[FORM] Gegevens los in de db plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Fendt

Tim Fendt

12/01/2011 14:55:05
Quote Anchor link
We willen een systeem bouwen waarbij we in een voorselectie een aantal geven.
Na deze keuze willen we een formulier op bouwen aan de hand van het geselecteerde getal. (bijvoorbeeld: 4 personen invoegen in de database) Dus krijg je x aantal keer het form te zien.

De gegevens moeten in een losse rij toegevoegd worden en iedere persoon krijgt een eigen ID mee.

Hoe kan ik dit het beste opzetten?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:32:26
 
John D

John D

12/01/2011 14:59:31
Quote Anchor link
wat is een "losse rij" datatechnisch gezien??
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/01/2011 15:02:36
Quote Anchor link
Row in de database
 
- Mark -

- Mark -

12/01/2011 15:06:54
Quote Anchor link
Ik zie het probleem niet echt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form method="post" action="weetikveelwat.php">
<?php

    for($i = 1; $i <= $db_aantal; $i++){
        echo '<input type="text" name="persoon[]" />';
    }


?>

<input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" />
</form>

$_POST['persoon'] is nu een array die alle namen bevat.
Gewijzigd op 12/01/2011 15:07:53 door - Mark -
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/01/2011 15:10:00
Quote Anchor link
We willen nu juist geen arrays gebruiken.

We krijgen bij selecte 4 dus 4x een Naam, 4x een achternaam, 4x adres etc. (dit een 20 tal velden)
Deze wil ik d.m.v. 1 submit knop in de db zetten met iedere "naam" een aparte row.
 
John D

John D

12/01/2011 15:10:42
Quote Anchor link
Ik zie het probleem ook niet, Je zorgt gewoon dat je steeds terugkomt in hetzelfde form en dan kan je 1,2,3,4,5,6,7,8,910.....100 personen invoeren en zodra je klaar bent kies je in het menu de button "Home" of "Index" of wat je leuk vind toch??

Toevoeging op 12/01/2011 15:12:40:

"We willen nu juist geen arrays gebruiken"
Waarom niet, die zijn daar toch voor??
 
- Mark -

- Mark -

12/01/2011 15:25:58
Quote Anchor link
Even uit het hoofd een paar stukjes als voorbeeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<form method="post" action="weetikveelwat.php">
<?php

    for($i = 1; $i <= $db_aantal; $i++){
        echo '<input type="text" name="personen[]" />';
        echo '<input type="text" name="adressen[]" />';
    }


?>

<input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" />
</form>

<?php

    #| Set SQL statement.

        $sql = "INSERT INTO
        
                    personen
                
                    (
                    
                        naam,
                        adres
                
                    )
                
                VALUES "
;
                
                
        foreach($_POST['personen'] as $key => $persoon){
            
            if($key > 0){
                
                $sql .= ", ";
            }

            
            $sql .= "('".mysql_real_escape_string($persoon)."', '".mysql_real_escape_string($_POST['adressen'][$key])."')"
            
        }

?>
Gewijzigd op 12/01/2011 15:26:47 door - Mark -
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/01/2011 15:31:46
Quote Anchor link
Daar kom ik waarschijnlijk wel een stuk verder mee, bedankt alvast!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.