Film verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:49:18
Quote Anchor link
Beste phph'ers,

bij het maken van een film-database ben ik druk bezig geweest met het uploaden van een film, wat nu immers ook gelukt is. Maar nu is het de vraag; hoe kan ik ze verwijderen? Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?

groet jeremy
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:08:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 10:50:11
Quote Anchor link
En wat heb je al geprobeerd om het uit te zoeken?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 10:54:57
Quote Anchor link
De naam uit de database kun je makkelijk doen met een DELETE query.
Echter het bestand verwijderen zul je los van je DELETE query moeten doen. Aangezien dat geen entry is in je db, maar een fysiek bestand.

Tevens, als je dit in een live situatie gaat gebruiken (bij een hosting bedrijf). Raad ik het niet aan films naar je server te uploaden! Dan kan ik je bijna garanderen dat je binnen 5 dagen aan je datalimiet zit.

Gebruik daar of een FTP server, een fileshare site, een streaming server of video hosting service (youtube, etc) voor.

Let op dat uploaden naar je host data kost. Dat een video cachen naar de pc van de bezoeker data kost. Als je het lokaal gaat gebruiken om een prive DB bij te houden van je films kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
Gewijzigd op 23/05/2012 10:56:05 door Chris PHP
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 10:56:13
Quote Anchor link
Dat kan je met unlink() doen.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:57:22
Quote Anchor link
Chris het is inderdaad voor een prive DB, dus geen hosting kosten etc.
Maar inderdaad die DELETE query kan ik gebruiken, maar hoe bedoel je: kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:01:42
Quote Anchor link
Je hebt toch je film niet in de database staan, maar netjes op het bestandssysteem?

Kan je wat meer vertellen?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:01:49
Quote Anchor link
@Jeremy,

Stel je webserver draait op C:\webser en je films staan op E:\films. Dan 'share' je de map E:\films en kun je hierheen verwijzen. Dan kun je zelfs in heel je netwerk deze films kijken (mits de pc aanstaat).

Dus dan wordt het bijvoorbeeld \\pc001\films\batman.avi en als je hier dan gewoon een hyperlink van maakt zal hij de film gelijk openen.

Mocht je een NAS hebben, kun je altijd en overal bij je films, aangezien je daar dan geen pc meer voor aan hoeft te hebben staan :D

P.S. als je met Win7 en Win XP machines door elkaar werkt in je netwerk, zorg dan dat je hosts file is aangepast. Anders je pc/NAS een fixed IP geven en i.p.v. \\pc001\films\batman.avi doe je dan \\192.168.1.102\films\batman.avi
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:02:02
Quote Anchor link
Als jou filmpje op jou server staat, dan kan je met unlink() gewoon die file verwijderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// select filename van database
// fetch result


unlink('pathtofilename/'.$row['filename'];
//delete query uitvoeren
?>
Gewijzigd op 23/05/2012 11:02:15 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:04:48
Quote Anchor link
@Bart,

ik neem aan dat hij niet de film weg wil gooien. Waarom zou hij uberhaubt de film 2x op een locatie moeten zetten? Alles is lokaal, dus dan kan hij beter linken dan uploaden naar zijn lokale webserver root. Is onnodige ruimte verspilling lijkt me.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:08:16
Quote Anchor link
Nou ik denk dat bart wel gelijk heeft, de filmpjes staan al lokaal, maar ze worden door de upload pagina naar een rootmap gebracht, en dan moeten ze dus wel verwijdert worden uit die map. Ik denk dat ik wel verder kom met jouw scriptje bart. Ik ga er mee aan de slag en ik laat jullie wat weten.

Chris en bart, beide bedankt!
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:10:34
Quote Anchor link
Of ik ben niet helemaal wakker of ik heb te weinig koffie op :)
Quote:
Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?


Volgens mij vraagt de TS toch echt hoe hij dit moet doen.
Hij heeft de files op zijn fileserver staan.
Jij geeft hem een advies om het extern te verhuizen.
Niet ik ook de TS niet ;)

Dus in zijn geval nu, is unlink volgens mij de enige juiste oplossing.

EDIT was wat laat met posten..
Gewijzigd op 23/05/2012 11:12:11 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:13:45
Quote Anchor link
@Jerry,

Waarom wil je de bestanden 2x op je schijf hebben? Je hebt nu he films ergens op een schijf staan, en nu wil je zo ook nog eens kopieren naar je webserver root. Dat is toch ongeloofelijk oneffcient en zonde van je ruimte?

Wat is je reden dat je dubbel kopieren boven linken naar een bestaand bestand kiest?

Toevoeging op 23/05/2012 11:15:24:

@Bart,

Nee alles staat lokaal, ik raad niet aan om iets externs te verhuizen.

Hij heeft op een schijf de films staan (lokaal). Waarom zou hij ze dan nog een keer moeten kopieren/plaatsen in zijn webserver root? Dat is toch volkomen onlogisch.

Hij kan toch simpelweg de map waar de films nu al instaan delen en daarheen linken.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Om te voorkomen dat de films dus echt daadwerkelijk verwijdert worden. Het is gewoon een schoolopdracht, dat het onlogisch is kan ik later bij de docent neerleggen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:21:34
Quote Anchor link
Als je alleen een hyperlink include naar een bestand, is het onmogelijk om die te verwijderen.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:22:23
Quote Anchor link
een film site te maken :)
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:23:11
Quote Anchor link
Sorry Chris, ik lees nergens dat hij de files op meerdere plaatsen heeft staan.
Alleen dat hij ze upload naar de root map.
uploaden is natuurlijk een breed woord in deze.
Zou me ook kunnen voorstellen dat de TS daar bedoeld ik download een film, en plaats ze in de rootmap van mijn file server. :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:24:05
Quote Anchor link
/me kijkt even naar je post-hostorie.
Een opdracht die al 5 maanden loopt?

/me: nieuwsgierig is... ;-)
Gewijzigd op 23/05/2012 11:24:18 door - Ariën -
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:25:50
Quote Anchor link
Bart,

Hij zegt ook nergens dat hij ze op meerdere plaatsen heeft staan, maar dat gebeurd dus wel als je ze van een lokale schrijf gaat uploaden naar je web root (ook gewoon lokaal).

Dat is toch het zelfde als een film van je D schijf naar je E schijf kopieren dus niet verplaatsen.
 
Jerry php

Jerry php

24/05/2012 10:09:47
Quote Anchor link
Ik ben er een beetje mee aan de slag gegaan en het is aardig gelukt, alleen kom ik nu bij het laatste deel, het daadwerkelijk verwijderen. Ik heb een pagina gemaakt waar de gebruiker alle films krijgt te zien, en dan klikt de gebruiker op de film die wegmoet, en dan wordt hij doorgestuurd naar de daadwerkelijke verwijder pagina, ik stuur in de link de naam van de film mee, maar hoe kan ik het nu verwijderen? Want dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

        $moviename
= $_GET['movie_name'];
        
        unlink($moviename.mp4);
        
?>

hij krijgt wel de moviename mee, maar ik heb geen idee hoe ik hem nu uit de map in de root kan verwijderen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2012 10:13:44
Quote Anchor link
Wat staat er in je $_GET?

En nog een tip: Variabelen butien quotes: Je staat nu een variabele te verbinden met een ongedefineerde constante.
 
Chris PHP

Chris PHP

24/05/2012 10:29:48
Quote Anchor link
Een aantal dingetjes waarom het niet werkt.

1) Staat dit script in de zelfde map/folder als de films?
2) $moviename.mp4 gaat niet werken, .mp4 is nu geen tekst maar PHP code.

Om het jezelf makkelijker te maken raad ik aan ook gewoon de extentie mee te geven in de get.

Dus ipv pagina.pphp?movie_name=batman doe je dan pagina.php?movie_name=batman.mp4

Als je films in een andere map/folder staan als dit script zal het nooit gaan werken, aangezien hij nu naar een bestand zoekt in de zelfde folder als het script.

Toevoeging op 24/05/2012 10:30:31:

P.S. zou je antwoord kunnen geven op mijn eerdere vraag? Hieronder nogmaals.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
Gewijzigd op 24/05/2012 10:31:18 door Chris PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.