First Login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 12:50:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben niet zo heel goed bekend met PHP maar kan redelijk mijn plan trekken. Ik heb onlangs een registratie en login script gevonden welk via PDO werkt. Dit werkt prima en doet wat het moet doen maar zoals vele mensen wil ik dit script wat uitbreiden met extra velden en mogelijkheden.
Wat is wil doen is het volgende:
Bij de registratie moet de voornaam, e-mailadres en een wachtwoord ingegeven worden. Maar in mijn database heb ik het extra veld "achternaam" bij aangemaakt. De bedoeling is dat wanneer men de eerste keer in logt naar een aparte pagina gaat waar men deze achternaam moet invullen en als men een volgende keer in logt dat men dan naar de standaard pagina (maakt niet uit welke) gaat.
Hopelijk is mijn uitleg een beetje duidelijk ;-)
Als jullie meer informatie nodig hebben dan hoor ik het wel.

Wim
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:12:52
 
Michael -

Michael -

18/03/2020 13:02:32
Quote Anchor link
Is men dan verplicht deze gegevens in te vullen? Zo ja, dan kun je gewoon controleren of deze waarde leeg is dan het formulier voorschotelen. Zo nee, dan kun je een kolom aanmaken met een default waarde 0. En zodra je het formulier hebt getoond zet je deze op 1. Dus dan controleer je if(kolom === 0) { formulier, set kolom =1 } of set tijdens dat je de rest opslaat.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 13:07:08
Quote Anchor link
Hallo Michael, men is inderdaad verplicht om dan die gegevens in te vullen. Het probleem is dat met al wat ik al op Google heb gevonden ik er niet uit kom. Ik krijg soms een error "to many redirects" ofhet werkt gewoon niet. Maakt het uit waar ik die code plaats?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2020 13:40:23
Quote Anchor link
Blijkbaar kom je in een redirect-loop terecht.
Gewijzigd op 18/03/2020 13:42:31 door - Ariën -
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 13:47:17
Quote Anchor link
Hallo Ariën, mijn bedoeling is dat je tijdens de registratie enkel je voornaam, email en wachtwoord op geeft. Dan moet je activeren (dit werkt ook). Daarna log je in met uw juist geactiveerde gegevens en moet je de rest (achternaam) invullen. Als je dit bewaard dan wordt er een mail gestuurd met de volledige gegevens zoals ze in de database staan met als titel bvb. "inschrijving". Als het lid dan uiteindelijk wijzigingen aanbrengt dan zou er een andere mail moeten gestuurd worden met als titel bvb. "update" zodat ik weet dat dat bepaalde lid zijn gegevens heeft geupdate. Dus ofwel moet ik iets vinden om te kijken dat je voor de eerste keer in logt ofwel kan er gecontroleerd worden of het veld "achternaam" leeg is en aan de hand van die uitkomst moet er dan geredirect worden naar bvb. inschrijving of naar bvb. update.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2020 14:08:26
Quote Anchor link
Je kan prima kijken met iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$achternaam
= "";
if(trim($achternaam)== "") {
    echo "Achternaam is leeg";
}
else {
    echo "De achternaam is ingevuld.";
}

?>
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 14:38:46
Quote Anchor link
Hallo Ariën,
Bedankt voor de info, ik ga het straks testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/03/2020 16:40:34
Quote Anchor link
Of je pakt het wat generieker aan.

Sla bijvoorbeeld een boolean op ("profile_requires_update" of wat dan ook). Of zelfs een soort van "user state".

Vervolgens heb je je profielformulier waarin je normale validatie zit. Ik neem aan dat je daar ook controleert of bepaalde velden verplicht zijn of niet.

Als je in deze opzet een nieuw veld hebt hoef je enkel het formulier + de validatie aan te passen en gooi je alle profile_requires_update kolommen op 1 / true. Je hoeft dan enkel een voorziening te hebben die je in dit geval verplicht langs je profielformulier stuurt, ongeacht wat voor wijziging dit betreft. Indien de (nieuwe) validatie slaagt zet je tevens dit veld op 0 / false.

En dit werkt vervolgens voor alle nieuwe wijzigingen en toevoegingen en hoef je geen maatwerkcode te schrijven voor nieuwe verplichte velden omdat deze kolom + de aangepaste validatie hier tezamen voor zorgen.

Met deze opzet ontkoppel je ook de controle dat iets geupdate moet worden, en wat deze update precies omvat. In plaats van deze controle dus te hard coden. Met die aanpak zul je ook elke keer maatwerkcode bij moeten kloppen, bij mijn opzet hoef je enkel het profielformulier aan te passen (wat je sowieso moet doen voor deze wijziging) en je gooit een kolom op true en de rest gaat vanzelf (nu ja, je zult eenmalig een controle op profile_requires_update moeten bijschrijven, maar dat is alles).

Als het profiel een aantal keren inhoudelijk verandert heeft deze eenmalige investering zich zo terugverdiend. Wanneer je een niet-generieke opzet gebruikt zul je (extra, en in wezen overbodige) code moeten blijven kloppen.
Gewijzigd op 18/03/2020 22:50:57 door Thomas van den Heuvel
 
Wim Neefs

Wim Neefs

18/03/2020 16:50:40
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Bedankt voor de info. Ik heb dit getest en dit werkt zoals ik het wil.

Voor mij mag dit topic afgesloten worden.
Fijn dat hier zo snel wordt gereageerd.

Wim
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2020 16:55:10
Quote Anchor link
Het topic zinkt vanzelf wel naar beneden :-)
We houden het open zodat de topicstarter nog wat kan melden.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/03/2020 09:25:01
Quote Anchor link
Maar waarom zo omslachtig?
Je kunt toch in het 1e formulier, de registratie, ook om de achternaam vragen? Lijkt me ook veel logischer.
 
Michael -

Michael -

19/03/2020 10:37:30
Quote Anchor link
Ik vermoed dat hij meer velden dan alleen achternaam bedoelt. Er zijn meer websites die dit zo doen om de registratie laagdrempelig te houden. Snel registreren en daarna je gegevens aanvullen.
 
Wim Neefs

Wim Neefs

19/03/2020 13:44:44
Quote Anchor link
Hallo Obelix en Michael, Het is inderdaad maar een klein voorbeeld het veld achternaam. Er komen nog bijna 100 velden achter. Maar het is opgelost dus dat is het belangrijkste.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.