Filterform keert terug naar indexpagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pol Demol

Pol Demol

05/07/2012 16:21:11
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een website die opgebouwd is met verschillende pagina's die enkel een body hebben. De header en de footer worden dus steeds gereproduceerd door index.php

Nu heb ik op een bepaalde pagina een form die een filter steekt in de databasequery.

category.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>    
<form method="get" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
<select name="filter"><option value="option1">Option1</option><option value="option2">Option2</option></select>
<input type='submit' name='submit' value='Submit'>
</form
</html>


Als ik dit nu uitvoer dan gaat hij naar
www.mijnsite.com/?filter=option1&submit=Submit

Maar ik wil eigenlijk dat hij gaat naar
www.mijnsite.com/?p=category&filter=option1&submit=Submit

Hoe kan ik dit oplossen?

Thx!

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 05/07/2012 20:32:28 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:05:05
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/07/2012 18:06:25
Quote Anchor link
Kijk eventueel (ook) op http://www.pfz.nl/forum/topic/7960-filterform-keert-terug-naar-indexpagina/ voor mogelijke antwoorden ;-)
 
Eddy E

Eddy E

05/07/2012 18:25:12
Quote Anchor link
Laten we dan niet vervelend doen en gewoon helpen. Zodat PHPHulp beter lijkt dan PFZ.

Het probleem zit hem in $_SERVER['PHP_SELF'].

Ten eerste moet je die niet gebruiken.
Laat hem dan leeg (dus action="").
Waar wordt je dan heen gestuurd?
Is dat niet wat je wilt, doe dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="get" action="?p=category">...</form>
 
Pol Demol

Pol Demol

06/07/2012 16:11:46
Quote Anchor link
Als ik het leeg laat, keert hij dus terug naar de index.php?filter=option1

En als ik het doe met action="?p=category"
Dan gaat hij ook naar de index.php?filter=option1

???
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/07/2012 16:43:07
Quote Anchor link
Ah, een formulier met method="GET"; daar had ik over gekeken.

Je kan dit doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
  <form method="get" action="">
    <input type="hidden" name="p" value="category">
    <select name="filter"><option value="option1">Option1</option><option value="option2">Option2</option></select>
    <input type="submit" value="Submit">
  </form>


(Een name geven aan een submit knop is, in mijn ogen, meestal nutteloos. Tenzij je echt denkt dat het nodig is, zou ik het weglaten.)
Gewijzigd op 06/07/2012 16:43:33 door Kris Peeters
 
Pol Demol

Pol Demol

06/07/2012 16:55:28
Quote Anchor link
Dat lost het inderdaad op.

Bedankt!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/07/2012 17:14:58
Quote Anchor link
Graag gedaan

Trouwens, eventueel voeg je zoiets toe, dan blijft de select-box staan op de gekozen optie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
  $filter
= isset($_GET['filter']) ? $_GET['filter'] : "" ;
?>

<html>
  <form method="get" action="">
    <input type="hidden" name="p" value="category">
    <select name="filter">
      <option value="option1"<?php echo $filter=='option1' ? ' selected="selected"' : "" ?>>Option1</option>
      <option value="option2"<?php echo $filter=='option2' ? ' selected="selected"' : "" ?>>Option2</option>
    </select>
    <input type="submit" value="Submit">
  </form>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.