Filteren POST data

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn B

Martijn B

25/05/2010 19:03:14
Anchor link
Goed dat PHPhulp weer werkt,
mooie simpele site zo zie ik een website het liefst.

Ik moest een nieuw wachtwoord aanvragen dus knip en plak ik deze uit mijn E-mail. Alleen ik had de 1e keer niet in de gaten dat er een spatie meegenomen werd (na de 2e keer ook niet trouwens).

Volgens mij mag je POST (alles wat in superglobal zit) gewoon trimmen.
Nog nooit klachten over gehad.

Ik gebruik zelf een filter voor superglobals deze roept voor iedere waarde (key trouwens ook) onderstaande methode aan. Kijk maar wat jullie er mee doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
/**
 * Geeft een variabele het juiste type
 * en vervangt wat zaken in de variabele.
 *
 * @param mixes $_mVar            | Mixed input
 * @param boolean $_bMultibyte    | Does $_mVar hold a multibyte string. (default false)
 * @return mixed
 *
 * @access private
 *
 * Notes:
 *    -
 */

private function _set_var(    $_mVar,
                $_bMultibyte = false )
{

    if( $_mVar === 0
        || $_mVar === ''
        || !is_string($_mVar) )
    {

        return $_mVar;
    }


    $_mVar = trim(htmlspecialchars(str_replace(array("\r\n", "\r", "\0"), array("\n", "\n", ''), $_mVar), ENT_COMPAT, 'UTF-8'));

    if( $_mVar )
    {

        if( $_bMultibyte )
        {

            # Make sure multibyte characters are wellformed
            if( !preg_match('/^./u', $_mVar) )
            {

                $_mVar = '';
            }
        }

        else
        {
            # Unicode: Basic Latin (00–7F)
            #          Latin-1 Supplement (80–FF)

            # No multibyte, allow only ASCII (0-127)

            $_mVar = preg_replace('/[\x80-\xFF]/', '?', $_mVar);
        }
    }


    if( $this->_bMagicQuotesGPC )
    {

        $_mVar = stripslashes($_mVar);
    }


    return $_mVar;

}
# End method _set_var
?>
Gewijzigd op 25/05/2010 19:09:53 door Martijn B
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:22:40
 
B a s
Beheerder

B a s

25/05/2010 19:06:20
Anchor link
Bedankt voor de tip! Maar stel dat iemand nou een spatie in zijn wachtwoord wil?
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.