Foreach loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 13:42:30
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een webshop, dit doe ik met Wordpress en WooCommerce.
Bij onze korte beschrijving (post_excerpt) willen we een list hebben.
Al onze producten (ca 3500) staan in een csv bestand waarbij de list items ook vermeld staan.
In de csv staan de items gescheiden met een komma, het idee is om die string te pakken en bij elke komma een nieuwe li te maken.

Ik dacht dat een foreach loop daar goed bij zou passen maar helaas werkt de code die ik heb niet. Deze heb ik na wat zoekwerk gevonden. Hieronder de code zoals die nu is.

Is er iemand die weet wat ik fout doe of die een betere oplossing heeft voor onze wens?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php $words = str_getcsv(',', $short_description); ?>

<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.htmlspecialcharacters($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:38:07
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:05:53
Quote Anchor link
Je roept volgens mij nergens je csv-bestand aan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:13:11
Quote Anchor link
We hebben nu via een import plugin de waarde van de csv geplaatst in de short description.
Ik dacht dat die nu de short description leest, maar dat is dan mogelijk ook niet zo.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:18:31
Quote Anchor link
Na deze regel:

$words = str_getcsv(',', $short_description);

plaats eens

var_dump($words);

Zie je dan de inhoud van die csv?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:24:31
Quote Anchor link
Dan krijg ik dit te zien: array(1) { [0]=> string(1) "," }
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:30:00
Quote Anchor link
En als je dit doet:

var_dump($short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:31:52
Quote Anchor link
Als ik dat doe dan krijg ik de inhoud van de csv te zien.

string(61) "
elektrische gitaarversterker, 10W, 6,5? speaker

"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:34:28
Quote Anchor link
ipv $words = str_getcsv(',', $short_description);

dit

$words = explode(',', $short_description);
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:36:41
Quote Anchor link
array(4) { [0]=> string(31) "
elektrische gitaarversterker" [1]=> string(4) " 10W" [2]=> string(2) " 6" [3]=> string(21) "5? speaker

" }

Dit is wat er dan uit komt, wel met de var_dump. Zonder dat laat die nog niets zien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:40:13
Quote Anchor link
Waarschijnlijk omdat de functie 'htmlspecialcharacters' niet bestaat. Probeers eens 'htmlspecialchars'.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:44:51
Quote Anchor link
Ik krijg het nu bijna zoals ik het wil! Heel tof, alleen zie ik dat er een <p> tag in de tekst wordt geplaatst.

-<p>gitaar ukelele met gitaarmechanieken
-blauw</p>

Dit is wat ik nu zie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:47:11
Quote Anchor link
Staat die ook in het csv-bestand?

Wellicht voegt WordPress die toe.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:50:04
Quote Anchor link
Die staat niet in het csv bestand, WordPress of WooCommerce voegt deze inderdaad toe maar ik kan hem niet vinden in de code.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 14:56:06
Quote Anchor link
Maar zet ie dat iedere keer eromheen?

ZIe je wel de <ul> en </ul> staan?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 14:59:53
Quote Anchor link
Ja die zie ik staan, als ik het via element inspecteren bekijk zie ik keurig een div, ul li staan. Alleen in die li voegt die letterlijk de p tag toe.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:05:09
Quote Anchor link
En als je htmlspecialchars weghaalt?
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:40:06
Quote Anchor link
De p tag gaat dan weg uit de tekst, wel blijft die in de code zichtbaar.

Dit doet die wel op een gekke manier, bij het geval van 3 punten komt dit in de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>Pirate serie</li>
<li>black<p></p></li>


Als er 2 li's zijn krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<li><p>electric guitar</p></li>
<li>black<p></p></li>
Gewijzigd op 04/05/2021 15:59:09 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:46:49
Quote Anchor link
Misschien, een wilde gok, staan er spaties in de tekst. Probeer dit eens:

echo '<li>'.trim($word).'</li>';
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:50:52
Quote Anchor link
Dat heeft niets veranderd helaas.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/05/2021 15:52:10
Quote Anchor link
Plaats nog eens een keer het hele stukje code.
 
Sefanja Brouwer

Sefanja Brouwer

04/05/2021 15:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
    exit; // Exit if accessed directly.
}

global $post;

$short_description = apply_filters( 'woocommerce_short_description', $post->post_excerpt );

if ( ! $short_description ) {
    return;
}


?>


<?php

    $words
= explode(',', $short_description);
//    var_dump($words);

?>


<div class="woocommerce-product-details__short-description">
    
    <?php
    
        if(!empty($words)){
            echo '<ul>';
            foreach($words as $word){
                echo '<li>'.trim($word).'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

    
    ?>

</div>


Moderatie-edit:
Ik heb [code]-tags geplaatst voor betere leesbaarheid van het script.
Gelieve deze te gebruiken in het vervolg. Zie ook dit overzicht met alle beschikbare UBB-codes.


Toevoeging op 04/05/2021 16:10:08:

Ik heb nu op elk element een p toegevoegd, en met css de margin van de p op 0 gezet zodat het er wel uit komt te zien zoals we willen.
Misschien is er nog wel een betere manier maar voor nu lijkt me dit ook goed.

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 04/05/2021 15:58:37 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.