Font op mobiel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lord Gaga

Lord Gaga

16/03/2014 11:53:05
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer mijn website ook op mobieltjes te laten werken alleen loop ik tegen een vervelend probleem aan.
Alle fonts die ik probeer werken wel via mijn computer, maar niet op mijn mobiel.

Nu dacht ik dat het font er op de mobiel misschien een beetje anders uit zou zien, maar zelfs "Comic Sans MS" wordt door mijn mobiel niet herkent.

Op dit moment zou de tijd linksboven in je scherm in "Comic Sans MS" zijn geschreven:
http://habbelot.com/

Als jullie dit via je mobiel bekijken, zien jullie dan wél "Comic Sans MS"? Zo niet, waar kan dit dan aan liggen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:48:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2014 12:16:38
Quote Anchor link
Omdat Comic Sans een Windows-font is, en niet zomaar door Android gebruikt mag worden.

Kijk eens naar @font-face op: http://www.w3schools.com/css/css3_fonts.asp
 
Lord Gaga

Lord Gaga

16/03/2014 12:39:44
Quote Anchor link
Dat font was enkel om te testen, andere fonts lijken ook niet te werken.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/03/2014 12:44:38
Quote Anchor link
Je kunt eens googelen op "font stack" gevolgd door de naam van het lettertype.

Geeft dat geen (bruikbare) font stack, dan kun je webfonts linken of embedden.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

16/03/2014 12:59:14
Quote Anchor link
Omdat geen enkel font lijkt te werken uiteindelijk toch maar webfonts gebruikt, bedankt!
 
Tortuga web

tortuga web

31/03/2014 11:55:51
Quote Anchor link
Voor een website met een speciaal font heb ik een font gedownload en geconverteerd naar een webfont. In de CSS zo opgenomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
@font-face {
        font-family: 'hand11'; src: url('fonts/hand11/hand11.eot?') format('eot'),
                            url('fonts/hand11/hand11.woff') format('woff'),
                            url('fonts/hand11/hand11.ttf') format('truetype'),
                            url('fonts/hand11/hand11.svg#hand11')format('svg');
        font-weight: normal;
        font-style: normal;
        }
.header {
    width: 100%;
    background: #222200;
    padding: 2px 0 0 0;
    color: #ffffeb;
    font-family: 'hand11', verdana, arial, sans-serif;
    font-size: 36px;
    }

Op deze manier kan het font door alle browsers gevonden worden, omdat het bestand bij de website op de server staat.
Maar op de mobieltjes werkt dit nog steeds niet.
Iemand een idee hoe dit op te lossen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.