For & While inéén.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier

Olivier

29/01/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

Ik heb 2 codes die ik inéén zou moeten krijgen, maar dit lukt me niet al te goed. Na veel zoekwerk had ik als resultaat dat ik met de handen in het haar naar mijn scherm zat te kijken.
Toen besloos ik maar even hulp te vragen van mensen die er meer van afweten dan van mij.
Hopelijk kan er mij iemand hier helpen en heeft deze ook de tijd hiervoor.

Enerzijds heb ik één met while.
Deze toont iedere keer de leden die online zijn op dat moment onder elkaar, hier een stukje uit de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

$select = "SELECT * FROM leden WHERE online='$nieuw' ORDER BY online";
$query = mysql_query($select);
$aantal = mysql_num_rows($query);
if ($aantal != 0)
{


               while ($list = mysql_fetch_object($query))
        {

                echo "<a href=\"profiel.php?mid=$list->id\">$list->gebruikersnaam</a><br>";
        }


}
}


Maar ik wil deze weergeven in tabellen, zodat het er als volgt zou uitzien:
L = Lid dat online is.

-----------------------
| L1 | L2 | L3 |
----------------------
| L4 | L5 | L6 |
----------------------
| L7 | L8 | L9 |
----------------------
| L10 | L11 | L12 |
----------------------
| L13 | L14 | L15 |
----------------------

Deze tabellenstructuur wil ik dus krijgen.
Hiervoor had ik het volgende gemaakt:
In deze code is het wel beperkt tot 15, maar de $int zou dan het volgende zijn:
Aantal online leden / 3

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
$int
= 5;
$int2 = 3;
echo "<table><tr>";
for ($i = 0; $i < $int; $i++)
{

        // Tabelletje maken!!.
                    for ($i2 = 0; $i2 < $int2; $i2++)
            {

              echo "<td><table><tr><td>IMG HIER</td></tr><tr><td>Single & Zoekend</td></tr><tr><td>Leeftijd hier</td></tr><tr><td>Ganstenboek & Bezoek icon</td></tr></table></td>";
            }

            
        // einde van de for
  echo "</tr><tr>";
      
}

echo "<td></td></tr></table>";
?>



Weet iemand hoe dit op te lossen?
Indien je nog iets wenst te weten, voel je vrij om meer vragen te stellen !!

Alvast bedankt,
Olivier Dierickx
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:26:09
 
Burdy

Burdy

29/01/2006 18:37:00
Quote Anchor link
Dit loopje zet 3 gebruikersnamen naast elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
  $counter
= 1;
  echo "<table>";

  while ($list = mysql_fetch_object($query))
  {

    if ($counter == 1)
    {

      echo "<tr>";
    }

    echo "<a href=\"profiel.php?mid=$list->id\">$list->gebruikersnaam</a><br>";
    $counter++;
    
    if ($counter > 3)
    {

      $counter = 1;
      echo "</tr>";
    }
  }

  echo "</table>";
?>


Ik heb dit soort loopjes hier al wel eens heel wat netter en compacter gezien ....
 
Olivier

Olivier

29/01/2006 18:47:00
Quote Anchor link
Dankje hiervoor !! ;)
Ik zal het van zodra ik wat tijd heb even uitproberen !! ;D
 
Olivier

Olivier

02/02/2006 20:27:00
Quote Anchor link
Dit wil jammer genoeg niet werken (in mijn script), misschien doe ik iets verkeerd.

Ik heb alles alleszins op de juiste plaats gezet.
Hij geeft volgende fout:

Parse error: parse error, unexpected $ in /home/aslcityb/public_html/online.php on line 88

En dat is de laatste regel in mijn script.
Nl. een include, en met die is niets verkeerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("bot.php"); ?>


Iemand die hier raad mee weet, of wie me kan zeggen waar ik in de fout ben gegaan?

Sorry als dit niet genoeg info is, vraag me gerust alles wat je moet weten om mij te kunnen helpen.

Vriendelijke groeten,
Olivier
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/02/2006 20:30:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk mis je ergens een { of een }
eff tellen
 
Olivier

Olivier

02/02/2006 20:36:00
Quote Anchor link
Aha, dankje :D
Dat is inderdaad het probleem.

Ik heb er 2 moeten bijplaatsen, en nu werkt het perfect.

Bedankt Burdy & Klaasjan !

Vriendelijke groeten,
Olivier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.