Footer onder content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Hack

Steven Hack

28/05/2009 21:19:00
Quote Anchor link
Goedendag,

Ik ben bezig mijn site "liquid" aan het maken, en nu zit ik met een probleem.
Ik wil dat mijn footer gewoon recht onder mijn content div komt. Dit werkt op alles pagina's perfect, behalve op "home" waar ik 2 keer position: absolute; gebruik binnen de content.

kort samengevat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<ul id="navbar">
  //header
</ul>
<div id="content">
  <ul id="posttitel">
    //posttitel heeft: position: absolute;
  </ul>
  <div id="postlistcontent">
    //postlistcontent heeft: position: absolute;
  </div>
</div>
<ul id="navbar">
  //footer
</ul>


Relevante CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
#navbar {
    height: 40px;
    list-style-type: none;
    position: relative;
    margin: 0;
    padding: 0;
    text-align: center;
    background: url(images/menugloss.png) #404040 repeat-x;
}
#content {
    margin: 10px;
    clear: both;
    display: block;
    position: relative;
}
#footer {
    clear: both;
}
#postlist {
    position: absolute;
    list-style-type: none;
    padding: 0;
    margin: 0;
}
#postlist li {
    padding: 0;
    margin: 0;
}
.posttitel {
    border-bottom: 1px solid #FFFFFF;
    font-size: 16px;
}
#postlistcontent {
    position: absolute;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 250px;
}

Online voorbeeld: www.stevenhack.nl voor de fout, elke andere link voor het goede resultaat.

Ik heb van alles geprobeerd:
- clear
- position
- display

Het enige verreiste is dus dat ik geen width/height wil opgegeven, omdat het liquid moet worden. Hopelijk kan iemand mij helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:50:52
 
Lex Nonavailable

Lex Nonavailable

28/05/2009 22:26:00
Quote Anchor link
Kun je aub je code wat meer ordenen? het is echt onduidelijk:s alles staat anders gepositioneerd:s

Edit: Ik heb het opgelost denk ik:
Ik heb in je css aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#postlist {
    position: relative;
    list-style-type: none;
    padding: 0;
    margin: 0;
}

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#postlistcontent {
    position: relative;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 250px;
}


de volledige css:
style.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
body {
    font-family: Papyrus, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 14px;
    text-align: center;
    margin: 0;
    padding: 0px;
    color: #FFFFFF;
    background: #404040;
}
a {
    color: #FFFFFF;
    font-size: 14px;
    text-decoration: underline;
}
#body {
    top: 0;
    padding: 0px;
    margin: 0 auto;
    text-align: left;
}
#header {
    background: url(images/header2.jpg) no-repeat top center;
    height: 110px;
}
#middle {
    padding: 0;
    margin: 0;
    position: relative;
}
#navbar {
    height: 40px;
    list-style-type: none;
    position: relative;
    margin: 0;
    padding: 0;
    text-align: center;
    background: url(images/menugloss.png) #404040 repeat-x;
}
#navbar li {
    display: inline-block;
    margin: 6px;
}
.menuitem {
    width: 100px;
    display: block;
    color: #FFFFFF;
    font-size: 18px;
    text-decoration: none;
    text-align: center;
}
#content {
    margin: 10px;
    clear: both;
    display: block;
    position: relative;
}
#footer {
    clear: both;
}
#postlist {
    position: relative;
    list-style-type: none;
    padding: 0;
    margin: 0;
}
#postlist li {
    padding: 0;
    margin: 0;
}
.posttitel {
    border-bottom: 1px solid #FFFFFF;
    font-size: 16px;
}
.posttitel a {
    text-decoration: none;
}
.postcontent {
    padding: 15px;
}
#postlistcontent {
    position: relative;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 250px;
}
/*****************/
/* FORMULIER CSS */
/*****************/
form {
    border: 1px dashed #FFFFFF;
    padding: 15px;
    width: 800px;
    font-size: small;
}
label {
    float: left;
    width: 75px;
    text-align: right;
    margin-right: 15px;
}
input {
    background-color: #f5f5f5;
    font-family: Papyrus, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: small;
    border: 1px solid #FFFFFF;
    margin-bottom: 5px;
}
textarea {
    width: 300px;
    height: 150px;
    background-color: #f5f5f5;
    border: 1px solid #FFFFFF;
    font-family: Papyrus, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: small;
    margin-bottom: 5px;
}


Je kan relative en absolute niet gaan mengen, of dat is mijn ervaring toch^^

Nu voor je pagina code (vb met de standaard index):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <title>Steven Hack - Website</title>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <meta name="author" content="Steven Hack">
    <meta name="keywords" content="Steven, Hack, Personal, Website, Webdesign, Tilburg, Noord, Brabant, Holland">
    <meta name="description" content="Website of Steven Hack.">
    <meta name="robots" content="all">
    <link href="Steven/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen">

    <script src="Steven/javascript.js" type="text/javascript"></script>
    <!--[if lt ie 8]>
    <style type="text/css" media="screen">
        #navbar li {display: inline;}
    </style>
    <![endif]-->
</head>
<body>
<div id="body">
    <div id="header">
    </div>
  <div id="middle">
    <ul id="navbar">
            <li><a class="menuitem" href="/">Home</a></li>

            <li><a class="menuitem" href="">Projects</a></li>
            <li><a class="menuitem" href="">Webdesign</a></li>
            <li><a class="menuitem" href="">School</a></li>
      </ul>
      <div id="content">
          <ul id="postlist">
              <li><span class="posttitel"><a href="javascript:;" onclick="ShowPost('ajax=true&item=1');">Welcome to my Website</a></span></li>

              <li><span class="posttitel"><a href="javascript:;" onclick="ShowPost('ajax=true&item=2');">Project Ideas</a></span></li>
              <li><span class="posttitel"><a href="javascript:;" onclick="ShowPost('ajax=true&item=3');">AJAX</a></span></li>
          </ul>
          <div id="postlistcontent">
            Welcome at this new site. I came on this idea because i wanted to make a new site layout,
            but I couldn't think of anything to make. So i thought about making a digital portfolio.
            After finishing most of the layout i found it pretty cool, so now i use it as my site layout!
          </div>
      </div>
    </div>

    <div id="footer"></div>
        <ul id="navbar">
            <li><a class="menuitem" href="/">Home</a></li>
            <li><a class="menuitem" href="">Sitemap</a></li>
            <li><a class="menuitem" href="">Disclaimer</a></li>
            <li><a class="menuitem" href="">Contact</a></li>
        </ul>

</div>
</body>
</html>

Deze code is al heel wat mooier en leest makkelijker.
Maak altijd voor een mooie geordende structuur en je zal je fouten veel makkelijker vinden ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lex Nonavailable
 
Steven Hack

Steven Hack

28/05/2009 22:49:00
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je bedoelt dat ik mijn code niet goed orden, het is toch allemaal goed getabed. En betreft de css, die staat gewoon in volgorde van boven naar onder / links naar rechts. Lijkt me ook gewoon goed geordent?

Wat betreft je oplossing: Hier had ik ook al naar gekeken, alleen wanneer ik beide "sub-contents" position: relative; geef, komen ze onder elkaar te staan.

voorbeeld: www.stevenhack.nl

Overigens is absolute en relative wel degelijk te mengen. Als je namelijk een div absolute wil laten positioneren vanuit een andere div (container) moet die container relative zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 
Lex Nonavailable

Lex Nonavailable

28/05/2009 22:52:00
Quote Anchor link
simpel gebruik een float
Edit:
dit is je style.css correct:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
body {
    font-family: Papyrus, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 14px;
    text-align: center;
    margin: 0;
    padding: 0px;
    color: #FFFFFF;
    background: #404040;
}
a {
    color: #FFFFFF;
    font-size: 14px;
    text-decoration: underline;
}
#body {
    top: 0;
    padding: 0px;
    margin: 0 auto;
    text-align: left;
}
#header {
    background: url(images/header2.jpg) no-repeat top center;
    height: 110px;
}
#middle {
    padding: 0;
    margin: 0;
}
#navbar {
    height: 40px;
    list-style-type: none;
    margin: 0;
    padding: 0;
    text-align: center;
    background: url(images/menugloss.png) #404040 repeat-x;
}
#navbar li {
    display: inline-block;
    margin: 6px;
}
.menuitem {
    width: 100px;
    display: block;
    color: #FFFFFF;
    font-size: 18px;
    text-decoration: none;
    text-align: center;
}
#content {
    width: 100%;
    margin: 10px;
    
    clear: both;
    float: left;
}
#footer {
    clear: both;
}

div#postlist {
        float: left;
        width: auto;
}

ul#postlist {
    list-style-type: none;
    padding: 0;
    margin: 0;
}
ul#postlist li {
    padding: 0;
    margin: 0;
}
.posttitel {
    border-bottom: 1px solid #FFFFFF;
    font-size: 16px;
}
.posttitel a {
    text-decoration: none;
}
.postcontent {
    padding: 15px;
}
#postlistcontent {
    width: 80%;
    float: right;
}
/*****************/
/* FORMULIER CSS */
/*****************/
form {
    border: 1px dashed #FFFFFF;
    padding: 15px;
    width: 800px;
    font-size: small;
}
label {
    float: left;
    width: 75px;
    text-align: right;
    margin-right: 15px;
}
input {
    background-color: #f5f5f5;
    font-family: Papyrus, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: small;
    border: 1px solid #FFFFFF;
    margin-bottom: 5px;
}
textarea {
    width: 300px;
    height: 150px;
    background-color: #f5f5f5;
    border: 1px solid #FFFFFF;
    font-family: Papyrus, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: small;
    margin-bottom: 5px;
}

En zet al je tekst in <p> tags en alles zal werken ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lex Nonavailable
 
Steven Hack

Steven Hack

28/05/2009 23:17:00
Quote Anchor link
De footer moet onder de content div, hij hoeft niet naar links of rechts?

In ieder geval wil ik enige tips niet zonder proberen af te slaan, maar naar testen blijkt het inderdaad geen nut te hebben.
 
Lex Nonavailable

Lex Nonavailable

28/05/2009 23:17:00
Quote Anchor link
Ik heb je probleem opgelost zie edit vorige post
 
Steven Hack

Steven Hack

29/05/2009 00:03:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitgebreide hulp hier en op msn LextruX. Nu werkt het perfect!
 
Lex Nonavailable

Lex Nonavailable

29/05/2009 00:44:00
Quote Anchor link
aapjuh schreef op 29.05.2009 00:03:
Bedankt voor je uitgebreide hulp hier en op msn LextruX. Nu werkt het perfect!

graag gedaan^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.