Foreach loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 13:42:30
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een webshop, dit doe ik met Wordpress en WooCommerce.
Bij onze korte beschrijving (post_excerpt) willen we een list hebben.
Al onze producten (ca 3500) staan in een csv bestand waarbij de list items ook vermeld staan.
In de csv staan de items gescheiden met een komma, het idee is om die string te pakken en bij elke komma een nieuwe li te maken.

Ik dacht dat een foreach loop daar goed bij zou passen maar helaas werkt de code die ik heb niet. Deze heb ik na wat zoekwerk gevonden. Hieronder de code zoals die nu is.

Is er iemand die weet wat ik fout doe of die een betere oplossing heeft voor onze wens?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php $words = str_getcsv(',', $short_description); ?>

<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.htmlspecialcharacters($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:14:40
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:05:53
Quote Anchor link
Je roept volgens mij nergens je csv-bestand aan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:13:11
Quote Anchor link
We hebben nu via een import plugin de waarde van de csv geplaatst in de short description.
Ik dacht dat die nu de short description leest, maar dat is dan mogelijk ook niet zo.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:18:31
Quote Anchor link
Na deze regel:

$words = str_getcsv(',', $short_description);

plaats eens

var_dump($words);

Zie je dan de inhoud van die csv?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:24:31
Quote Anchor link
Dan krijg ik dit te zien: array(1) { [0]=> string(1) "," }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:30:00
Quote Anchor link
En als je dit doet:

var_dump($short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:31:52
Quote Anchor link
Als ik dat doe dan krijg ik de inhoud van de csv te zien.

string(61) "
elektrische gitaarversterker, 10W, 6,5? speaker

"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:34:28
Quote Anchor link
ipv $words = str_getcsv(',', $short_description);

dit

$words = explode(',', $short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:36:41
Quote Anchor link
array(4) { [0]=> string(31) "
elektrische gitaarversterker" [1]=> string(4) " 10W" [2]=> string(2) " 6" [3]=> string(21) "5? speaker

" }

Dit is wat er dan uit komt, wel met de var_dump. Zonder dat laat die nog niets zien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:40:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk omdat de functie 'htmlspecialcharacters' niet bestaat. Probeers eens 'htmlspecialchars'.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:44:51
Quote Anchor link
Ik krijg het nu bijna zoals ik het wil! Heel tof, alleen zie ik dat er een <p> tag in de tekst wordt geplaatst.

-<p>gitaar ukelele met gitaarmechanieken
-blauw</p>

Dit is wat ik nu zie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:47:11
Quote Anchor link
Staat die ook in het csv-bestand?

Wellicht voegt WordPress die toe.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:50:04
Quote Anchor link
Die staat niet in het csv bestand, WordPress of WooCommerce voegt deze inderdaad toe maar ik kan hem niet vinden in de code.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:56:06
Quote Anchor link
Maar zet ie dat iedere keer eromheen?

ZIe je wel de <ul> en </ul> staan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:59:53
Quote Anchor link
Ja die zie ik staan, als ik het via element inspecteren bekijk zie ik keurig een div, ul li staan. Alleen in die li voegt die letterlijk de p tag toe.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:05:09
Quote Anchor link
En als je htmlspecialchars weghaalt?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:40:06
Quote Anchor link
De p tag gaat dan weg uit de tekst, wel blijft die in de code zichtbaar.

Dit doet die wel op een gekke manier, bij het geval van 3 punten komt dit in de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>Pirate serie</li>
<li>black<p></p></li>


Als er 2 li's zijn krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>black<p></p></li>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:09 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:46:49
Quote Anchor link
Misschien, een wilde gok, staan er spaties in de tekst. Probeer dit eens:

echo '<li>'.trim($word).'</li>';
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:50:52
Quote Anchor link
Dat heeft niets veranderd helaas.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:52:10
Quote Anchor link
Plaats nog eens een keer het hele stukje code.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php

    $words
= explode(',', $short_description);
//    var_dump($words);

?>


<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.trim($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>


Moderatie-edit:
Ik heb [code]-tags geplaatst voor betere leesbaarheid van het script.
Gelieve deze te gebruiken in het vervolg. Zie ook dit overzicht met alle beschikbare UBB-codes.


Toevoeging op 04/05/2021 16:10:08:

Ik heb nu op elk element een p toegevoegd, en met css de margin van de p op 0 gezet zodat het er wel uit komt te zien zoals we willen.
Misschien is er nog wel een betere manier maar voor nu lijkt me dit ook goed.

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 04/05/2021 15:58:37 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.