Foreach loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 13:42:30
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een webshop, dit doe ik met Wordpress en WooCommerce.
Bij onze korte beschrijving (post_excerpt) willen we een list hebben.
Al onze producten (ca 3500) staan in een csv bestand waarbij de list items ook vermeld staan.
In de csv staan de items gescheiden met een komma, het idee is om die string te pakken en bij elke komma een nieuwe li te maken.

Ik dacht dat een foreach loop daar goed bij zou passen maar helaas werkt de code die ik heb niet. Deze heb ik na wat zoekwerk gevonden. Hieronder de code zoals die nu is.

Is er iemand die weet wat ik fout doe of die een betere oplossing heeft voor onze wens?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php $words = str_getcsv(',', $short_description); ?>

<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.htmlspecialcharacters($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:08:33
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:05:53
Quote Anchor link
Je roept volgens mij nergens je csv-bestand aan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:13:11
Quote Anchor link
We hebben nu via een import plugin de waarde van de csv geplaatst in de short description.
Ik dacht dat die nu de short description leest, maar dat is dan mogelijk ook niet zo.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:18:31
Quote Anchor link
Na deze regel:

$words = str_getcsv(',', $short_description);

plaats eens

var_dump($words);

Zie je dan de inhoud van die csv?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:24:31
Quote Anchor link
Dan krijg ik dit te zien: array(1) { [0]=> string(1) "," }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:30:00
Quote Anchor link
En als je dit doet:

var_dump($short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:31:52
Quote Anchor link
Als ik dat doe dan krijg ik de inhoud van de csv te zien.

string(61) "
elektrische gitaarversterker, 10W, 6,5? speaker

"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:34:28
Quote Anchor link
ipv $words = str_getcsv(',', $short_description);

dit

$words = explode(',', $short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:36:41
Quote Anchor link
array(4) { [0]=> string(31) "
elektrische gitaarversterker" [1]=> string(4) " 10W" [2]=> string(2) " 6" [3]=> string(21) "5? speaker

" }

Dit is wat er dan uit komt, wel met de var_dump. Zonder dat laat die nog niets zien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:40:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk omdat de functie 'htmlspecialcharacters' niet bestaat. Probeers eens 'htmlspecialchars'.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:44:51
Quote Anchor link
Ik krijg het nu bijna zoals ik het wil! Heel tof, alleen zie ik dat er een <p> tag in de tekst wordt geplaatst.

-<p>gitaar ukelele met gitaarmechanieken
-blauw</p>

Dit is wat ik nu zie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:47:11
Quote Anchor link
Staat die ook in het csv-bestand?

Wellicht voegt WordPress die toe.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:50:04
Quote Anchor link
Die staat niet in het csv bestand, WordPress of WooCommerce voegt deze inderdaad toe maar ik kan hem niet vinden in de code.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:56:06
Quote Anchor link
Maar zet ie dat iedere keer eromheen?

ZIe je wel de <ul> en </ul> staan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:59:53
Quote Anchor link
Ja die zie ik staan, als ik het via element inspecteren bekijk zie ik keurig een div, ul li staan. Alleen in die li voegt die letterlijk de p tag toe.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:05:09
Quote Anchor link
En als je htmlspecialchars weghaalt?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:40:06
Quote Anchor link
De p tag gaat dan weg uit de tekst, wel blijft die in de code zichtbaar.

Dit doet die wel op een gekke manier, bij het geval van 3 punten komt dit in de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>Pirate serie</li>
<li>black<p></p></li>


Als er 2 li's zijn krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>black<p></p></li>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:09 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:46:49
Quote Anchor link
Misschien, een wilde gok, staan er spaties in de tekst. Probeer dit eens:

echo '<li>'.trim($word).'</li>';
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:50:52
Quote Anchor link
Dat heeft niets veranderd helaas.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:52:10
Quote Anchor link
Plaats nog eens een keer het hele stukje code.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php

    $words
= explode(',', $short_description);
//    var_dump($words);

?>


<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.trim($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>


Moderatie-edit:
Ik heb [code]-tags geplaatst voor betere leesbaarheid van het script.
Gelieve deze te gebruiken in het vervolg. Zie ook dit overzicht met alle beschikbare UBB-codes.


Toevoeging op 04/05/2021 16:10:08:

Ik heb nu op elk element een p toegevoegd, en met css de margin van de p op 0 gezet zodat het er wel uit komt te zien zoals we willen.
Misschien is er nog wel een betere manier maar voor nu lijkt me dit ook goed.

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 04/05/2021 15:58:37 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.