Form array in javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjaak P

Sjaak P

17/04/2008 15:41:00
Quote Anchor link
Hallo Mensen,

Ik zit met een probleempje, ik heb een form die er zo uit ziet:
<select class='input2' style=width:'150px' name='groepen[]' multiple size='10'> de waarde die terug komt kan dus een array zijn.
vervolgens wil ik deze waarde uitlezen in javascript:
var groepen = document.getElementById("groepen[]").value;

maar alert(groepen) geeft vervolgens maar 1 waarde, ongeacht hoeveel ik er geselecteerd heb. Wie kan mij vertellen hoe ik groepen alle waarde's kan laten krijgen?

Groeten,
Sjaak
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:44:09
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

17/04/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Standaard pakt hij de eerste.
Als je ze allemaal wilt laten zien zal je dat één voor één moeten doen.
 
Sjaak P

Sjaak P

17/04/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Er moet toch wel een mogelijkheid zijn waardoor alle waarden in groepen[] kunnen worden uitgelezen?
 
Sjaak P

Sjaak P

21/04/2008 16:48:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb het opgelost..

Zoals ik al zei is het wel mogelijk:

Voor de mensen die de oplossing willen:

maak een Array aan, zet alle waarden van het form field(de list) er in.

var total = new Array();
for(var i=0; i < document.form1.groepen.length; i++){
if(document.form1.groepen.selected)
total +=document.form1.groepen.value + ","
}
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/04/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Neit om het 1 of ander Maar je declareerd voor zover ik zosnel zie totaal als array.

Vervolgens vul je hem als een soort CSV.

Klopt dat?
 
Elias

elias

21/04/2008 16:54:00
Quote Anchor link
is inderdaad iets mis met de code. array vul je normaal iets van array[<plaats>] = waarde. wat je nu doet is gewoon één lange string op de eerst plaats van de array steken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door elias
 
Sjaak P

Sjaak P

21/04/2008 16:54:00
Quote Anchor link
wat ik doe(ik gebruik dit stukje in ajax), ik declareer total als een array, vervolgens zet ik de waarden van elk veld van list groepen in form1 in deze array. De komma zet ik er alleen neer zodat het voor mezelf makkelijker is om vervolgens uit te lezen op de andere pagina.
 
Sjaak P

Sjaak P

21/04/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Door het in de volgende pagina zo uit te lezen:
$groepid = explode(",", $_POST["groepen"]);
kom ik toch echt tot te gewenste waarden.
en wanneer ik var total = ''; gebruikte kwam ik dit niet.
 
Elias

elias

21/04/2008 16:57:00
Quote Anchor link
je moet via de variabele 'i' in de for loop je array opvullen

total = waarde
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door elias
 
Elias

elias

21/04/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

//  javascript
var total = new Array();
for(var i=0; i < document.form1.groepen.length; i++){
   if(document.form1.groepen.selected)
       total[i] =document.form1.groepen[i].value;
}



//uitlezen
$i = 0;
while($i < count($total){
   $waarde = $total[i]
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door elias
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/04/2008 17:00:00
Quote Anchor link
Sjaak dan hoef je het niet te declareren als array.

Verder zou ik voor jou probleem eens kijken naar JSON.

PHP :
http://nl3.php.net/json_encode
http://nl3.php.net/json_decode


JS :
http://www.json.org/js.html

En is jullie editknop stuk ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Sjaak P

Sjaak P

21/04/2008 17:00:00
Quote Anchor link
ja maar dat gebeurt tog ook, ik vul hem met de waardes die geselecteerd zijn
total +=document.form1.groepen.value + ","
dus elke keer als die een waarde aantreft vult ie dit aan.
 
Sjaak P

Sjaak P

21/04/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 21.04.2008 17:00:
Sjaak dan hoef je het niet te declareren als array.

Verder zou ik voor jou probleem eens kijken naar JSON.

PHP :
http://nl3.php.net/json_encode
http://nl3.php.net/json_decode


JS :
http://www.json.org/js.html

En is jullie editknop stuk ofzo?


Het werkt op dit moment goed..
 
- SanThe -

- SanThe -

21/04/2008 17:12:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/04/2008 17:14:00
Quote Anchor link
Quote:
SanThe.


En ik maar denken dat je piet de vries heet
 
- SanThe -

- SanThe -

21/04/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 21.04.2008 17:14:
Quote:
SanThe.


En ik maar denken dat je piet de vries heet

Te diep in je PhpMyGlazenbol gekeken zeker? ;-)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/04/2008 17:18:00
Quote Anchor link
/-\o_

Edit:
En iedereen zich maar afvragen hoe ik aan mn postcount kom :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.