For loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yves Dumoulin

Yves Dumoulin

07/03/2012 18:50:20
Quote Anchor link
Hoi,
Ik gebruik nu deze code voor mijn for-loop:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
for($i = 1; $i <= $aantal; $i++)
{

$sql3 = "SELECT * FROM shoutbox WHERE vangebruiker='".$vangebruiker."' && id='".$i."'";
$resultaat3 = mysql_query($sql3) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
$shout = mysql_fetch_object($resultaat3);
?>

<p><b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $shout->naam ?>
</b><br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $shout->bericht ?>
</p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
}
echo $aantal;
echo " berichten";
?>


Nu komen de nieuwste berichten onderaan te staan. Maar ik wil dat ze bovenaan komen te staan. Ik heb ook al geprobeerd $i++ door $i-- te vervangen maar dit werkt niet. Iemand een idee?
Gewijzigd op 07/03/2012 18:50:58 door Yves Dumoulin
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:37:54
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/03/2012 18:54:40
Quote Anchor link
$sql3 = "SELECT * FROM shoutbox WHERE vangebruiker='".$vangebruiker."' && id='".$i."' ORDER BY id DESC";
 
Yves Dumoulin

Yves Dumoulin

07/03/2012 19:22:57
Quote Anchor link
Dit geeft nog steeds hetzelfde resultaat. Kijk voor een voorbeeld op http://ytest.host56.com/shoutbox/?user=admin
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/03/2012 19:39:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//eigenlijhk geen * gebruiken
$sql3 = "SELECT * FROM shoutbox WHERE
    vangebruiker='"
.$vangebruiker." AND id>=1 AND id<=" . $aantal .
    PHP_EOL . "ORDER BY id DESC"
?>

Daarna in een lus de resultaten doorlopen
Gewijzigd op 07/03/2012 19:40:15 door Ger van Steenderen
 
Erwin H

Erwin H

07/03/2012 19:40:46
Quote Anchor link
Ten eerste && is geen SQL, daar gebruik je AND.
Ten tweede sorteren van records doe je met ORDER BY
Ten derde geen * gebruiken, maar kolommen die je nodig hebt selecteren.
Ten vierde geen quotes om integer waardes in je SQL statement
Ten vijfde geen tig queries draaien als je gewoon een query kunt gebruiken.

Al met al kom je dan bij de volgende query die je maar een keer hoeft te draaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT naam, bericht
FROM shoutbox
WHERE vangebruiker='".$vangebruiker."'
AND id <= ".$aantal."
ORDER BY id DESC;
 
Reshad F

Reshad F

07/03/2012 19:41:45
Quote Anchor link
hij refresht niet automatisch had je dat al gemerkt? volgens mij is je code ergens niet goed opgebouwd,

en als ik 20x refresh komt er 20x iets leegs te staan result kijk je voorbeeld pagina
Gewijzigd op 07/03/2012 19:44:11 door Reshad F
 
Yves Dumoulin

Yves Dumoulin

07/03/2012 19:43:12
Quote Anchor link
Nee, weet ik, ik heb nog geen code toegevoegd dat hij automatisch refresht
 
Reshad F

Reshad F

07/03/2012 19:44:42
Quote Anchor link
er staan 6 berichten maar hij geeft aan 22
 
Yves Dumoulin

Yves Dumoulin

07/03/2012 19:48:03
Quote Anchor link
Ja, er staan 22 dezelefde berichten en ik krijg ze niet meer verwijderd

EDIT
Oh, laat maar, ik heb het al gevonden! Toch bedankt voor jullie hulp!
Gewijzigd op 07/03/2012 19:51:22 door Yves Dumoulin
 
Reshad F

Reshad F

07/03/2012 19:48:57
Quote Anchor link
dat komt omdat je niet goed controleert
 
Yves Dumoulin

Yves Dumoulin

07/03/2012 19:51:47
Quote Anchor link
Ja, daar ga ik nu aan werken
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/03/2012 19:53:14
Quote Anchor link
on-topic en in het algemeen @reshadd
Zou je onderhand eens niet stoppen met niet relevante reacries?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.