First Login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 12:50:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben niet zo heel goed bekend met PHP maar kan redelijk mijn plan trekken. Ik heb onlangs een registratie en login script gevonden welk via PDO werkt. Dit werkt prima en doet wat het moet doen maar zoals vele mensen wil ik dit script wat uitbreiden met extra velden en mogelijkheden.
Wat is wil doen is het volgende:
Bij de registratie moet de voornaam, e-mailadres en een wachtwoord ingegeven worden. Maar in mijn database heb ik het extra veld "achternaam" bij aangemaakt. De bedoeling is dat wanneer men de eerste keer in logt naar een aparte pagina gaat waar men deze achternaam moet invullen en als men een volgende keer in logt dat men dan naar de standaard pagina (maakt niet uit welke) gaat.
Hopelijk is mijn uitleg een beetje duidelijk ;-)
Als jullie meer informatie nodig hebben dan hoor ik het wel.

Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:22:17
 
Michael -

Michael -

18/03/2020 13:02:32
Quote Anchor link
Is men dan verplicht deze gegevens in te vullen? Zo ja, dan kun je gewoon controleren of deze waarde leeg is dan het formulier voorschotelen. Zo nee, dan kun je een kolom aanmaken met een default waarde 0. En zodra je het formulier hebt getoond zet je deze op 1. Dus dan controleer je if(kolom === 0) { formulier, set kolom =1 } of set tijdens dat je de rest opslaat.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 13:07:08
Quote Anchor link
Hallo Michael, men is inderdaad verplicht om dan die gegevens in te vullen. Het probleem is dat met al wat ik al op Google heb gevonden ik er niet uit kom. Ik krijg soms een error "to many redirects" ofhet werkt gewoon niet. Maakt het uit waar ik die code plaats?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2020 13:40:23
Quote Anchor link
Blijkbaar kom je in een redirect-loop terecht.
Gewijzigd op 18/03/2020 13:42:31 door - Ariën -
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 13:47:17
Quote Anchor link
Hallo Ariën, mijn bedoeling is dat je tijdens de registratie enkel je voornaam, email en wachtwoord op geeft. Dan moet je activeren (dit werkt ook). Daarna log je in met uw juist geactiveerde gegevens en moet je de rest (achternaam) invullen. Als je dit bewaard dan wordt er een mail gestuurd met de volledige gegevens zoals ze in de database staan met als titel bvb. "inschrijving". Als het lid dan uiteindelijk wijzigingen aanbrengt dan zou er een andere mail moeten gestuurd worden met als titel bvb. "update" zodat ik weet dat dat bepaalde lid zijn gegevens heeft geupdate. Dus ofwel moet ik iets vinden om te kijken dat je voor de eerste keer in logt ofwel kan er gecontroleerd worden of het veld "achternaam" leeg is en aan de hand van die uitkomst moet er dan geredirect worden naar bvb. inschrijving of naar bvb. update.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2020 14:08:26
Quote Anchor link
Je kan prima kijken met iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$achternaam
= "";
if(trim($achternaam)== "") {
    echo "Achternaam is leeg";
}
else {
    echo "De achternaam is ingevuld.";
}

?>
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 14:38:46
Quote Anchor link
Hallo Ariën,
Bedankt voor de info, ik ga het straks testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/03/2020 16:40:34
Quote Anchor link
Of je pakt het wat generieker aan.

Sla bijvoorbeeld een boolean op ("profile_requires_update" of wat dan ook). Of zelfs een soort van "user state".

Vervolgens heb je je profielformulier waarin je normale validatie zit. Ik neem aan dat je daar ook controleert of bepaalde velden verplicht zijn of niet.

Als je in deze opzet een nieuw veld hebt hoef je enkel het formulier + de validatie aan te passen en gooi je alle profile_requires_update kolommen op 1 / true. Je hoeft dan enkel een voorziening te hebben die je in dit geval verplicht langs je profielformulier stuurt, ongeacht wat voor wijziging dit betreft. Indien de (nieuwe) validatie slaagt zet je tevens dit veld op 0 / false.

En dit werkt vervolgens voor alle nieuwe wijzigingen en toevoegingen en hoef je geen maatwerkcode te schrijven voor nieuwe verplichte velden omdat deze kolom + de aangepaste validatie hier tezamen voor zorgen.

Met deze opzet ontkoppel je ook de controle dat iets geupdate moet worden, en wat deze update precies omvat. In plaats van deze controle dus te hard coden. Met die aanpak zul je ook elke keer maatwerkcode bij moeten kloppen, bij mijn opzet hoef je enkel het profielformulier aan te passen (wat je sowieso moet doen voor deze wijziging) en je gooit een kolom op true en de rest gaat vanzelf (nu ja, je zult eenmalig een controle op profile_requires_update moeten bijschrijven, maar dat is alles).

Als het profiel een aantal keren inhoudelijk verandert heeft deze eenmalige investering zich zo terugverdiend. Wanneer je een niet-generieke opzet gebruikt zul je (extra, en in wezen overbodige) code moeten blijven kloppen.
Gewijzigd op 18/03/2020 22:50:57 door Thomas van den Heuvel
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 16:50:40
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Bedankt voor de info. Ik heb dit getest en dit werkt zoals ik het wil.

Voor mij mag dit topic afgesloten worden.
Fijn dat hier zo snel wordt gereageerd.

Wim
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2020 16:55:10
Quote Anchor link
Het topic zinkt vanzelf wel naar beneden :-)
We houden het open zodat de topicstarter nog wat kan melden.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/03/2020 09:25:01
Quote Anchor link
Maar waarom zo omslachtig?
Je kunt toch in het 1e formulier, de registratie, ook om de achternaam vragen? Lijkt me ook veel logischer.
 
Michael -

Michael -

19/03/2020 10:37:30
Quote Anchor link
Ik vermoed dat hij meer velden dan alleen achternaam bedoelt. Er zijn meer websites die dit zo doen om de registratie laagdrempelig te houden. Snel registreren en daarna je gegevens aanvullen.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

19/03/2020 13:44:44
Quote Anchor link
Hallo Obelix en Michael, Het is inderdaad maar een klein voorbeeld het veld achternaam. Er komen nog bijna 100 velden achter. Maar het is opgelost dus dat is het belangrijkste.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.