form met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephan

Stephan

11/09/2009 12:03:00
Quote Anchor link
hallo allemaal.. ik heb een vraag die mij heel erg dwars zit maar misschien wel makkelijk op te lossen is..

als ik een htlm form gemaakt heb met een textarea. als ik dan op enter druk en het submit naar een database ziet hij die enter niet als enter.. waardoor me text 1 lange zin is. hoe kan ik dit oplossen want ik zou informatie willen kunnen paste zodat hij alle enters in het gekopieerde stuk ook weergeeft als enters en niet als 1 lange zin.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:41:20
 
Mr.Ark

Mr.Ark

11/09/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de functie nl2br
 
Stephan

Stephan

11/09/2009 12:44:00
Quote Anchor link
huh maar ik heb nu dit om het gene uit de database te halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
include("database.php");

    // stap 4: query definieren in variabele
    $query = "SELECT * FROM artiekel";

    // stap 5: query uitvoeren
    $result = mysql_query($query) or die ("Error in query: $query. ".mysql_error());

    // stap 6: select query dus laten zien wat er in de db staat. Gebruik hiervoor een html tabel.
    
    //controleer of er rijen zijn opgehaald

    if (mysql_num_rows($result) > 0) {
        // ja, rijen want groter dan 0

        // met een while loop, zolang er rijen zijn haal de gegevens eruit

        while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
            
            echo "<p class=\"msg_head\">".$row["titel"]."</p>";
            echo "<div class=\"msg_body\">".$row["artiekel"]."</div>";
    }

    else {
        // nee, geen rijen, dus foutmelding
        echo "Geen rijen gevonden";
    }


    // stap 7: maak de array leeg, netjes...
    mysql_free_result($result);

    // stap 8: connectie sluitenclose connection
    mysql_close($connection);

?>


hoe moet ik dan zorgen dat .$row["artiekel"]. met de functie nl2br werkt? hoe prop ik dat ertussen ?
 
Thom Lala

Thom Lala

11/09/2009 12:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo nl2br($row["artiekel"]);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thom Lala
 
Stephan

Stephan

11/09/2009 12:53:00
Quote Anchor link
kan ik die echo gwn overal plaatsen ? of moet ik die echo tussen deze echo plaatsen?

echo "<div class=\"msg_body\">".$row["artiekel"]."</div>";

sorry dat ik zoveel vraag maar wil veel leren en snap er nog niet echt veel van :$
 
Thom Lala

Thom Lala

11/09/2009 12:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<div class=\"msg_body\">".nl2br($row["artiekel"])."</div>";
?>
 
Mr.Ark

Mr.Ark

11/09/2009 13:01:00
Quote Anchor link
Wat zou je makkelijker vinden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP

echo "<div class=\"msg_body\">".$row["artiekel"]."</div>";

?>


of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP

echo '<div class="msg_body">'.nl2br($row["artiekel"]).'</div>';

?>


Ik zelf kies voor de laatste ^-^
 
Thom Lala

Thom Lala

11/09/2009 13:05:00
Quote Anchor link
Ik zelf zou ook voor de laatste kiezen.. Maakt het allemaal wel stuk makkelijker :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.