FILTER_SANITIZE_EMAIL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

02/07/2019 16:42:24
Quote Anchor link
hoi

volgens https://www.w3schools.com/php/php_filter.asp
Quote:
The following example uses the filter_var() function to first remove all illegal characters from the $email variable, then check if it is a valid email address:


Dit lijkt me een beetje raar. Als je de illegale tekens verwijderd krijg je mogelijks een correct adres
vb: een aanhalingsteken is een illegaal karakter
dus x.y@xx."yy wordt eigenlijk [email protected] wat wel een correct adres is maar de input is het eigenlijk niet.

Het resultaat is wel false zoals het moet.
ik heb de functie een beetje getest met
* extra spatie
* een aanhalingsteken
* een <div>

Kan iemand beter uitleggen?

Jan
Gewijzigd op 02/07/2019 16:52:34 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:21:03
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/07/2019 17:49:49
Quote Anchor link
Ik vind "sanitize" functions sowieso slecht. Deze proberen recht te buigen wat krom is. Invoer is goed of fout, maar niet "misschien goed als we deze een beetje verbouwen". Hierbij pas je ook de invoer van de gebruiker aan. Deze zou gewoon foute invoer terug op zijn/haar bord moeten krijgen.

Daarnaast had het valideren van e-mailadressen problemen met internationale adressen/domeinen. Misschien is dit inmiddels opgelost of verbeterd, geen idee eigenlijk. Maar wat je dus eigenlijk (alleen) wilt doen is valideren. Weet je zeker dat je niet op zoek was naar FILTER_VALIDATE_EMAIL in plaats van FILTER_SANITIZE_EMAIL?

Het op deze manier controleren op de geldigheid van e-mailadressen levert mogelijk veel false positives/negatives op.

En als extra controle zou je volgens mij ook nog moeten kijken of het domein een MX-record heeft.

Maar je zou natuurlijk ook gewoon altijd een controle-mailtje kunnen sturen :).
Gewijzigd op 02/07/2019 17:51:24 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2019 18:08:04
Quote Anchor link
Je kan ook bij https://3v4l.org eens in de snadbox kunnen kijken hoe de validatie van mailadressen verloopt. Vroeger had je nog geen lange tld's, die je nu wel hebt.
 
Jan R

Jan R

02/07/2019 18:27:57
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 02/07/2019 17:49:49:
Weet je zeker dat je niet op zoek was naar FILTER_VALIDATE_EMAIL in plaats van FILTER_SANITIZE_EMAIL?

En als extra controle zou je volgens mij ook nog moeten kijken of het domein een MX-record heeft.

Maar je zou natuurlijk ook gewoon altijd een controle-mailtje kunnen sturen :).


Stom van mij. Ik gebruikte weldegelijk FILTER_VALIDATE_EMAIL en schrijf in het bericht sanitize. Was 2° tab in mijn zoektocht.

mx record is nieuw voor mij. Zal even vriend google moeten raadplegen

Controlemailtje bij inloggen. Wat bedoel je?

Jan

Toevoeging op 02/07/2019 18:37:55:

Ik vond dit op https://www.php.net/manual/en/function.getmxrr.php
wel de eregi gewijzigd naar if(filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
en de split naar explode

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$email
= "[email protected]";

print("Checking: $email<br>");

if (eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)+$", $email)) {

    print("Format Test: PASSED<br>");
    print("Online host verification Test...<br><br>");
    print("MX Records for: $email<br>");
    
    list($alias, $domain) = split("@", $email);
    
    if (checkdnsrr($domain, "MX")) {
    
        getmxrr($domain, $mxhosts);
        
        foreach($mxhosts as $mxKey => $mxValue){
            print("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;$mxValue<br>");
        }

        
        print("Online host verification Test: PASSED<br><br>");
        print("Email Status: VALID");
    
    }
else {
    
        print("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;No records found.<br>");
        print("Online host verification Test: FAILED<br><br>");
        print("Email Status: INVALID");
    
    }

}
else {

    print("Format Test: FAILED<br><br>");
    print("Invalid email address provided.<br><br>");
    print("Email Status: INVALID");
    
}

?>


Is dit een goed testscript?

Toevoeging op 02/07/2019 18:38:57:

Wanneer test je het mx record. bij inloggen, bij invoeren, bij wijzigen?

Jan
Gewijzigd op 02/07/2019 18:40:55 door Jan R
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2019 19:01:40
Quote Anchor link
Bij het invoeren van een mailadres. Je komt hiermee te weten of de domeinnaam bestaat en mails kan ontvangen. Maar bij het wijzigen is het juist ook erg waardevol, zodat niet iemand een onzinnige onbestaand maialdres kan invullen. Hoewel dat zijn verantwoording is.
Gewijzigd op 02/07/2019 19:02:42 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.