foreign key

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »
RT

RT

02/09/2007 11:55:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende structuur:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
CREATE TABLE `pages` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `title` varchar(50) NOT NULL,
  `file` varchar(50) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;


INSERT INTO `pages` (`id`, `title`, `file`) VALUES
(1, 'home', 'home.php'),
(2, 'contact', 'contact.php');


CREATE TABLE `subpages` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `parent_id` int(11) NOT NULL,
  `title` varchar(50) NOT NULL,
  `file` varchar(50) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`),
  KEY `parent_id` (`parent_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

ALTER TABLE `subpages`
  ADD CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE;


Als ik nu deze query wil uitvoeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO `subpages` ( `id` , `parent_id` , `title` , `file` )
VALUES (
NULL , '0', 'home_sub1', 'home_sub.php'
)


Dan:

MySQL retourneerde: Documentatie
#1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`etiebaxnl/subpages`, CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE)

Lijkt me dat ik echt domme fout maak, maar ik zie het echt niet.

Bvd, RT.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:28:32
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/09/2007 12:02:00
Quote Anchor link
je gebruikt een 2e sleutel, parent_id, dit is niet nodig.
 
RT

RT

02/09/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dus dat dit:
ALTER TABLE `subpages`
ADD CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE;

moeten worden verandert in:

ALTER TABLE `subpages`
ADD FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE;

?

Dat werkt ook niet iig.
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 16:54:00
Quote Anchor link
Tip: In PMA heb je ook de link 'Relatie overzicht ' zitten. Hiermee kun je eenvoudig de fk's gaan aanleggen.

> Structuur
> Relatie overzicht (staat direct onder alle veldnamen, bij printopmaak)
 
RT

RT

02/09/2007 17:10:00
Quote Anchor link
Ik weet het, toch bedankt voor de tip. Mijn foreign key is goed volgens mij.
Ik heb de tabel even verwijdert en opnieuw aangemaakt, zonder foreign key.
De structuur is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `subpages` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `parent_id` int(11) NOT NULL,
  `title` varchar(50) NOT NULL,
  `file` varchar(50) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


Hoe ziet de query eruit om de juiste foreignkey te maken?
Ik dacht aan:
ALTER TABLE subpages ADD FOREIGN KEY (parent_id) REFERENCES pages(id) ON DELETE CASCADE;

Maar dat is blijkbaar niet goed? Want dan kan ik geen gegevens meer inserten in de tabel subpages.
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 17:17:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar dat is blijkbaar niet goed? Want dan kan ik geen gegevens meer inserten in de tabel subpages.
En waar is deze uitspraak op gebasseerd? Ik zie nergens een foutmelding staan bij de eveneens ontbrekende INSERT-query...
 
RT

RT

02/09/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Excuses ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO `subpages` ( `id` , `parent_id` , `title` , `file` )
VALUES (
NULL , '0', 'home_sub1', 'home_sub.php'
)


MySQL retourneerde: Documentatie
#1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`etiebaxnl/subpages`, CONSTRAINT `subpages_ibfk_1` FOREIGN KEY (`parent_id`) REFERENCES `pages` (`id`) ON DELETE CASCADE)
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Deze query hoort ook te mislukken!

Je hebt het over de tabel 'subpages' waar er altijd sprake is van een parent_id (NOT NULL, zie jouw structuur). En welke waarde geef jij op? Precies, een 0... En die zal dus niet bestaan.

Oplossing: Geef een geldig parent_id op.

Kortom, niets bijzonders aan de hand.

Edit: Toch nog even, gooi de vervloekte backtics ` uit je query!!! Of moet ik soms gaan slaan??? @#$%^&*(

Hoeveel problemen wil je hebben...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
RT

RT

02/09/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Dit is inderdaad een hele domme fout. Bedankt pgFrank!
Dit betekent dus wel dat een pagina met als id 0 geen subpagina's kan hebben?
 
Frank -

Frank -

02/09/2007 17:35:00
Quote Anchor link
En welke parent heeft dan id 0? Die waarde ben ik nog nooit tegengekomen, auto_increment begint bv. pas bij 1 te tellen.

Waarde 0 bestaat niet en dat is precies de reden waarom de query mislukt. Waarde 475934746 zal ook (nog) niet bestaan, de query zal daarop ook keurig mislukken. Er kan namelijk geen verband worden gelegd.

Dat is ook zo mooi aan fk's, die voeren controles uit op jouw input. Jij hoeft dus niet eerst te controleren of een waarde wel bestaat en daarna pas de data in te voeren, je kunt in 1x invoeren waarbij de database de controles uitvoert. Een fk is een constraint, een beperking. Dit is bijzonder waardevol en wordt door MySQL ernstig onderschat. Hopelijk gooien ze MyISAM en zijn debiele vriendjes nog eens weg, innoDB is (tot nu toe) de enig bruikbare engine. Het wachten is op Falcon, dat ziet er veelbelovend uit.

Edit: Zo maar een fraaie reactie over MySQL gegeven zonder direct over PostgreSQL te beginnen. Ik kán het wel!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.