Fēnix In html2pdf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Veur Heur

Veur Heur

20/12/2022 20:47:27
Quote Anchor link
Ik wil een pdf generen van wat data uit m’n database, dat werkt prima met html2pdf. Enige ding waar ik echter tegenaan loop, is dat de tekst “Fēnix” wordt weergegeven als “F?nix”. Ik heb ook snel een test gedraaid met mPDF en daarbij is dit niet het geval, echter loop ik daar tegen wat style dingen aan die mogelijk meer moeite zijn om op te lossen dan dit.

Iemand hier ervaring mee? Alles is UTF-8 overigens.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:20:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2022 21:15:09
Quote Anchor link
Hoe initieer je die classe?
 
Veur Heur

Veur Heur

20/12/2022 22:52:55
Quote Anchor link
Als volgt, maar heb ook al met “, true, UTF-8“ getest.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$html2pdf=new Html2Pdf('P', 'A4', 'nl');
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2022 23:19:57
Quote Anchor link
Die parameters moet je wel gebruiken.
Als je de data buiten Html2Pdf oproept, lukt het dan wel?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

20/12/2022 23:46:55
Quote Anchor link
Met een andere PDF writer heb ik hier ook eens mee lopen stoeien. De "oplossing" was toen om de hele tekst eerst door htmlentities() heen te halen. Misschien werkt dat hier ook.
 
Veur Heur

Veur Heur

21/12/2022 07:45:15
Quote Anchor link
Als ik de tekst echo ziet deze er wel uit zoals verwacht. Dit maakt geen verschil:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$html2pdf=new Html2Pdf('P', 'A4', 'nl', true, 'UTF-8');


Sterker nog, dan komt het als "FÄ“nix" eruit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$html2pdf=new Html2Pdf('P', 'A4', 'nl', false, 'UTF-8');


Bovenstaande maakt helemaal geen verschil. Zo ook htmlentities.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/12/2022 08:51:38
Quote Anchor link
Haal je het uit een database?
 
Veur Heur

Veur Heur

21/12/2022 08:55:47
Quote Anchor link
Ja, die is geheel utf8_general_ci.

Toevoeging op 21/12/2022 12:57:29:

Het aparte is dat wanneer ik het volgende uitvoer, F?nix als Fenix wordt weergegeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$html2pdf=new Html2Pdf('P', 'A4', 'nl');
$html2pdf->writeHTML('F?nix');
$html2pdf->output();


Ergens lijkt de ? dus verloren te gaan of niet te worden geaccepteerd.

Toevoeging op 21/12/2022 12:58:57:

En the plot thickens, want zie hier boven... F?nix
Gewijzigd op 21/12/2022 13:01:28 door Veur Heur
 
Veur Heur

Veur Heur

22/12/2022 14:31:35
Quote Anchor link
Opgelost door een UTF-8 font aan alle elementen mee te geven: * { font-family:freeserif; }
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.