Foreign keys omzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 11:44:48
Quote Anchor link
hallo,

we moeten voor school een project maken waar we een site maken voor een pizzaria,
in mijn database staat een tabel met de pizza's met pizzanummer, ingredientnummer, naam vd pizza en de prijs.
De ingredientnummers komen uit een andere tabel, waar die nummers staat met de naam van het ingredient.

Nu loop ik vast op het stuk waar ik het menu maak, waar de informatie uit de pizza-tabel komt, waar hij dat als ingredienten al die nummers weergeeft.

Is er een manier om deze nummers om te zetten naar de namen uit de ingredienten tabel?

Alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:31:15
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:16:31
Quote Anchor link
Duidelijk geval van een join.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT a.pizza_name, b.ingredient_name
FROM pizzas a
LEFT JOIN ingredients b ON a.ingredient_id = b.ingredient_id
WHERE a.pizza_id = 1


Uiteraard zijn de tabel/kolom namen compleet verzonnen, maar ik hoop dat je de structuur begrijpt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 12:23:48
Quote Anchor link
hmhm, ik snap de structuur, enige probleem is dat er meerdere ingredientnummers in staan (een pizza bestaat natuurlijk niet uit 1 ingredient)

*dus de fk is bijv 2,5,24*
Gewijzigd op 14/03/2012 12:28:47 door Lars van Beek
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:42:13
Quote Anchor link
Je hebt toch niet alle ingredienten in een kolom staan hoop ik....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/03/2012 12:44:55
Quote Anchor link
1 ingrediënt kan voorkomen in meerdere soorten pizza's
1 pizza kan meerdere ingrediënten bevattten

en in beide gevallen weet je niet hoeveel links er kunnen zijn.

Je hebt dus een koppeltabel nodig.

Noem die bv. pizza_samenstelling (voel je vrij om dat anders te noemen)

In pizza_samenstelling heb je de velden id, pizzanummer, ingredientnummer

Om 1 pizza calzone samen te stellen, doe je iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT pizza.naam as pizza, ingredient.naam as ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanummer = pizza.id
INNER JOIN ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnummer = ingredient.id
WHERE pizza.naam = "calzone"


Dat geeft dus een aantal records; 1 per ingrediënt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:38:00
Quote Anchor link
okee, kben nu 2 uur lang bezig geweest met die code, zonder succes.
Iemand anders had mij dit gestuurd:
$sql = "SELECT * FROM Ingredienten";
$result = $db->query($sql);
$row = $result->fetch();
$ingredient[$row['ingredientnr']] = htmlentities($row['naam']);

Wat ook nog niet werkt, maar misschien weten jullie of hier een fout in zit, of dat het überhaupt niet werkt?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 14:41:08
Quote Anchor link
Dat laatste moet je in elk geval niet doen.... Dan gooi je het hele idee van een relationele database weg. De methode van Kris is de manier waarop je het het beste kan doen.
Als dat niet lukt, laat eens zien dan wat je hebt. Toon de tabel structuur en het SQL statement dat je probeert.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:55:42
Quote Anchor link
Er is ook een probleem dat er nog een sql statement bijzit, die ook gebruikt wordt, dat is: SELECT * FROM Pizza ORDER BY pizzanr

De tabel Pizza: Afbeelding
De tabel Ingredienten: Afbeelding
(een deel van) De tabel pizza_samenstelling: Afbeelding

Ik heb meerdere sql queries geprobeerd, meest recente was:

SELECT Pizza.*, Ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling, Pizza
ORDER BY Pizza.pizzanr
INNER JOIN Pizza.naam ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten.ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnr
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

14/03/2012 15:06:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT pizza.prijs, pizza.naam, ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;


ik denk dat dit meer in de buurt komt
Gewijzigd op 14/03/2012 15:08:07 door Maichel van Roessel
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:28:51
Quote Anchor link
Dit is trouwens de code die gebruikt wordt om het om het scherm te laten komen: (met de laatst gekregen sql query, die helaas ook niet werkt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
$output[] = '<ul>';
while ($row = $result->fetch()) {
    $output[] = '<li>"'.$row['naam'].'" met '.$row['ingredient'].': &euro;'.$row['prijs'].'<br /><a href="cart.php?action=add&id='.$row['pizzanr'].'">Toevoegen aan winkelwagen</a></li>';
}

$output[] = '</ul>';
echo join('',$output);
?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:36:26
Quote Anchor link
En waarom werkt die niet? Wat krijg je en wat had je verwacht te krijgen? Met het SQL statement is volgens mij weinig mis, alleen denk ik dat je het te "simpel" ziet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:39:41
Quote Anchor link
Ik heb echt geen idee waarom het niet werkt, wat er zou moeten komen zijn alle ingredienten op een rijtje, wat er komt is helemaal niks, hij gaat gewoon verder met de prijs. (het heeft wel gewerkt toen ik nog alle nummers in 1 kolom had, dus het zou moeten kunnen werken)
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:42:37
Quote Anchor link
Zet eens in plaats van de output regel de volgende regel (dus binnen die while loop):

print_r($row);

Hiermee print je de hele $row in een keer zodat je kan zien welke waardes erin staan (met de keys). Plaats de output hier eens. Dan kunnen we zien wat je krijgt en wat niet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:57:56
Quote Anchor link
sorry, of ik begrijp je niet goed, of er verandert helemaal niks....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:10:12
Quote Anchor link
Dan even helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
while ($row = $result->fetch()) {
    print_r($row)
}

?>

Als je dit even runt kan je zien wat er uit je database wordt gehaald en dus waar het mis gaat.
Gewijzigd op 14/03/2012 16:10:36 door Erwin H
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:23:30
Quote Anchor link
ah, dan begreep ik je toch wel goed, en verandert er helemaal niks, dit is het resultaat:
Afbeelding
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:36:27
Quote Anchor link
Dat kan niet kloppen, want je ziet wel de namen van de pizza's. Je doet dus iets niet goed met die print_r. Gebruik eens precies de code zoals ik die hierboven heb gepost.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:54:56
Quote Anchor link
letterlijk gecopy paste, verandert niks :S....

Toevoeging op 14/03/2012 17:03:13:

ooh fuck, kzie nu een fout van al een tijdje, 1 moment, nieuwe results komen eraan

Toevoeging op 14/03/2012 17:06:26:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/larsvhw1/domains/pizzario.be/public_html/menu2.php on line 125

unexpected einde vd while, nu snap ik hem echt niet meer....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:15:30
Quote Anchor link
Dat laatste is mijn fout, moet een ; achter de print_r($row) (regel 8 in bovestaande code)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/03/2012 17:18:31
Quote Anchor link
er ontbreekt een ; achter de pront_r($row)
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 17:20:40
Quote Anchor link
okeeee, de ingredienten worden dus wel gevonden in ieder geval :)
Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.