For Each in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex van Hees

Lex van Hees

02/11/2011 19:33:38
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem met For Each. Ik wil graag dat de juiste ingevoerde uitslag bij de juiste wedstrijd(id) komt in een MySql database. Hiervoor genereer ik eerst eens script die alle wedstrijden van die speelronde uitleest;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$query
= "SELECT * FROM wedstrijden WHERE speelronde = 1";
$result = mysql_query($query);      
if ($result && mysql_num_rows($result) >= 1)
{
      
    while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
    {

$query3 = "SELECT * FROM wedstrijden WHERE speelronde = 1";
$result3 = mysql_query($query3);
        echo'Uitslag <input type="text" name="uitslag[]" value="" /><br />';
    echo'WED ID<input type="text" name="wid[]" value="'.$row['id'].'" /><hr />';
    }

}


else
{
    echo 'Geen wedstrijden';
}

?>


en als iemand deze dan ingevuld heeft moet het via een for each in de database terecht komen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

if($_POST['Submit']){
    if(empty($_SESSION['gid'])){
        echo "<b>Please enter a title</b>";
    }

    else {

     foreach($_POST['uitslag'] as $id => $wid){
          $query = "insert into voorspellen(gebruikersnaam,uitslag,wedstrijd)values('".$_SESSION['gid']."','$wid','".$_POST['wid']."')";
          $result = mysql_query($query) or die ("query not made");
}

     print("entry successfully made....!");

}
}

?>


Hier gaat het echter fout. Hij plaats wel de uitslag in de de database maar niet het wedstrijd ID.

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen?

Alvast hartelijk dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:07:08
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2011 20:36:55
Quote Anchor link
Wat is het nut van regel 8 en 9 in het eerste script?
Waarom niet gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Uitslag <input type="text" name="uitslag[' . $row['id'] . ']" value="" /><br />';
?>
 
Lex van Hees

Lex van Hees

03/11/2011 09:58:38
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Die twee regels zijn inderdaad overbodig!

Het probleem is echter nog niet opgelost :s
Heb je nog een idee?!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.