filteren data uit sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Bakker

Jan Bakker

31/10/2020 17:09:35
Quote Anchor link
Hier ben ik weer met een nieuw vraagje (hoop ik toch)

Ik wil de startpunten van mijn wandelingen sorteren naar moeilijkheidsgraad.
Nu wordt het zo uit de database gehaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function getWaypoints() {
    global $DEBUG, $cfg, $database;
    $limit = intval($cfg['result_datalayer_limit']);
    $query = "SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wpt.* , `gpx`.`timezone`,
                `gpx`.`name` AS 'gpx_filename', `gpx`.`description` AS `gpx_description`
                FROM `${cfg['db_table_prefix']}waypoints` AS `wpt`             
                LEFT JOIN `${cfg['db_table_prefix']}gpx_files` AS `gpx`
                ON `gpx_id` = `gpx`.`id` ";


Ik dacht het te kunnen filteren met de toevoeging WHERE `gpx`.`user_id` == 5
Waar 5 dan voor de moeilijkheidsgraad staat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function getWaypoints() {
    global $DEBUG, $cfg, $database;
    $limit = intval($cfg['result_datalayer_limit']);
    $query = "SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wpt.* , `gpx`.`timezone`,
                `gpx`.`name` AS 'gpx_filename', `gpx`.`description` AS `gpx_description`
                FROM `${cfg['db_table_prefix']}waypoints` WHERE `gpx`.`user_id` == 5 AS `wpt`             
                LEFT JOIN `${cfg['db_table_prefix']}gpx_files` AS `gpx`
                ON `gpx_id` = `gpx`.`id` ";


Helaas werkt dat niet en wat nog jammer is dat er ook geen foutmeldingen op de pagina verschijnen.
Wie ziet de fout of kan mij verder helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:49:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2020 18:00:11
Quote Anchor link
Enkele = in SQL
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

31/10/2020 22:11:10
Quote Anchor link
1) Ariën bedoelt dat je niet "==" (zoals in PHP), maar "=" moet gebruiken in je WHERE
2) De WHERE komt na alle JOIN-s
3) Het klinkt mij een beetje raar dat je met `user_id` op moeilijkheidsgraad kunt filteren ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    $query = "SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wpt.* , `gpx`.`timezone`,
                `gpx`.`name` AS 'gpx_filename', `gpx`.`description` AS `gpx_description`
              FROM `${cfg['db_table_prefix']}waypoints` AS `wpt`
                LEFT JOIN `${cfg['db_table_prefix']}gpx_files` AS `gpx`
                  ON `gpx_id` = `gpx`.`id`
              WHERE `gpx`.`user_id` = 5";
Gewijzigd op 31/10/2020 22:11:58 door Rob Doemaarwat
 
Jan Bakker

Jan Bakker

31/10/2020 22:22:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord maar een enkele = werkt ook niet.

Edit, ook niet als ik de WHERE achteraan zet.
Wat puntje 3 betreft moet ik uiteraard de titel aanpassen en de moeilijkheidsgraad ingeven in die kolom.

Toevoeging op 31/10/2020 22:52:14:

Sorry het werkt wel, ben weer een stap verder nu, bedankt.
Gewijzigd op 31/10/2020 22:28:40 door Jan Bakker
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.