[fixed] Fix voor dubbele posts

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelmer -

Jelmer -

04/07/2010 13:22:43
Anchor link
Die dubbele posts worden toch meestal veroorzaakt doordat men alsmaar op [back] drukt? Zou je dat niet heel simpel kunnen voorkomen door ieder formulier te voorzien van een veldje nonce met een waarde van uniqid, en dat met de post op te slaan in de database in een kolom met een UNIQUE constraint? Dan kan je browser nooit meer hetzelfde formulier 2x opsturen.
Gewijzigd op 27/07/2010 14:31:27 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:42:37
 
Steff   an

Steff an

04/07/2010 23:03:04
Anchor link
Of dit onder het anti-bumpsysteem ( dat er nog niet is ) laten vallen, waarbij niemand binnen 24 uur twee keer achter elkaar kan posten...
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/07/2010 16:40:14
Anchor link
Een oplossing zoals bij de vBulletin forums lijkt me ook nog redelijk voor de hand liggend..?
Wanneer men opnieuw post in hetzelfde topic en je had al als laatste gepost dat er geen nieuwe post bij komt maar je vorige post automatisch geëdit wordt en het nieuwe deel er aan toegevoegd wordt..?
 

18/07/2010 19:48:40
Anchor link
Je krijgt ook dubbele posts als je te vaak op reageren drukt, of te snel ververst. Weet niet of jou oplossing daarvoor werkt Jelmer.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/07/2010 20:54:26
Anchor link
Karl Karl op 18/07/2010 19:48:40:
Je krijgt ook dubbele posts als je te vaak op reageren drukt, of te snel ververst. Weet niet of jou oplossing daarvoor werkt Jelmer.

Daar was het voor bedoelt. Het zal bumpen op zich niet tegenhouden.
 
Niek s

niek s

21/07/2010 14:43:27
Anchor link
Gewoon inderdaad een soort van "token" toevoegen aan alle goevoelige forms. Die meesturen in de POST. De laatst gebruikte token kan je dan opslaan in de $_SESSION array, en kijken of de gestuurde hetzelfde is als in de SESSION array dan weet je dat het een dubbelpost is.

uniqid() is uniek per microseconde. Met de more_entropy parameter kan je er zelfs nog een random shit achter zetten mocht je dat nodig vinden..!
 
Steff   an

Steff an

21/07/2010 17:07:06
Anchor link
Nee, gewoon een anti-bumpsysteem implementeren.. twee vliegen in een klap.
 
Niek s

niek s

22/07/2010 11:04:28
Anchor link
Steff an op 21/07/2010 17:07:06:
Nee, gewoon een anti-bumpsysteem implementeren.. twee vliegen in een klap.


Nee, want dan krijg je een reply met daarin 2x de getikte tekst. (als je het gaat implementeren als in "we bewerken het en zetten de nieuwe tekst er standaard onder")
 
Steff   an

Steff an

22/07/2010 17:56:59
Anchor link
Oh, ik ging van een anti-bumpsysteem uit waarbij je gewoon niet kan/mag bumpen. ( en posts niet automatisch worden samengevoegd )
 

22/07/2010 18:49:56
Anchor link
Steff an op 22/07/2010 17:56:59:
Oh, ik ging van een anti-bumpsysteem uit waarbij je gewoon niet kan/mag bumpen. ( en posts niet automatisch worden samengevoegd )


Sowieso is dat wel het makkelijkste te maken hé.
 
B a s
Beheerder

B a s

27/07/2010 14:29:22
Anchor link
Test..

Toevoeging op 27/07/2010 14:29:35:

Bump

Toevoeging op 27/07/2010 14:30:01:

Bump..

Toevoeging op 27/07/2010 14:31:04:

seheshseh
Gewijzigd op 27/07/2010 14:41:52 door B a s
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.