Foreach loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 13:42:30
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een webshop, dit doe ik met Wordpress en WooCommerce.
Bij onze korte beschrijving (post_excerpt) willen we een list hebben.
Al onze producten (ca 3500) staan in een csv bestand waarbij de list items ook vermeld staan.
In de csv staan de items gescheiden met een komma, het idee is om die string te pakken en bij elke komma een nieuwe li te maken.

Ik dacht dat een foreach loop daar goed bij zou passen maar helaas werkt de code die ik heb niet. Deze heb ik na wat zoekwerk gevonden. Hieronder de code zoals die nu is.

Is er iemand die weet wat ik fout doe of die een betere oplossing heeft voor onze wens?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php $words = str_getcsv(',', $short_description); ?>

<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.htmlspecialcharacters($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:08:22
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:05:53
Quote Anchor link
Je roept volgens mij nergens je csv-bestand aan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:13:11
Quote Anchor link
We hebben nu via een import plugin de waarde van de csv geplaatst in de short description.
Ik dacht dat die nu de short description leest, maar dat is dan mogelijk ook niet zo.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:18:31
Quote Anchor link
Na deze regel:

$words = str_getcsv(',', $short_description);

plaats eens

var_dump($words);

Zie je dan de inhoud van die csv?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:24:31
Quote Anchor link
Dan krijg ik dit te zien: array(1) { [0]=> string(1) "," }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:30:00
Quote Anchor link
En als je dit doet:

var_dump($short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:31:52
Quote Anchor link
Als ik dat doe dan krijg ik de inhoud van de csv te zien.

string(61) "
elektrische gitaarversterker, 10W, 6,5? speaker

"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:34:28
Quote Anchor link
ipv $words = str_getcsv(',', $short_description);

dit

$words = explode(',', $short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:36:41
Quote Anchor link
array(4) { [0]=> string(31) "
elektrische gitaarversterker" [1]=> string(4) " 10W" [2]=> string(2) " 6" [3]=> string(21) "5? speaker

" }

Dit is wat er dan uit komt, wel met de var_dump. Zonder dat laat die nog niets zien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:40:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk omdat de functie 'htmlspecialcharacters' niet bestaat. Probeers eens 'htmlspecialchars'.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:44:51
Quote Anchor link
Ik krijg het nu bijna zoals ik het wil! Heel tof, alleen zie ik dat er een <p> tag in de tekst wordt geplaatst.

-<p>gitaar ukelele met gitaarmechanieken
-blauw</p>

Dit is wat ik nu zie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:47:11
Quote Anchor link
Staat die ook in het csv-bestand?

Wellicht voegt WordPress die toe.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:50:04
Quote Anchor link
Die staat niet in het csv bestand, WordPress of WooCommerce voegt deze inderdaad toe maar ik kan hem niet vinden in de code.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:56:06
Quote Anchor link
Maar zet ie dat iedere keer eromheen?

ZIe je wel de <ul> en </ul> staan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:59:53
Quote Anchor link
Ja die zie ik staan, als ik het via element inspecteren bekijk zie ik keurig een div, ul li staan. Alleen in die li voegt die letterlijk de p tag toe.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:05:09
Quote Anchor link
En als je htmlspecialchars weghaalt?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:40:06
Quote Anchor link
De p tag gaat dan weg uit de tekst, wel blijft die in de code zichtbaar.

Dit doet die wel op een gekke manier, bij het geval van 3 punten komt dit in de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>Pirate serie</li>
<li>black<p></p></li>


Als er 2 li's zijn krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>black<p></p></li>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:09 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:46:49
Quote Anchor link
Misschien, een wilde gok, staan er spaties in de tekst. Probeer dit eens:

echo '<li>'.trim($word).'</li>';
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:50:52
Quote Anchor link
Dat heeft niets veranderd helaas.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:52:10
Quote Anchor link
Plaats nog eens een keer het hele stukje code.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php

    $words
= explode(',', $short_description);
//    var_dump($words);

?>


<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.trim($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>


Moderatie-edit:
Ik heb [code]-tags geplaatst voor betere leesbaarheid van het script.
Gelieve deze te gebruiken in het vervolg. Zie ook dit overzicht met alle beschikbare UBB-codes.


Toevoeging op 04/05/2021 16:10:08:

Ik heb nu op elk element een p toegevoegd, en met css de margin van de p op 0 gezet zodat het er wel uit komt te zien zoals we willen.
Misschien is er nog wel een betere manier maar voor nu lijkt me dit ook goed.

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 04/05/2021 15:58:37 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.