen dat hij ze upload naar de root map.
uploaden is natuurlijk een breed woord in deze.
Zou me ook kunnen voorstellen dat de TS daar bedoeld ik download een film, en plaats ze in de rootmap van mijn file server. :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:24:05
Quote Anchor link
/me kijkt even naar je post-hostorie.
Een opdracht die al 5 maanden loopt?

/me: nieuwsgierig is... ;-)
Gewijzigd op 23/05/2012 11:24:18 door - Ariën -
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:25:50
Quote Anchor link
Bart,

Hij zegt ook nergens dat hij ze op meerdere plaatsen heeft staan, maar dat gebeurd dus wel als je ze van een lokale schrijf gaat uploaden naar je web root (ook gewoon lokaal).

Dat is toch het zelfde als een film van je D schijf naar je E schijf kopieren dus niet verplaatsen.
 
Jerry php

Jerry php

24/05/2012 10:09:47
Quote Anchor link
Ik ben er een beetje mee aan de slag gegaan en het is aardig gelukt, alleen kom ik nu bij het laatste deel, het daadwerkelijk verwijderen. Ik heb een pagina gemaakt waar de gebruiker alle films krijgt te zien, en dan klikt de gebruiker op de film die wegmoet, en dan wordt hij doorgestuurd naar de daadwerkelijke verwijder pagina, ik stuur in de link de naam van de film mee, maar hoe kan ik het nu verwijderen? Want dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

        $moviename
= $_GET['movie_name'];
        
        unlink($moviename.mp4);
        
?>

hij krijgt wel de moviename mee, maar ik heb geen idee hoe ik hem nu uit de map in de root kan verwijderen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2012 10:13:44
Quote Anchor link
Wat staat er in je $_GET?

En nog een tip: Variabelen butien quotes: Je staat nu een variabele te verbinden met een ongedefineerde constante.
 
Chris PHP

Chris PHP

24/05/2012 10:29:48
Quote Anchor link
Een aantal dingetjes waarom het niet werkt.

1) Staat dit script in de zelfde map/folder als de films?
2) $moviename.mp4 gaat niet werken, .mp4 is nu geen tekst maar PHP code.

Om het jezelf makkelijker te maken raad ik aan ook gewoon de extentie mee te geven in de get.

Dus ipv pagina.pphp?movie_name=batman doe je dan pagina.php?movie_name=batman.mp4

Als je films in een andere map/folder staan als dit script zal het nooit gaan werken, aangezien hij nu naar een bestand zoekt in de zelfde folder als het script.

Toevoeging op 24/05/2012 10:30:31:

P.S. zou je antwoord kunnen geven op mijn eerdere vraag? Hieronder nogmaals.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
Gewijzigd op 24/05/2012 10:31:18 door Chris PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.