filteren dubbele (zelfde ) waardes mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny A-noniem

Danny A-noniem

18/08/2012 17:28:40
Quote Anchor link
en daar is die weer,
ik heb volgende :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
//DEFINEER DATABASE
include 'dbcon.php';
mysql_select_db("munten", $con);
 $naam = mysql_query("SELECT * FROM muntencolectie");
    while ($row = mysql_fetch_assoc($naam))
    {

//DEFINEER VARIABLEN
$defwerelddeel = $row['werelddeel'];
    
//  DEFINEER THEME  
$THEME = "<a href='". $defwerelddeel .".php'>".$defwerelddeel."</a><br>" ;
echo $THEME;
}

mysql_close($con);
?>

dit is een stukje uit mn code,
het probleem is het volgende:
in de database staan de werelddelen voor de pressed pennies.
dat is het eerste wat dioe allemaal laat zien.
echter zijn er meer regels met dezelfde waarde in $defwerelddeel.
Hoe kan ik het nu zo voor elkaar krijgen dat er enkel van elk werelddeel maar 1 lijn gedrukt word?
nu staan er bv
3 regels van america in
2 van europa
4 van nieuw zeeland.

en dat geeft hij zo weer.
america
america
america
europa
europa
nieuw-zeeland
nieuw-zeeland
nieuw-zeeland
nieuw-zeeland

en dit is de bedoeling:

america
europa
nieuw-zeeland


alvast bedankt
Gewijzigd op 18/08/2012 17:28:59 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:17:36
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/08/2012 17:37:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DISTINCT werelddeel FROM muntencollectie
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

18/08/2012 17:37:15
Quote Anchor link
Ik heb het al bedankt

Toevoeging op 18/08/2012 17:37:52:

o ik heb het zo gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$naam = mysql_query("SELECT werelddeel FROM muntencolectie GROUP BY werelddeel");


Toevoeging op 18/08/2012 17:38:38:

Danny A-noniem op 18/08/2012 17:37:15:
Ik heb het al bedankt

Toevoeging op 18/08/2012 17:37:52:

o ik heb het zo gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$naam = mysql_query("SELECT werelddeel FROM muntencolectie GROUP BY werelddeel");

maakt hij verder geen onderscheid tussen hoofd en kleine letters?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/08/2012 17:41:05
Quote Anchor link
"Grappig" een topic openen en als iemand binnen 10 minuten met een antwoord komt daarop reageren met 'heb het al'.

Neem aan dat je ondertussen ook foutafhandeling van je query hebt ingebouwd?
In HTML gebruik je " en in php (zoals toewijzen aan variabelen en echo) ' (regel 12).
Overigens lijkt het mij wat zinloos om eerst een variabele aan te maken en die direct daarna te echoën. Kan dan toch ook direct echoën?
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

18/08/2012 17:45:57
Quote Anchor link
oja...
ja ik blijf wel verder zoeken naar een oplossing als ik een probleem heb.
ook al heb ik deze al op phphulp geplaatst.
ja kan idd meteen de $row echoen, tnx had ik nog niet over nagedacht.


dank u dank u
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/08/2012 17:53:04
Quote Anchor link
@Danny
Alhoewel je in jouw geval dezelfde resultaten krijgt, is een GROUP BY daarvoor niet bedoeld, dit gebruik je in principe alleen in combinatie met aggegrate functies.
SQL statements zijn niet hoofdlettergevoelig, ik gebruik altijd hoofdletters omdat dat de leesbaarheid ten goede komt.
Gewijzigd op 18/08/2012 17:53:47 door Ger van Steenderen
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

18/08/2012 19:31:19
Quote Anchor link
oke ja ik ben er nog niet zon kei in hoor, maar phphulp en mn php5 boekje helpen me al aardig op weg.
brengt me dan weer bij het volgende hihih

oke met eerste stukje script heb ik de werelddelen kunnen uitlezen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$naam = mysql_query("SELECT werelddeel FROM muntencolectie GROUP BY werelddeel");

nu wil ik nog meer gaan sorteren.
namelijk de landen / staten (landstaat in de database.
ik heb het werelddeel via een sessie meegenomen en die heet nu $werelddeel.
ik dacht het zo te doen, maar helaas.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$naam = mysql_query("SELECT landstaat FROM muntencolectie GROUP BY werelddeel WHERE $werelddeel = werelddeel");


ik zal er maar meteen bij vermelden dat het ophalen nog verder gaat naar plaats, en locatie
Gewijzigd op 18/08/2012 19:33:50 door Danny A-noniem
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/08/2012 20:00:43
Quote Anchor link
Nogmaals je gebruikt GROUP BY verkeerd. Maar ik denk dat je beter eerst je tabellen normaliseert.
In ieder geval al aparte tabellen voor de werelddelen en de landen.

PS,
Ik ben nooit zo'n kei geweest in aardrijkskunde maar volgens mij is Nieuw-Zeeland geen werelddeel
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

18/08/2012 20:17:56
Quote Anchor link
haha nee is als voorbeeld hahas
Ja dat ik de tabellen moet wijzigen was ik idd al achter gekomen.
maar ben alqweer een heel end gekomen met de hulp die ik gekregen heb.
daarmee kan ik nadat alles is aangepast weer een heel eind komen..

tnx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.