Form doorsturen naar pagina zelf.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander Spijk

Sander Spijk

04/01/2006 15:06:00
Quote Anchor link
Om een formulier door te sturen naar de pagina zelf kun je in PHP de volgende action gebruiken:

action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>
"

Maar dan neemt hij niet de id's mee die je achter de URL hebt staan.
Van: index.php?id=9 wordt hij dan doorgestuurd naar index.php

Is het ook mogelijk om een actionscript te schrijven waarmee die id's wel meegenimen worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 14:11:31
 

04/01/2006 15:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER['PHP_SELF'].'?'.$_SERVER['QUERY_STRING']); ?>
 
Erik Rijk

Erik Rijk

04/01/2006 15:09:00
Quote Anchor link
het is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SERVER['PHP_SELF'] ?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>


vraag2.

gebruik maken van <form> tag
 
Sander Spijk

Sander Spijk

04/01/2006 15:13:00
Quote Anchor link
<form name="login" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>
">

was de tag die ik had en die werkte in het principe...
Als ik dit vervang door:
<form name="login" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER['PHP_SELF'].'?'.$_SERVER['QUERY_STRING']); ?>
">

Dan moet het dus goed gaan?
Of is het beter/veiliger? om ervan te maken:
<form name="login" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'].'?'.$_SERVER['QUERY_STRING']; ?>
">
 

04/01/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$QUERY_STRING
= htmlentities($_SERVER['QUERY_STRING'], ENT_QUOTES);
echo <<<EOF
<form name="login" method="post" action="{$_SERVER['PHP_SELF']}?{$QUERY_STRING}">
EOF
;
?>
 

04/01/2006 15:17:00
Quote Anchor link
action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SERVER['REQUEST_URI'];?>
 
Frank -

Frank -

04/01/2006 15:45:00
Quote Anchor link
Tip: echo is geen functie, daar horen dus geen () omheen te staan. Scheelt je weer tikwerk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.