Film verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:49:18
Quote Anchor link
Beste phph'ers,

bij het maken van een film-database ben ik druk bezig geweest met het uploaden van een film, wat nu immers ook gelukt is. Maar nu is het de vraag; hoe kan ik ze verwijderen? Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?

groet jeremy
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:09:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 10:50:11
Quote Anchor link
En wat heb je al geprobeerd om het uit te zoeken?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 10:54:57
Quote Anchor link
De naam uit de database kun je makkelijk doen met een DELETE query.
Echter het bestand verwijderen zul je los van je DELETE query moeten doen. Aangezien dat geen entry is in je db, maar een fysiek bestand.

Tevens, als je dit in een live situatie gaat gebruiken (bij een hosting bedrijf). Raad ik het niet aan films naar je server te uploaden! Dan kan ik je bijna garanderen dat je binnen 5 dagen aan je datalimiet zit.

Gebruik daar of een FTP server, een fileshare site, een streaming server of video hosting service (youtube, etc) voor.

Let op dat uploaden naar je host data kost. Dat een video cachen naar de pc van de bezoeker data kost. Als je het lokaal gaat gebruiken om een prive DB bij te houden van je films kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
Gewijzigd op 23/05/2012 10:56:05 door Chris PHP
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 10:56:13
Quote Anchor link
Dat kan je met unlink() doen.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:57:22
Quote Anchor link
Chris het is inderdaad voor een prive DB, dus geen hosting kosten etc.
Maar inderdaad die DELETE query kan ik gebruiken, maar hoe bedoel je: kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:01:42
Quote Anchor link
Je hebt toch je film niet in de database staan, maar netjes op het bestandssysteem?

Kan je wat meer vertellen?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:01:49
Quote Anchor link
@Jeremy,

Stel je webserver draait op C:\webser en je films staan op E:\films. Dan 'share' je de map E:\films en kun je hierheen verwijzen. Dan kun je zelfs in heel je netwerk deze films kijken (mits de pc aanstaat).

Dus dan wordt het bijvoorbeeld \\pc001\films\batman.avi en als je hier dan gewoon een hyperlink van maakt zal hij de film gelijk openen.

Mocht je een NAS hebben, kun je altijd en overal bij je films, aangezien je daar dan geen pc meer voor aan hoeft te hebben staan :D

P.S. als je met Win7 en Win XP machines door elkaar werkt in je netwerk, zorg dan dat je hosts file is aangepast. Anders je pc/NAS een fixed IP geven en i.p.v. \\pc001\films\batman.avi doe je dan \\192.168.1.102\films\batman.avi
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:02:02
Quote Anchor link
Als jou filmpje op jou server staat, dan kan je met unlink() gewoon die file verwijderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// select filename van database
// fetch result


unlink('pathtofilename/'.$row['filename'];
//delete query uitvoeren
?>
Gewijzigd op 23/05/2012 11:02:15 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:04:48
Quote Anchor link
@Bart,

ik neem aan dat hij niet de film weg wil gooien. Waarom zou hij uberhaubt de film 2x op een locatie moeten zetten? Alles is lokaal, dus dan kan hij beter linken dan uploaden naar zijn lokale webserver root. Is onnodige ruimte verspilling lijkt me.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:08:16
Quote Anchor link
Nou ik denk dat bart wel gelijk heeft, de filmpjes staan al lokaal, maar ze worden door de upload pagina naar een rootmap gebracht, en dan moeten ze dus wel verwijdert worden uit die map. Ik denk dat ik wel verder kom met jouw scriptje bart. Ik ga er mee aan de slag en ik laat jullie wat weten.

Chris en bart, beide bedankt!
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:10:34
Quote Anchor link
Of ik ben niet helemaal wakker of ik heb te weinig koffie op :)
Quote:
Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?


Volgens mij vraagt de TS toch echt hoe hij dit moet doen.
Hij heeft de files op zijn fileserver staan.
Jij geeft hem een advies om het extern te verhuizen.
Niet ik ook de TS niet ;)

Dus in zijn geval nu, is unlink volgens mij de enige juiste oplossing.

EDIT was wat laat met posten..
Gewijzigd op 23/05/2012 11:12:11 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:13:45
Quote Anchor link
@Jerry,

Waarom wil je de bestanden 2x op je schijf hebben? Je hebt nu he films ergens op een schijf staan, en nu wil je zo ook nog eens kopieren naar je webserver root. Dat is toch ongeloofelijk oneffcient en zonde van je ruimte?

Wat is je reden dat je dubbel kopieren boven linken naar een bestaand bestand kiest?

Toevoeging op 23/05/2012 11:15:24:

@Bart,

Nee alles staat lokaal, ik raad niet aan om iets externs te verhuizen.

Hij heeft op een schijf de films staan (lokaal). Waarom zou hij ze dan nog een keer moeten kopieren/plaatsen in zijn webserver root? Dat is toch volkomen onlogisch.

Hij kan toch simpelweg de map waar de films nu al instaan delen en daarheen linken.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Om te voorkomen dat de films dus echt daadwerkelijk verwijdert worden. Het is gewoon een schoolopdracht, dat het onlogisch is kan ik later bij de docent neerleggen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:21:34
Quote Anchor link
Als je alleen een hyperlink include naar een bestand, is het onmogelijk om die te verwijderen.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:22:23
Quote Anchor link
een film site te maken :)
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:23:11
Quote Anchor link
Sorry Chris, ik lees nergens dat hij de files op meerdere plaatsen heeft staan.
Alleen dat hij ze upload naar de root map.
uploaden is natuurlijk een breed woord in deze.
Zou me ook kunnen voorstellen dat de TS daar bedoeld ik download een film, en plaats ze in de rootmap van mijn file server. :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:24:05
Quote Anchor link
/me kijkt even naar je post-hostorie.
Een opdracht die al 5 maanden loopt?

/me: nieuwsgierig is... ;-)
Gewijzigd op 23/05/2012 11:24:18 door - Ariën -
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:25:50
Quote Anchor link
Bart,

Hij zegt ook nergens dat hij ze op meerdere plaatsen heeft staan, maar dat gebeurd dus wel als je ze van een lokale schrijf gaat uploaden naar je web root (ook gewoon lokaal).

Dat is toch het zelfde als een film van je D schijf naar je E schijf kopieren dus niet verplaatsen.
 
Jerry php

Jerry php

24/05/2012 10:09:47
Quote Anchor link
Ik ben er een beetje mee aan de slag gegaan en het is aardig gelukt, alleen kom ik nu bij het laatste deel, het daadwerkelijk verwijderen. Ik heb een pagina gemaakt waar de gebruiker alle films krijgt te zien, en dan klikt de gebruiker op de film die wegmoet, en dan wordt hij doorgestuurd naar de daadwerkelijke verwijder pagina, ik stuur in de link de naam van de film mee, maar hoe kan ik het nu verwijderen? Want dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

        $moviename
= $_GET['movie_name'];
        
        unlink($moviename.mp4);
        
?>

hij krijgt wel de moviename mee, maar ik heb geen idee hoe ik hem nu uit de map in de root kan verwijderen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2012 10:13:44
Quote Anchor link
Wat staat er in je $_GET?

En nog een tip: Variabelen butien quotes: Je staat nu een variabele te verbinden met een ongedefineerde constante.
 
Chris PHP

Chris PHP

24/05/2012 10:29:48
Quote Anchor link
Een aantal dingetjes waarom het niet werkt.

1) Staat dit script in de zelfde map/folder als de films?
2) $moviename.mp4 gaat niet werken, .mp4 is nu geen tekst maar PHP code.

Om het jezelf makkelijker te maken raad ik aan ook gewoon de extentie mee te geven in de get.

Dus ipv pagina.pphp?movie_name=batman doe je dan pagina.php?movie_name=batman.mp4

Als je films in een andere map/folder staan als dit script zal het nooit gaan werken, aangezien hij nu naar een bestand zoekt in de zelfde folder als het script.

Toevoeging op 24/05/2012 10:30:31:

P.S. zou je antwoord kunnen geven op mijn eerdere vraag? Hieronder nogmaals.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
Gewijzigd op 24/05/2012 10:31:18 door Chris PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.