Flash ... php vars ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mitch X

Mitch X

04/07/2004 19:13:00
Quote Anchor link
Tsja deze keer maar even een Flash MX04 vraagje.
Ik heb dit stukje AS:
loadVariables("vars.php", "", "POST");
blaattxt = blaat;
blehtxt = bleh;
blaattxt en blehtxt zijn dynamische textvakken en blaat en bleh staan in vars.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$blaat
= "Welkom";
$bleh = "op deze site";
?>


Maar het werkt niet :(
Die textvakken geven gewo0n undefined als output ...
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:10:32
 
De VeeWee

de VeeWee

04/07/2004 20:37:00
Quote Anchor link
neen
het is ook fout dan moet je pakken

echo "&blehtxt=".$bleh;

in flash word, als je de variabelen uit een bestand haalt , & in plaats van $

normaal zou het dan ook lukken (maar ben zelf ook maar een noob in flash en php dus als het echt niet lukt op flashfocus.nl hebben ze een paar goede tutorials over php en flash)
Gewijzigd op 04/07/2004 20:38:00 door de VeeWee
 
Mitch X

Mitch X

04/07/2004 20:46:00
Quote Anchor link
Het lukt nog niet :'(
Het is dus de bedoeling de vars door PHP gemaakt in mijn Flash app te krijgen, ik heb nu dit in Flash:
loadVariables("vars.php", 0, "POST");
blaattxt = blaat;
blehtxt = bleh;
En in vars.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$blaat
= "Hallo,";
$bleh = " welkom op mijn site!";
echo "&blaat=" . $blaat;
echo "&bleh=" . $bleh;
?>
 
Bram Z

Bram Z

04/07/2004 21:13:00
Quote Anchor link
Ja van flash ken ik niets hoor
 
Mitch X

Mitch X

04/07/2004 21:14:00
Quote Anchor link
Kwil niet bot doen maar dan hoef je niets te zeggen ho0r :P
Of wil je net zoveel posts als ik? ;)
Gewijzigd op 04/07/2004 21:34:00 door Mitch X
 

04/07/2004 23:02:00
Quote Anchor link
Als ik goed kan volgen ->
je laadt vars.php in in je movie, aan de 0 te zien in de root... Als je blaat & bleh wil inladen, gaat dat zo niet lukken, omdat de echo niet uitkomt dacht ik... Flash gaat dat bestand niet uitvoeren, maar gewoon willen lezen, met als resultaat geen output...

Je kan natuurlijk wel een vars.php aanmaken, met enkel &blaat=Hallo,&bleh= welkom op mijn site!
Zo doet ie het normaal wel

Een tweede mogelijkheid is FlashVars,
je zet dit bij in je code die je flash laadt in een browser ->
<param name="FlashVars" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? @include(vars.php);
echo "&blaat=" . $blaat;
echo "&bleh=" . $bleh; ?>

">

Deze methode lukt normaal altijd, omdat je zo in je flash direct 'blaat' en 'bleh' hebt, en deze kan gebruiken in je movie :)

Sorry als ik miszit, misschien zit er iets nuttig in?

Grtz :)
 
Mitch X

Mitch X

04/07/2004 23:17:00
Quote Anchor link
Volgens de macromedia site zou het moeten lukken op mijn manier :S

De bedoeling is om databasegegevens op te halen en deze daarna in Flash te gebruiken voor het opbouwen van mijn pagina.
Kijk hier eens:
http://flashfocus.nl/showDetail.asp?TypeId=2&NewsId=2166
Daar wordt het op dezelfde manier gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$TextVariable
= '&resultaat=';
$response = 'De data is verzonden.';


echo $TextVariable;
echo $response;
?>

Daarom snap ik het niet ...

Edit : Zelfs met alleen &blaat=welkom&bleh=bezoeker erin werkt het niet ...
Ook niet als .txt ...
Gewijzigd op 04/07/2004 23:26:00 door Mitch X
 

05/07/2004 12:06:00
Quote Anchor link
---
Het lukt nog niet :'(
Het is dus de bedoeling de vars door PHP gemaakt in mijn Flash app te krijgen, ik heb nu dit in Flash:
loadVariables("vars.php", 0, "POST");
---
je gebruikt loadVariables(); en op de tutorial gebruiken ze loadVariablesNum(); ... Misschien zit daar de fout?

Grtz
 
Mitch X

Mitch X

05/07/2004 12:08:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het nu door heb :)

loadVariables("vars.php", "", "POST"); <--- POST, en GET zijn om data te verzenden ik wil ze ophalen, dat moet dus weg :)
blaattxt = blaat;
blehtxt = bleh;
 
De VeeWee

de VeeWee

05/07/2004 12:16:00
Quote Anchor link
rafael, dat van die param kan niet werken, heb nog nooit ergens gezien dat ze gegevens via de params doorsturen met flash, dat van die post wou ik ook net zeggen maar je was me presies voor :p
 
Mitch X

Mitch X

05/07/2004 12:17:00
Quote Anchor link
Hoe align ik dynamic text? :P
Nu we toch bezig zijn :)
 
De VeeWee

de VeeWee

05/07/2004 13:18:00
Quote Anchor link
in de properties rechts vanboven staan de aligns
Ik gebruik ook <p align="center"> om te alignen dus waarschijnlijk werkt div/span ofzoiets ook wel
 
Mitch X

Mitch X

05/07/2004 13:37:00
Quote Anchor link
:'( Waarom eet mijn flash geen <br />?
Dat heb ik wel nodig :'(
 
De VeeWee

de VeeWee

05/07/2004 13:46:00
Quote Anchor link
probeer <br> eens --> dit werkt bij mij wel desnoods eens proberen met \n
 

05/07/2004 13:48:00
Quote Anchor link
Veewee: Param werkt wel... Try if you don't believe... :)
 

05/07/2004 15:37:00
Quote Anchor link
om de gegevens in flash te tonen zit het probleem waarschijnlijk bij de actie in flash, je gebruikt de actie loadVariables("vars.php", 0,"POST");
eerst en vooral, loadVariables gebruik je om gegevens in een movieclip in te laden, staan je dynamische tekstvelden gewoon op de hoofdtijdslijn moet je gebruik maken van de actie loadVariablesNum("vars.php",0);
de eerste parameter verwijst naar de php pag en de tweede parameter staat voor de level van de movie, wanneer je niet werkt met levels in flash dan zit je oorspronkelijk steeds in level 0.
ook moet ge erop letten dat de var afgedrukt wordt alsvolgt:
&varnaam=var1, blablabla

een betere methode om met flash en php te werken is dat je vanuit de php steeds een array laat uitschrijven, deze kan je makkelijk in flash binnenhalen en je hebt het voordeel dat je de flashmovie pas kan laten starten nadat alle info van de array ingelezen is, dit wil ook zeggen dat er maar 1 maal connectie moet gemaakt worden met de db, is heel handig meegenomen wanneer je een site hebt met heel wat bezoekers (simultaan)
 
De VeeWee

de VeeWee

05/07/2004 17:07:00
Quote Anchor link
rafael, en hoe werkt dit dan juist?
had geprobeerd om op mijn flashmovie een copyright te zetten, als er een param niet stond laadde het filpje niet, maar heb het nooit werkend gekregen :s
op het forumù van flashfocus konden ze mij ook niet helpen...
 
Rick

Rick

06/07/2004 01:43:00
Quote Anchor link
net zoals je normale text alignt
het is gewoon een normaal tekstvakje
 
Alfred -

Alfred -

06/07/2004 11:34:00
Quote Anchor link
Veewee:
Ik zal je een voorbeeldje geven ;)
Dit is bvb de code om je movie in te voegen :
<object classid="">
<param name="movie" value="Info.swf">
<param name="quality" value="high">
<param name="FlashVars" value="info=Dit is een voorbeeld van FlashVars&info2=Dit werkt hoor">
<embed src="Info.swf" width="241" height="157" quality="high" pluginspage="" type=""></embed>
</object>

Zie je de flash vars staan? In je root van de flash movie is nu 'info' en 'info2' geset naar de waarde die ik hier opgaf... :)

Grtz
 
Mitch X

Mitch X

06/07/2004 11:39:00
Quote Anchor link
Rafael jij kan wel een beetje flashen he?
Ff nog een vraagje:
Stel in flash heb ik :
blaat = "Ow wat leuk!";
bleh = "So0w :)";
Deze wil ik aan PHP geven doe ik dat dan zo:
loadVariables("pagina.php", this, "POST");
???
 
Alfred -

Alfred -

06/07/2004 11:55:00
Quote Anchor link
Mitch:
Ik doe dat meestal zo:
loadVariablesNum ("pagina.php", "0", "Post");
als je nu in je 'pagina.php' bvb gaat zeggen->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $blaat . " " . $bleh; ?>

dan zullen deze er echt aanwezig zijn... :)
Je kan ter bevestiging ook onderaan in je 'pagina.php' bvb
echo "status=Vars ontvangen";
zetten... Dan wordt je dynamic text field met naam 'status' geset als de andere vars overgebracht zijn...

Hoop dat je er wat aan hebt :)

Grtz
Gewijzigd op 25/08/2004 22:05:00 door Alfred -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.