Fom - Mysql (Hoeveel Rows)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Raymen

Raymen

25/10/2006 17:19:00
Quote Anchor link
hey, ik zit met een probleem.
Ik wou graag weten hoe php uit de database kan zien hoeveel ID's er zijn en dan bij elke ID een nieuwe Row erbij maakt (als jullie het snappen :))
Alvast Bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:21:35
 
- -

- -

25/10/2006 17:28:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dat bij elke rij die je toevoegt de kolom ID automatisch omhoog gaat? Dat is auto-increment:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
CREATE TABLE voorbeeld (
id int(5) auto-increment primary key,
naam varchar(30),
woonplaats varchar(50)
);
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

25/10/2006 17:54:00
Quote Anchor link
@raymen, dat is inderdaad zoals Herjan zegt auto-increment.

Maar even voor de duidelijkheid, het is niet php die ziet welke id er aan het record gegeven moet worden, maar dat doet mysql (de database).
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/10/2006 18:02:00
Quote Anchor link
Aanvulling:

Als je een kolom een auto-increment mee geeft moet je hier niks meer in zetten.

dus bij een tabel die er zo uit ziet: ID(auto-increment) | kolom1 | kolom2

voeg je zo dingen toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO tabbel(kolom1, kolom2) VALUES (waarde1, waarde2)
 
Frank -

Frank -

25/10/2006 18:13:00
Quote Anchor link
Met PHP een nieuw nummer verzinnen gaat altijd (!!!) fout. Althans, het gaat vroeg of laat altijd fout. Een database is veel meer dan alleen een bak met gegevens en kan dit soort dingen uitstekend zelf regelen. We hebben het tenslotte over een DBMS: DataBase Management Systeem.

Het gaat mis zodra meerdere gebruikers/scripts gelijktijd dingen aan het uitvoeren zijn.
 
Raymen

Raymen

25/10/2006 18:17:00
Quote Anchor link
@all:
nee zo bedoel ik het niet, ik vind het een beetje moeilijk uit te leggen dus geef ik maar een voorbeeld:

in een mysql tabel zitten 4 ID's met Naam en Emailadres.
en iemand voegt zijn Naam en Emailadres toe.
En dan zijn er 5 ID's in de tabel.
Nu kom ik bij het probleem.... hoe kan ik doen zodat php automatisch een Rij in de Tabel (gewoone html tabel) toevoegt.

ik hoop dat dit een beetje goed voorbeeld is
 
Frank -

Frank -

25/10/2006 18:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
error_reporting(E_ALL);

// zorg voor een connectie met de database en dan:

$query = "SELECT naam, email FROM tabelnaam";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); // foutafhandeling kan beter

echo '<table>';
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
  echo '<tr><td>'.$row['naam'].'</td><td>'.$row['email'].'</td></tr>'.PHP_EOL;
}

echo '</table>';
?>

Kortom, een while doet wonderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Raymen

Raymen

25/10/2006 18:36:00
Quote Anchor link
ok, bedankt.
ik zal zo snel mogelijk kijken of het nu werkt :)
 
Raymen

Raymen

26/10/2006 20:14:00
Quote Anchor link
het werkt :), en hoe doe ik het dat als er geen ID's in de Mysql Tabel zitten dat er dan komt te staan van: Er Is Nog Niks Toegevoegd. ofzoiets
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

26/10/2006 20:18:00
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/10/2006 20:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
error_reporting(E_ALL);

// zorg voor een connectie met de database en dan:

$query = "SELECT naam, email FROM tabelnaam";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); // foutafhandeling kan beter

if(mysql_num_rows($result) == "0")
{

        echo ('<table><tr><td colspan="2">Er is nog niets toegevoegd</td></tr></table>');
}

else
{
    echo '<table>';
   while($row = mysql_fetch_assoc($result))
   {

     echo '<tr><td>'.$row['naam'].'</td>      <td>'.$row['email'].'</td></tr>'.PHP_EOL;
   }

   echo '</table>';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
- SanThe -

- SanThe -

26/10/2006 20:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
error_reporting(E_ALL);

// zorg voor een connectie met de database en dan:

$query = "SELECT naam, email FROM tabelnaam";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); // foutafhandeling kan beter

echo '<table>';

if(mysql_num_rows($result) > 0)
{

    while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
        echo '<tr><td>'.$row['naam'].'</td><td>'.$row['email'].'</td></tr>'.PHP_EOL;
    }
}

else
{
    echo 'Er is nog niks te melden.';
}

echo '</table>';
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2006 21:40:00
Quote Anchor link
als we dan toch gaan mierenneuken SanThe :-p

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
error_reporting(E_ALL);

// zorg voor een connectie met de database en dan:

$query = "SELECT naam, email FROM tabelnaam";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); // foutafhandeling kan beter

if(mysql_num_rows($result) > 0)
{

    echo '<table>';

    while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
        echo '<tr><td>'.$row['naam'].'</td><td>'.$row['email'].'</td></tr>'.PHP_EOL;
    }

    
    echo '</table>';
}

else
{
    echo 'Er is nog niks te melden.';
}

?>


als er niks te melden is, hoeft die tabel er ook niet te staan, deze mag dus in het if statement.
 
Raymen

Raymen

27/10/2006 10:48:00
Quote Anchor link
ok, bedankt:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.