For loop 3

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr Beronne

Mr Beronne

26/09/2013 17:15:54
Quote Anchor link
Beste lezers,

Dit is mijn laatste oefen for loop en kom er nogmaals niet uit. Het figuur wat ik moet maken is:

+ - - - - - - -
+ + - - - - - -
+ + + - - - - -
+ + + + - - - -
+ + + + + - - -
+ + + + + + - -
+ + + + + + + -
+ + + + + + + +
+ + + + + + + -
+ + + + + + - -
+ + + + + - - -
+ + + + - - - -
+ + + - - - - -
+ + - - - - - -
+ - - - - - - -

Dit is wat ik tot nu toe heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
        for ($i = 1; $i <= 15; $i++) {
            if ($i <= 8) {
                for ($a = 1; $a <= 8; $a++) {
                    if ($a <= $i && $i < 9) {
                        echo "+";
                    } else {
                        echo "-";
                    }
                }
            } elseif ($i > 8) {              
                for ($b = 1; $b <= 8; $b++) {
                    if ($b < $i) { /* weet niet wat ik hier moet doen */
                        echo "+";
                    } else {
                        echo "-";
                    }
                }
            }
            echo "<br/>";
        }


Als ik deze code run krijg ik het volgende:

+-------
++------
+++-----
++++----
+++++---
++++++--
+++++++-
++++++++
++++++++
++++++++
++++++++
++++++++
++++++++
++++++++
++++++++

Zoals jullie kunnen zien heb ik de eerste helft klaar door middel van de eerste if statement, maar naar de elseif komt de tweede helft en weet niet hoe ik doe maak. Kan iemand mij hierbij helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:30:14
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/09/2013 17:50:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
        for ($i = 1; $i <= 15; $i++) {  
            if ($i <= 8) {
                for ($a = 1; $a <= 8; $a++) {
                    if ($a <= $i && $i < 9) {
                        echo "+";
                    }
else {
                        echo "-";
                    }
                }
            }
else {         // elseif niet nodig    
                for ($b = 1; $b <= 8; $b++) {
                    if ($b <= (16 - $i)) {
                        echo "+";
                    }
else {
                        echo "-";
                    }
                }
            }

            echo "<br/>";
        }

?>
Gewijzigd op 26/09/2013 17:57:41 door Kris Peeters
 
- Mark -

- Mark -

26/09/2013 18:23:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

    # De gewenste hoogte van de "Piramide?".

        $height = 8;


    # Weergeven die handel.

        for($i = 1; $i <= ($height * 2 - 1); $i++){

            echo str_pad(str_repeat('+', $height - abs($i - $height)), $height, '-').'<br>';        
        }


?>


Een iets aangepaste variant op je for loop 1 topic.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

26/09/2013 20:39:12
Quote Anchor link
@ Kris Peeters kun je mij uitleggen waarom je 16 - $i doet. Probeer de logica er achter te vinden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.