footer aan de bottom van de pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer / Overheid / Complexiteit

Functieomschrijving Wil jij als Java Developer een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland en je als Java Developer bezig houden met zeer complexe bedrijfskritische applicaties? Lees dan snel verder! Doorontwikkelen bedrijfskritische applicaties; Aanpassingen maken in de bestaande applicatie; Vertalen van jouw visie op continuous integration en continuous delivery; Debuggen van de applicatie; In gesprek gaan met eindgebruikers om verbetervoorstellen op te halen. Functie-eisen Minimaal HBO-werk en denkniveau; Minimaal 5 jaar werkervaring als Java Developer; Je bent minimaal OCP-Java SE 6 gercertificeerd; Je hebt kennis van Webservices en Continuous Integration; Je bent analytisch sterk en zowel klant- als resultaatgericht. Bedrijfsomschrijving Binnen

Bekijk vacature »

Senior DevOps-ontwikkelaar eIDAS

Functie­omschrijving Burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar digitaal toegang geven tot diensten en producten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Als senior DevOps-ontwikkelaar bouw je daar letterlijk aan mee. En dat doe je bij DICTU: een van de grootste en meest vooruitstrevende ICT-dienstverleners van de Rijksoverheid. Jij werkt mee aan de doorontwikkeling van eIDAS, dat staat voor Electronic IDentification Authentication and trust Services. Deze koppeling maakt de grensoverschrijdende authenticatie op overheidswebsites binnen de Europese Unie mogelijk. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft één moderne toegangspoort voor zijn diensten en inspecties. Enkele daarvan zijn dankzij eIDAS inmiddels

Bekijk vacature »

Front-end Developer Vue.js Meewerkend voorman

Functieomschrijving Ben jij een ervaren Front-end Developer, bedreven in Vue.js en lijkt het jou gaaf om als meewerkend voorman verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van drie junior ontwikkelaars? Werk jij graag aan diverse projecten t.b.v. het vergroten van klant- en medewerkerbeleving? Lee dan snel verder! Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en api ontwerp; Participeren in

Bekijk vacature »

Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

20/06/2009 13:20:00
Quote Anchor link
Hallo luitjes,

Ik heb een probleempje.
Ik wil een footer aan de onderkant van mijn pagina, dus ook als er niet genoeg content is. Dit werkt nu goed in IE7 maar niet in FF en IE8.

http://test.feestenfeest.nl/test
Bekijk bijvoorbeeld even deze pagina: http://test.feestenfeest.nl/test/page/view/id/18.
Daar loopt de footer in IE8 en FF er gewoon doorheen.

De css is een beetje te groot om te posten. Hij is hier te vinden:
http://test.feestenfeest.nl/test/_style/style.php

Iemand misschien een idee hoe ik dit kan oplossen?

Groeten,
Boris
 
PHP hulp

PHP hulp

05/08/2020 01:10:33
 
Barry

Barry

20/06/2009 14:24:00
Quote Anchor link
simpel,

niet laten floaten en clear:both zetten.

Quote:
Edit:
en je position:absolute weghalen ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

20/06/2009 15:20:00
Quote Anchor link
Heey Barry heel erg bedankt voor je antwoord.
Maar hoe moet ik anders mijn div's naast elkaar krijgen, als ik ze niet float?
En waar zou ik dan clear:both neer moeten zetten?

Bij voorbaat dank!

Groeten,
Boris


EDIT:
Ik heb die position: absolute weggehaald en het werk! :) Bedankt man!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Boris Mattijssen
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

20/06/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Hmm het probleem is toch niet opgelost.
Als ik position: absolute weghaal, bljift hij niet aan de onderkan van de pagina "plakken" als de site kort is. (er komt dan dus een witte balk onder de footer)

Kan je misschien toch even verdere uitleg geven over die floatings?

Groeten,
Boris

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de http://www.phphulp.nl/imgs/forum/edit.gif knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Boris Mattijssen
 
Mitchell

Mitchell

20/06/2009 16:23:00
Quote Anchor link
Volgens mij probeer jij de footer ten alle tijden onderaan de pagina te laten staan, ook al staat er in je content maar 1 regel. Maar dit is cross-browser gezien volgens mij onmogelijk en ook niet nodig. Meeste browsers zullen de body (wat je momenteel ziet) als de container zien en zullen hem op je zichtvlak onderaan plaatsen waar hij dan dus over de content zal komen te staan (wanneer deze langer is dan je zicht veld).

Plaats hem gewoon onder je content en laat hem mee groeien met de pagina. Of je gaat voor optie 2 en gaat voor een fixed aanpak, maar dan zal je footer constant in beeld staan (ook dit werkt niet perfect cross-browser).

Optie 3 zou javascript zijn en dan kan je de hoogte van je browser body kunnen meten en deze dan vergelijken met de hoeveelheid content je hebt, als de content height groter word dan een bepaalde hoogte dan plaats je hem onder je content (gewoon) en wanneer het te klein is, dan kun je position gebruiken. Nadeel hier van is dat wanneer iemand zijn browser dan herschaalt, dit er dan niet geweldig meer uit zal zien.
 
Crude Oil

Crude Oil

20/06/2009 18:01:00
Quote Anchor link
ik maak altijd gebruik van een header en een footer.
in de header begin ik met een tabel zonder border, ik eindig met <td>
in de footer sluit ik die <td> tag netjes af enz...
 
Bas Kreleger
Beheerder

Bas Kreleger

20/06/2009 18:19:00
Quote Anchor link
Je bent niet de eerste die een footer wil. Dit kun je gewoon met CSS oplossen: klik. Eerste resultaat op Google; footer css

Als je footer 100% breed is, kun je dit gebruiken door een div footer onderaan al je divs te zetten voor de Google analytics en body.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Kreleger
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.