Foreach Listbox laatste entry dubbel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »
Danny von Gaal

Danny von Gaal

29/09/2015 21:56:16
Quote Anchor link
Kan iemand mij het misschien uitleggen? Want ik snap het echt niet.
Ik heb een formulier met een listbox en ik wil met item uit de listbox een insert in de database maken.

Maar wanneer mijn Listbox bijvoorbeeld 3 personen bevat wordt de laatste dubbel geplaatst. Dat geld ook als het er 4,5,6 en zelfs 1 zijn.

Eerst heb ik een paar formulier checks en dan kom ik hier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
// Voorkom SQL Injection
            $PostClannaam = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['clannaam']);
            $PostLand = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['land']);
            
            // Maak war aan in database
            $SQLInsertWar = "INSERT INTO war (naam, land, datum)
                             VALUES ('"
. $PostClannaam . "', '" . $PostLand . "', '" . $newdate . "')";
                                
            // Controleer of insert is gelukt
            if ($conn->query($SQLInsertWar) === FALSE) {
                                    
                echo "<div class='error'>MySQL Error!! GVD @#$!!!</div>";
                                    
            }
else {
                
                // Plaats warid in variable
                $warid = $conn->insert_id;
                
                // Haal alle gekozen warleden op van formulier
                $list2 = $_POST['list2'];
                foreach($list2 as $gebruikersnaam)
                {


                    // Plaats warleden in database
                    $SQLInsertWarLeden = "INSERT INTO warstats (warid, gebruikersnaam)
                                          VALUES ('"
. $warid . "', '" . $gebruikersnaam . "')";
                    $conn->query($SQLInsertWarLeden);
                    
                }

                
                // Controleer of insert is gelukt
                if ($conn->query($SQLInsertWarLeden) === FALSE) {
                                            
                    echo "<div class='error'>MySQL Error 2!! GVD @#$!!!</div>";
                                            
                }
else {
                    
                    // Haal de aangemaakte warleden op
                    $SQLSelectLeden = "SELECT warid, gebruikersnaam
                                FROM warstats
                                WHERE warid = '"
. $warid . "'";
                    $ResultWarLeden = $conn->query($SQLSelectLeden);
                    
                    // Laat de aangemaakte warleden zien
                    while($row = $ResultWarLeden->fetch_assoc()) {
                        echo "gebruikersnaam: " . $row["gebruikersnaam"]. "<br>";
                    }
                                            
                }
                
            }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:15:17
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/09/2015 22:08:48
Quote Anchor link
Je voert de query op regel 33 nogmaals uit. Zet de controle rond regel 28 ipv de query te herhalen.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

29/09/2015 22:18:44
Quote Anchor link
Bedankt Ben maar wanneer ik dat doe dan komt de errror er zo vaak te staan als er items zijn.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/09/2015 23:15:04
Quote Anchor link
Dat klopt, dus zul je even moeten herstructureren. Als voorbeeld kun je uit de foreach springen als je een fout hebt (zie break).
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

30/09/2015 14:37:09
Quote Anchor link
Niet kunnen testen nog maar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
    // Voorkom SQL Injection
    $PostClannaam     = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['clannaam']);
    $PostLand         = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['land']);
    
    // Maak war aan in database
    $SQLInsertWar = "INSERT INTO war (naam, land, datum)
                     VALUES ('"
. $PostClannaam . "', '" . $PostLand . "', '" . $newdate . "')";
                        
    // Controleer of insert is gelukt
    if ($conn->query($SQLInsertWar) === FALSE)
    {

                            
        echo "<div class='error'>MySQL Error!! GVD @#$!!!</div>";
                            
    }

    else
    {
        
        // Plaats warid in variable
        $warid = $conn->insert_id;
        
        // Haal alle gekozen warleden op van formulier
        $list2 = $_POST['list2'];
        foreach($list2 as $gebruikersnaam)
        {


            // Plaats warleden in database
            $SQLInsertWarLeden = "INSERT INTO warstats (warid, gebruikersnaam)
                                  VALUES ('"
. $warid . "', '" . $gebruikersnaam . "')";
            $conn->query($SQLInsertWarLeden);
            
        }

        
        // Haal de aangemaakte warleden op
        $SQLSelectLeden = "SELECT warid, gebruikersnaam
                    FROM warstats
                    WHERE warid = '"
. $warid . "'";
        
        // Controleer of insert is gelukt
        if ($conn->query($SQLSelectLeden) === FALSE)
        {

                                
            echo "<div class='error'>MySQL Error!! GVD @#$!!!</div>";
                                
        }

        else
        {
            $ResultWarLeden = $conn->query($SQLSelectLeden);
            
            // Laat de aangemaakte warleden zien
            while($row = $ResultWarLeden->fetch_assoc()) {
                echo "gebruikersnaam: " . $row["gebruikersnaam"]. "<br>";
            }    
        }
        
    }

?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/09/2015 15:22:51
Quote Anchor link
Hier worden ook queries dubbel uitgevoerd. Daarnaast verander je gewoon het gedrag van het script, wat me niet de bedoeling lijkt te zijn,
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/09/2015 16:29:30
Quote Anchor link
Ik zie ook overal namen staan, zouden dat geen id's moeten zijn? Verder lijkt mij een war iets tussen twee clan(-id)s?

Ook is het misschien handig om een wrapper class voor je database te schrijven zodat een query een exception throwt als er iets misgaat. Dan kun je in plaats van die if-elseif-else-hel alles gewoon in een try-catch blok zetten.

Oh, en voor de goede orde zou het geheel misschien in een transactie gezet moeten worden zodat alle (INSERT) queries in zijn geheel, of in zijn geheel niet worden doorgevoerd. Als dit script ergens halverwege de mist in gaat heb je nu mogelijk troep in je database.
 
Ivo P

Ivo P

30/09/2015 17:01:32
Quote Anchor link
en escape ALLE gebruikersinvoer.

op regel 27 is gebruikersid niet ge-escaped
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/09/2015 17:15:05
Quote Anchor link
Ivo P op 30/09/2015 17:01:32:
en escape ALLE gebruikersinvoer.

op regel 27 is gebruikersid niet ge-escaped

Ofwel dat, ofwel filter de invoer (controleer of de gebruikersnamen geldig zijn - en om dat te doen heb je weer een query nodig waarin de boel ge-escaped moet worden waarschijnlijk, see how that works :)).

En je kunt dus beter id's gebruiken.
Gewijzigd op 30/09/2015 17:15:34 door Thomas van den Heuvel
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

01/10/2015 16:32:32
Quote Anchor link
Iedereen bedankt voor de info.

Ik zal gebruikers input gaan "escapen" en het klopt wat Thomas zegt dat wanneer dit script halverwege wordt onderbroken ik al zooi in me database heb en dat wil ik inderdaad niet.
Ik ga eens op zoek naar een "transactie" ?!

Maar volgens mij heb ik nog geen oplossing gehoord om die dubbele insert te voorkomen?


EDIT: Gebruikersnaam komt uit een lijst wat een user niet zelf invult dus escapen is denk ik niet nodig??
En ik heb nu een check in het script toegevoegd of de war niet al bestaat. Dus wanneer de pagina wordt ververst komt er geen dubbele insert en ga je met een goto naar het tweede gedeelte van het script.
Gewijzigd op 01/10/2015 17:05:53 door Danny von Gaal
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/10/2015 17:24:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar volgens mij heb ik nog geen oplossing gehoord om die dubbele insert te voorkomen?

Ben van Velzen noemde de oorzaak al: je voert op regel 33 nogmaals de query uit van de laatste iteratie van de foreach-lus van regel 22-30.

In het zelfde antwoord geeft hij tevens aan hoe je dit op moet lossen.

Als dat fouten oplevert zoals je zelf aangeeft, zul je moeten kijken waar die dan vandaan komen. Druk de query die fouten oplevert eens af, wordt er een UNIQUE constraint geschonden ofzo?
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

01/10/2015 17:49:49
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 01/10/2015 17:24:00:
Quote:
Maar volgens mij heb ik nog geen oplossing gehoord om die dubbele insert te voorkomen?

Ben van Velzen noemde de oorzaak al: je voert op regel 33 nogmaals de query uit van de laatste iteratie van de foreach-lus van regel 22-30.

In het zelfde antwoord geeft hij tevens aan hoe je dit op moet lossen.

Ohja, daar heb ik denk ik overheen gelezen.
Via een break;


Het is gelukt!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// Haal alle gekozen warleden op van formulier
                    $list2 = $_POST['list2'];
                    foreach($list2 as $gebruikersnaam)
                    {


                        // Plaats warleden in database
                        $SQLInsertWarLeden = "INSERT INTO warstats (warid, gebruikersnaam)
                                              VALUES ('"
. $_SESSION['warid'] . "', '" . $gebruikersnaam . "')";
                        if ($conn->query($SQLInsertWarLeden) === FALSE) {
                            
                            echo "<div class='error'>MySQL Error 2!! GVD @#$!!!</div>";
                            break;
                            
                        }
                        
                    }

?>
Gewijzigd op 01/10/2015 18:10:34 door Danny von Gaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.