Film verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IT-traineeship Low Code Developer

Vind jij het leuk om veel contact te hebben met een klant en je te verdiepen in een domein? Lijkt het je interessant om enerzijds met de klant mee te denken, maar tegelijkertijd ook zelf een bijdrage te leveren aan de implementatie van een IT oplossing? Wij zijn op zoek naar starters die aan de slag willen als low-code engineer. In deze functie bouw je aan applicaties met behulp van een low-code platform, zoals Outsystems, Blueriq, Mendix of Pega. Dergelijke platformen stellen je in staat om snel een werkende applicatie te ontwikkelen en zijn hierdoor heel geschikt voor maatwerk projecten.

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een vooraanstaand softwarebedrijf in de regio Amersfoort. Ze leveren oplossingen in de cloud (SaaS) aan meer dan 2 miljoen gebruikers. Dagelijks ondersteunt hun software 2000 klanten door middel van verschillende HR-oplossingen. Dit doen zij samen met 1000 collega’s. Zelf kom jij te werken in een klein, hecht en gedreven team bestaande uit zes collega’s. Samen met dit team zorg jij er onder andere voor dat 2.5 miljoen Nederlanders elke maand op tijd en op de juiste manier hun salaris ontvangen. Als Full Stack .NET Developer werk je samen in een scrum-team aan het verbeteren, uitbreiden, innoveren

Bekijk vacature »

Klassieke Oracle ontwikkelaar die Apex wil gaan on

Bedrijfsomschrijving Dagelijks worden in in de zorg enorme aantallen data geproduceerd. Van medicijngebruik van patiënten tot aan loonkosten van personeel. Deze data bevat een schat aan informatie die pas zichtbaar wordt als ze op de juiste manier worden verzameld, opgeslagen, beheerd, bewerkt en vergeleken. Hiermee helpen zij medische instellingen om hun informatiepositie te verbeteren. Kijk bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, bedrijfsvoering en marktpositie. Functieomschrijving Mijn klant heeft de huidige Oracle applicaties volledig binnen Forms reports en designer draaien. De bedoeling is dat al deze applicaties omgezet worden naar Apex applicaties in de toekomst. Daarom is mijn klant ter uitbreiding

Bekijk vacature »

Full stack Developer meteorologische en hydrologis

Als C#.NET Developer geef jij klanten inzicht in hun meteorologische en hydrologische datagegevens. Denk hierbij aan gegevens over wind, zicht, temperatuur en neerslag, maar ook stroming of golven. Je werkt voor internationale klanten in de scheepvaart, luchtvaart en offshore. Het is een functie met veel vrijheid en eigen initiatief , waarbij je uiteenlopende klant vragen vertaald naar nieuw te ontwerpen software oplossingen. Wat vragen zij: Afgeronde HBO of WO studie richting Informatica, ICT of soortgelijk; Minimaal drie jaar C#/.NET ervaring; Ervaring met HTML, CSS, Angular, Typescript en CI; Ervaring met Azure is een pré; Je beheerst de Nederlands en Engelse

Bekijk vacature »

Developer / Full Stack

Bedrijfsomschrijving Voor een technisch bedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een Software Developer. Het betreft een bedrijf dat IT oplossingen ontwikkelt voor hun klanten, bestaande uit ruim 50 medewerkers, verdeeld over verschillende teams. Het is een platte organisatie met een vlotte besluitvorming, een informele cultuur en veel passie voor het vak. Als Developer werk je samen in een development subteam dat bestaat uit ongeveer 7 personen. Je werkt samen met developers, business analisten en een projectleider. Samen werken jullie aan klantspecifieke oplossingen waarmee processen geautomatiseerd worden, processen met elkaar verbonden worden of waarmee het gebruik van

Bekijk vacature »

Retail gigant zoekt .NET developer

Bedrijfsomschrijving Deze retail gigant is gevestigd in een mooi pand dat van alle gemakken is voorzien. Er werken een paar honderd medewerkers verdeeld over diverse afdelingen, waaronder ook de IT afdeling. Ze hebben een aantal kwaliteitsmerken in de markt staan die binnen de meeste huishoudens wel te vinden zijn. Ze hebben hier oog voor detail binnen de producten maar zeker ook oog voor de medewerkers. Zo zijn er veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling maar ook een goede werk privé balans en een aantal mooie secundaire arbeidsvoorwaarden waar je gebruik van kan maken om in vorm te blijven. Verder is er

Bekijk vacature »

Medior/Senior PHP Developer / Marketing / Impact

Bedrijfsomschrijving Deze informele organisatie brengt campagnes naar ongekende grote hoogtes! Jij kan als PHP Developer echt impact maken voor klanten en hun marketing succesvoller laten worden. Dat door je voor bekende organisaties zoals de NS, Peugeot, Achmea, KvK, Eneco en Miele. Binnen dit bedrijf heerst er een informele, plezierige en open sfeer. Bij onze opdrachtgever ligt er veel aandacht op persoonlijke ontwikkeling. Je gaat hier namelijk vrijheid krijgen om op je eigen manier invulling te geven aan je werk, maar je kan altijd op je collega’s terug kunnen vallen voor advies en tips. Functieomschrijving In de functie van PHP Developer

Bekijk vacature »

Senior C# developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Senior C# developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of Dynamo/Cosmos. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar

Wij zoeken een capabele Magento developer, die mee willen werken aan het realiseren van mooie webshops. Wij zoeken een creatief, enthousiast, leergierig, gezellig en capabel persoon. Zelfstandig kunnen werken. Goed kunnen communiceren. De wil hebben om verder te groeien. Als Magento developer werk je samen met je team aan de allerbeste webshops voor onze opdrachtgevers. Wat ga je doen als Magento developer? Ontwikkelen van webshops in Magento Onderhoud plegen aan bestaande webshops Behalve kennis van Magento heb je ook kennis van Javascript, HTML, CSS Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken Je bent in staat

Bekijk vacature »

Lead Software Developer Sorteer platform (NL)

Lead Software Developer Sorteer platform (NL) Den Haag HBO/WO IT Professional "Als Technisch Lead impact maken op de groeiende E-commerce markt met onze logistieke software. Je doet dit door technisch sturing te geven aan het team en ontwikkeling van onze Cloud IT-platformen en Open Source software-oplossingen gebouwd in C#. Dit vraagt om een rolmodel en tech leiderschap". Wat ga je doen? PostNL is becoming a postal tech company. Als Lead Software Developer ben je de tech lead van een multidisciplinair Business-IT-team bestaande uit onder andere Developers en Solution Consultants. Je zult verantwoordelijk worden voor het technisch richting geven aan een of meerdere

Bekijk vacature »

Datawarehouse specialist / ETL Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een semi overheidsinstelling. Ze zijn bezig met het bouwen van een nieuwe BI omgeving. Ze hebben onderzocht hoe het datalandschap en de informatievoorziening geprofessionaliseerd kan worden. Als DWH Ontwikkelaar kun jij hier een belangrijk rol in gaan spelen over hoe je het verder gaat uitvoeren. Het is een informele organisatie met een goede werksfeer. De mensen die er werken zijn ambitieus en werken met de nieuwste technieken. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als datawarehouse ontwikkelaar waar jij kunt meebouwen aan een nieuwe omgeving? Dan is deze functie je op het lijf geschreven. Functieomschrijving Datawarehouse

Bekijk vacature »

Senior C# Developer

UPS Nederland zoekt een Senior Developer C# * Remote werken mogelijk Wil jij werken aan complexe IT-systemen bij een van de grootste logistieke werkgevers ter wereld? Als ontwikkelaar bij UPS werk je aan opkomende technologieën en DevOps processen om ervoor te zorgen dat onze logistieke processen zo soepel en efficiënt mogelijk verlopen. Dit ga je doen Je bent betrokken bij alle facetten van applicatieontwikkeling. Je bent betrokken bij alle facetten van applicatieontwikkeling: van ontwerpen en bouwen tot testen en implementeren. Je levert ontwerpen die passen bij de onderliggende frameworks en concepten, bouwt efficiënte en testbare code, identificeert en integreert modulaire

Bekijk vacature »

Systeem- en netwerkbeheerder

NSCR zoekt een systeem- netwerkbeheerder (24 tot 40 uur per week) Ben jij op zoek naar een baan in een levendig instituut waarin je de steun en toeverlaat bent van onderzoekers en andere gebruikers op het vlak van systeem en netwerkbeheer? Dan maken we graag kennis met jou. Wie zijn wij? Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) is een nationaal onderzoeksinstituut dat zich toelegt op fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van criminaliteit en rechtshandhaving. Het maakt deel uit van de institutenorganisatie (NWO-I) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het NSCR is in Amsterdam gevestigd in een

Bekijk vacature »

Webdeveloper .NET In de buurt van Arnhem

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever biedt je een fantastische werkplek en echt hele gave projecten om aan te werken. Het ontbreekt je hier aan niks om het beste uit jezelf te halen en om de verwachtingen van klanten te overtreffen. Het bedrijf bestaat uit 40 collega's uit diverse disciplines waar je samen mee optrekt binnen projecten. De opdrachtgevers zijn divers, van scholen en ziekenhuizen tot retailers en logistieke bedrijven. Zeker het vermelden waard is dat enkele van de projecten award winning zijn op mondiaal niveau. Work Hard play hard! Want naast het harde werken is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Dat

Bekijk vacature »

Lead DevOps Developer / Full stack / .NET Core / A

Bedrijfsomschrijving Bij dit mooie bedrijf ga je als Lead DevOps Developer in een ambitieus Scrum team werken aan software voor grote klanten. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken, zo draait de software op het Azure platform en wordt er gebruik gemaakt van Angular, ASP.NET Core, Web API 2, C# en Azure DevOps. Het groeiende team bestaat uit 3 collega's, hardwerkende professionals die met plezier aan de producten werken. Naast hard werken is er ook ruimte voor humor op de werkvloer. In jouw dagelijks werk zorg je ervoor dat het Development Team aangestuurd wordt, je bent bezig met de architectuur

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:49:18
Quote Anchor link
Beste phph'ers,

bij het maken van een film-database ben ik druk bezig geweest met het uploaden van een film, wat nu immers ook gelukt is. Maar nu is het de vraag; hoe kan ik ze verwijderen? Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?

groet jeremy
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2021 10:09:00
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 10:50:11
Quote Anchor link
En wat heb je al geprobeerd om het uit te zoeken?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 10:54:57
Quote Anchor link
De naam uit de database kun je makkelijk doen met een DELETE query.
Echter het bestand verwijderen zul je los van je DELETE query moeten doen. Aangezien dat geen entry is in je db, maar een fysiek bestand.

Tevens, als je dit in een live situatie gaat gebruiken (bij een hosting bedrijf). Raad ik het niet aan films naar je server te uploaden! Dan kan ik je bijna garanderen dat je binnen 5 dagen aan je datalimiet zit.

Gebruik daar of een FTP server, een fileshare site, een streaming server of video hosting service (youtube, etc) voor.

Let op dat uploaden naar je host data kost. Dat een video cachen naar de pc van de bezoeker data kost. Als je het lokaal gaat gebruiken om een prive DB bij te houden van je films kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
Gewijzigd op 23/05/2012 10:56:05 door Chris PHP
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 10:56:13
Quote Anchor link
Dat kan je met unlink() doen.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:57:22
Quote Anchor link
Chris het is inderdaad voor een prive DB, dus geen hosting kosten etc.
Maar inderdaad die DELETE query kan ik gebruiken, maar hoe bedoel je: kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:01:42
Quote Anchor link
Je hebt toch je film niet in de database staan, maar netjes op het bestandssysteem?

Kan je wat meer vertellen?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:01:49
Quote Anchor link
@Jeremy,

Stel je webserver draait op C:\webser en je films staan op E:\films. Dan 'share' je de map E:\films en kun je hierheen verwijzen. Dan kun je zelfs in heel je netwerk deze films kijken (mits de pc aanstaat).

Dus dan wordt het bijvoorbeeld \\pc001\films\batman.avi en als je hier dan gewoon een hyperlink van maakt zal hij de film gelijk openen.

Mocht je een NAS hebben, kun je altijd en overal bij je films, aangezien je daar dan geen pc meer voor aan hoeft te hebben staan :D

P.S. als je met Win7 en Win XP machines door elkaar werkt in je netwerk, zorg dan dat je hosts file is aangepast. Anders je pc/NAS een fixed IP geven en i.p.v. \\pc001\films\batman.avi doe je dan \\192.168.1.102\films\batman.avi
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:02:02
Quote Anchor link
Als jou filmpje op jou server staat, dan kan je met unlink() gewoon die file verwijderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// select filename van database
// fetch result


unlink('pathtofilename/'.$row['filename'];
//delete query uitvoeren
?>
Gewijzigd op 23/05/2012 11:02:15 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:04:48
Quote Anchor link
@Bart,

ik neem aan dat hij niet de film weg wil gooien. Waarom zou hij uberhaubt de film 2x op een locatie moeten zetten? Alles is lokaal, dus dan kan hij beter linken dan uploaden naar zijn lokale webserver root. Is onnodige ruimte verspilling lijkt me.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:08:16
Quote Anchor link
Nou ik denk dat bart wel gelijk heeft, de filmpjes staan al lokaal, maar ze worden door de upload pagina naar een rootmap gebracht, en dan moeten ze dus wel verwijdert worden uit die map. Ik denk dat ik wel verder kom met jouw scriptje bart. Ik ga er mee aan de slag en ik laat jullie wat weten.

Chris en bart, beide bedankt!
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:10:34
Quote Anchor link
Of ik ben niet helemaal wakker of ik heb te weinig koffie op :)
Quote:
Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?


Volgens mij vraagt de TS toch echt hoe hij dit moet doen.
Hij heeft de files op zijn fileserver staan.
Jij geeft hem een advies om het extern te verhuizen.
Niet ik ook de TS niet ;)

Dus in zijn geval nu, is unlink volgens mij de enige juiste oplossing.

EDIT was wat laat met posten..
Gewijzigd op 23/05/2012 11:12:11 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:13:45
Quote Anchor link
@Jerry,

Waarom wil je de bestanden 2x op je schijf hebben? Je hebt nu he films ergens op een schijf staan, en nu wil je zo ook nog eens kopieren naar je webserver root. Dat is toch ongeloofelijk oneffcient en zonde van je ruimte?

Wat is je reden dat je dubbel kopieren boven linken naar een bestaand bestand kiest?

Toevoeging op 23/05/2012 11:15:24:

@Bart,

Nee alles staat lokaal, ik raad niet aan om iets externs te verhuizen.

Hij heeft op een schijf de films staan (lokaal). Waarom zou hij ze dan nog een keer moeten kopieren/plaatsen in zijn webserver root? Dat is toch volkomen onlogisch.

Hij kan toch simpelweg de map waar de films nu al instaan delen en daarheen linken.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Om te voorkomen dat de films dus echt daadwerkelijk verwijdert worden. Het is gewoon een schoolopdracht, dat het onlogisch is kan ik later bij de docent neerleggen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:21:34
Quote Anchor link
Als je alleen een hyperlink include naar een bestand, is het onmogelijk om die te verwijderen.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:22:23
Quote Anchor link
een film site te maken :)
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:23:11
Quote Anchor link
Sorry Chris, ik lees nergens dat hij de files op meerdere plaatsen heeft staan.
Alleen dat hij ze upload naar de root map.
uploaden is natuurlijk een breed woord in deze.
Zou me ook kunnen voorstellen dat de TS daar bedoeld ik download een film, en plaats ze in de rootmap van mijn file server. :)
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:24:05
Quote Anchor link
/me kijkt even naar je post-hostorie.
Een opdracht die al 5 maanden loopt?

/me: nieuwsgierig is... ;-)
Gewijzigd op 23/05/2012 11:24:18 door - Ariën -
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:25:50
Quote Anchor link
Bart,

Hij zegt ook nergens dat hij ze op meerdere plaatsen heeft staan, maar dat gebeurd dus wel als je ze van een lokale schrijf gaat uploaden naar je web root (ook gewoon lokaal).

Dat is toch het zelfde als een film van je D schijf naar je E schijf kopieren dus niet verplaatsen.
 
Jerry php

Jerry php

24/05/2012 10:09:47
Quote Anchor link
Ik ben er een beetje mee aan de slag gegaan en het is aardig gelukt, alleen kom ik nu bij het laatste deel, het daadwerkelijk verwijderen. Ik heb een pagina gemaakt waar de gebruiker alle films krijgt te zien, en dan klikt de gebruiker op de film die wegmoet, en dan wordt hij doorgestuurd naar de daadwerkelijke verwijder pagina, ik stuur in de link de naam van de film mee, maar hoe kan ik het nu verwijderen? Want dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

        $moviename
= $_GET['movie_name'];
        
        unlink($moviename.mp4);
        
?>

hij krijgt wel de moviename mee, maar ik heb geen idee hoe ik hem nu uit de map in de root kan verwijderen.
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2012 10:13:44
Quote Anchor link
Wat staat er in je $_GET?

En nog een tip: Variabelen butien quotes: Je staat nu een variabele te verbinden met een ongedefineerde constante.
 
Chris PHP

Chris PHP

24/05/2012 10:29:48
Quote Anchor link
Een aantal dingetjes waarom het niet werkt.

1) Staat dit script in de zelfde map/folder als de films?
2) $moviename.mp4 gaat niet werken, .mp4 is nu geen tekst maar PHP code.

Om het jezelf makkelijker te maken raad ik aan ook gewoon de extentie mee te geven in de get.

Dus ipv pagina.pphp?movie_name=batman doe je dan pagina.php?movie_name=batman.mp4

Als je films in een andere map/folder staan als dit script zal het nooit gaan werken, aangezien hij nu naar een bestand zoekt in de zelfde folder als het script.

Toevoeging op 24/05/2012 10:30:31:

P.S. zou je antwoord kunnen geven op mijn eerdere vraag? Hieronder nogmaals.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
Gewijzigd op 24/05/2012 10:31:18 door Chris PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.