font in links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J C

J C

02/05/2014 19:06:42
Quote Anchor link
Ik wil graag de font in een link aanpassen maar kom er niet helemaal uit wat ik fout doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="forumtopiccontainer" style="background:#FFF; ">
        <div class="homeforumonderwerp"><a href="?pagina=topic&amp;topicnr=116" >05-12-2013 - TUI (2)</a></div>
        <div class="homeforumstart">08-Dec-'13 12:18</div>
        
        <div class="homeforumlaatst"><a href="?pagina=topic&amp;topicnr=116#reactie3">08-Dec-'13 21:01</a></div>
        <div class="homeforumstart">Bart/div>
        <div class="homeforumlaatst">Jasper</div>
    </div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
div.homeforumlaatst, div.homeforumlaatst a{
    width: 80px;
    height: 20px;
    float: left;
    vertical-align: middle;
    padding: 5px 5px 5px 5px;
    font-size: 10px;
    font-weight: normal;
    text-decoration: none;
}


Alle tekst wordt netje de juiste grote, behlave de link die blijft dik en groot.
Gewijzigd op 02/05/2014 19:08:17 door J C
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:26:09
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

02/05/2014 21:36:20
Quote Anchor link
Hier sluit je de HTML div niet af: '<div class="homeforumstart">Bart/div>'.
De selector in de CSS is goed op de <a> tag.
Gewijzigd op 02/05/2014 21:36:45 door Ocirina Ocirina
 
J C

J C

02/05/2014 21:39:03
Quote Anchor link
Excuses komt door het knip en plak werk, ik had van de mensen de achternaam weggehaald en dus ook per ongeluk het <.
In het huidige script staat het < wel, dus dat is helaas niet het probleem.

Ik heb het tuidelijk zo opgelost, maar dat is niet heel netjes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
style=" font-size:11px; font-weight: normal;"
Gewijzigd op 02/05/2014 21:41:21 door J C
 
Ferdi R

Ferdi R

02/05/2014 21:40:37
Quote Anchor link
Misschien font-weight: normal; weghalen.

Het kan ook zijn dat een ander stukje CSS de link bold maakt, misschien staat dit in je CSS bestand?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a{
    font-weight: bold;
}
 
J C

J C

02/05/2014 21:42:32
Quote Anchor link
Dat stukje staat er inderdaad in, ik dacht dat een nieuwe waarde dit zou overschrijven.

Hoe zorg ik ervoor dat dit wel overschreven wordt?
 
Ferdi R

Ferdi R

02/05/2014 21:45:05
Quote Anchor link
Ik denk dat je

div.homeforumlaatst, div.homeforumlaatst a{

moet veranderen naar

div.forumtopiccontainer, div.homeforumlaatst a{
 
J C

J C

02/05/2014 21:54:18
Quote Anchor link
Meteen even geprobeerd, maar helaas.

het wordt inderdaad ergens anders meegenomen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#main a:link, #main a:visited {
    font-size: 12px;
    font-weight: bold;
    text-decoration: none;
    color: #233174;
}


$main is eigenlijk de hele website

dit is wat firefox oproept voor dit element


element {
}
#main a:link, #main a:visited {
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #233174;
}
div.homeforumlaatst {
font-size: 11px;
font-weight: normal;

}
div.hometopiccontainer {
font-size: 12px;
}
#main {
font-size: 12px;
color: #000;
}
#container {
text-align: left;
}
body {
text-align: center;
font-family: arial,helvetica,sans-serif;
}
Gewijzigd op 02/05/2014 21:58:33 door J C
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/05/2014 23:08:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
div.homeforumlaatst,
div.homeforumlaatst a,
div.homeforumonderwerp,
div.homeforumonderwerp a{
    width: 80px;
    height: 20px;
    float: left;
    vertical-align: middle;
    padding: 5px 5px 5px 5px;
    font-size: 10px;
    font-weight: normal;
    text-decoration: none;
}


Toevoeging op 02/05/2014 23:09:06:

http://codepen.io/anon/pen/slKyn

Toevoeging op 02/05/2014 23:11:23:

Je zou een div een UNIEK id moeten geven met id="..." en meerdere divs kun je dan nog eens dezelfde class geven
 
J C

J C

02/05/2014 23:15:31
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.

Maar hij blijft toch de eerder genoemde gegevens gebruiken:

#main a:link, #main a:visited {
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #233174;
}
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/05/2014 23:21:15
Quote Anchor link
zet er dan de !important achter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#main a:link, #main a:visited {
color: #233174 !important;
}
Gewijzigd op 02/05/2014 23:21:28 door Frank Nietbelangrijk
 
J C

J C

02/05/2014 23:23:47
Quote Anchor link
Dat moet dan toch juist achter die andere?

http://www.websonic.nl/tutorials/websitecss/css_important.php
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2014 23:23:48
Quote Anchor link
Kun je misschien je volledige CSS code op pastebin.com of plaatscode.be oid zetten? Ik heb zo'n idee dat je iets verkeerd hebt gedaan in je CSS.
 
J C

J C

02/05/2014 23:26:57
Quote Anchor link
IS dit ook goed:

http://www.jcsl.nl/medewerkers/css/opmaak.css
http://www.jcsl.nl/medewerkers/css/containers.css

In deze volgorde staan ze ook op de website.

Ik heb voor deze website 4 ccs bestanden, maar deze twee zijn de meest relevante.

http://plaatscode.be/142330/ (opmaak.css)
http://plaatscode.be/142331/ containers.css
Gewijzigd op 02/05/2014 23:29:58 door J C
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/05/2014 23:31:16
Quote Anchor link
nee zoals wouter zegt op codepen, pastebin of iets dergelijks want dat is direct een heerlijke werkomgeving.
Op codepen hoef je niet te registreren. gewoon kiezen voor 'new pen', plakken en op save klikken, daarna de url kopiëren en hier in het forum plaatsen
Gewijzigd op 02/05/2014 23:32:33 door Frank Nietbelangrijk
 
J C

J C

02/05/2014 23:35:15
Quote Anchor link
plaatscode.be vond hij ook prima.

dat codepen werkt niet via mijn pc. Weet niet waarom.
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2014 23:38:25
Quote Anchor link
JC, oh de broncode was ook al perfect :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/05/2014 23:42:36
Quote Anchor link
als je de #main weghaalt dan werkt het wel. is dat niet goed?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#main a:link, #main a:visited {
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
color: #233174;
}

Het nadeel is dat dan alle snelkoppelingen meegenomen worden. je kunt de snelkoppelingen zelf ook een class geven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a class="foo" href="#">cool</a>
Gewijzigd op 02/05/2014 23:45:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2014 23:44:10
Quote Anchor link
Het probleem: als ik je CSS in cssdesk plak met de bovenstaande HTML krijg ik geen problemen: http://cssdesk.com/4Fthd

Laad je de stylesheets wel in de juiste volgorde in, dus container.css na opmaak.css?

Toevoeging op 02/05/2014 23:46:11:

Wacht, frank geeft hier een hele goede tip. Een id komt voor een class in de CSS cascade regels. Dat betekend dat "div.homeforumlaatst a" geen nut meer heeft als je al "#main a" in je code hebt staan. Je zult de "#main a" dus minder speciaal maken, door bijv. #main weg te halen of hier een class of tag neer te zetten.
 
J C

J C

02/05/2014 23:46:19
Quote Anchor link
JA zie hier:

http://www.jcsl.nl/medewerkers/index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<head>
<base href="http://www.jcsl.nl/medewerkers/index.php"/><meta name="robots" content="index, follow" />
<meta name="lang" content="nl" /><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<meta name="google-site-verification" content="Hulfoz_qKKp_b0v4xpOGzzFkwyB_LjaVGzprtMEPhFo" />
<meta name="websitejudge-verify" content="fb1f951e0cddb8ebac5c34b2c4727678" />

<link rel="stylesheet" href="/medewerkers/css/opmaak.css" type="text/css" />

<?php if(!isset($_GET['pagina']) || (isset($_GET['pagina']) && ($_GET['pagina'] == "" || $_GET['pagina'] == "home" || $_GET['pagina'] == "boekingen" || $_GET['pagina'] == "topic-overzicht" || $_GET['pagina'] == "topic"))){ ?>
<link rel="stylesheet" href="/medewerkers/css/containers.css" type="text/css" />
<?php } ?>

<?php if (isset($_GET['pagina']) && ($_GET['pagina'] == "" || $_GET['pagina'] == "boekingen" )){?>
<link rel="stylesheet" href="/medewerkers/css/boekingen.css" type="text/css" />
<?php } ?>
<?php if(isset($_GET['pagina']) && ($_GET['pagina'] == "showcase-overzicht")){ ?>
<link rel="stylesheet" href="/medewerkers/css/showcase.css" type="text/css" />
<?php } ?>
<script type="text/javascript" src="/medewerkers/js/script.js"></script>


<?php

?>

<title>J.C. Sound &amp; Light - <?= $maintitel; ?></title>

<!--[if IE 6]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/ie6.css" />
<![endif]-->

<!--[if IE8]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/ie8.css">
<![endif]-->
 
</head>


Toevoeging op 02/05/2014 23:52:23:

zoiets dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'<a href="?pagina=topic&amp;topicnr='.$list['topicnr'].'#reactie'.$laatstereactie['topic_reactienr'].'" id="homeforumlaatste" >'.date("d-M-'y H:i",$laatstereactie['topic_datum']).'</a>';


icm
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#homeforumlaatste{
 font-size:11px !important;
 font-weight: normal !important;

}
Gewijzigd op 03/05/2014 00:00:44 door J C
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.