form met submit button (probleempje)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2015 21:58:00
Quote Anchor link
En wat is er fout volgens jouw? Want hier opent hij prima.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:32:11
 
Marcel sauer

marcel sauer

13/01/2015 22:00:40
Quote Anchor link
even een samen vatting:

hij geeft bij mij aan syntaxfout op lijn 234 (dit is een lege lijn)
het formulier werkt hier alleen recapcha werkt niet.
de site loopt na submit naar een blanco pagina en de gegevens worden niet ingevoerd in de database.
normaal gaat hij naar de thankyou.php pagina.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2015 22:04:30
Quote Anchor link
Die hele lap code werkt hier overigens perfect, en kan geen syntax-fout in PHP bevatten.
Of gaat het hier om een syntaxfout in JavaScript?

Verder jammer dat je niks met mijn gegeven advies doet. Je kijkt nu nog steeds of het goed is ingevuld, en daar heb je weinig aan.
 
Marcel sauer

marcel sauer

13/01/2015 22:08:31
Quote Anchor link
dream weaver geeft letterlijk hier aan: there is a syntax error on line 234. code hinting may not work until you fix this error.

ik probeer echt wat met je advies te doen alleen ik kom er nog niet uit.
ik waardeer zeker al de moeite die je er in steekt bedankt daar voor.

ik heb ooit zo'n script eerder draaiend gehad en toen had ik die problemen ook allemaal niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2015 22:12:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php // kleurtjes tonen in deze forumpost
// $resp vergelijken met NULL en $resp->success op false controleren.

if ($resp == null && !$resp->success) {
$err[] = "ERROR - Invalid ReCapcha Input";

?>


Of $resp zelf ook NULL geeft betwijfel ik, anders kan je deze laten zoals het was. Die $resp->success moet je inderdaad checken op false.
Debuggen kan met var_dump($resp);
Gewijzigd op 13/01/2015 22:14:04 door - Ariën -
 
Marcel sauer

marcel sauer

13/01/2015 22:18:55
Quote Anchor link
...... heb je een link met een uitleg van de gehele zins opbouw? ik ga wel weer dagen lezen. ik bak er niks van en kom er echt niet meer uit kan niet eens de hele zin mee ontcijferen .
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2015 22:26:47
Quote Anchor link
Probeer het eens met een ASCII-editer (kladblok o.i.d.) in plaats van Dreamweaver.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2015 22:26:53
Quote Anchor link
Probeer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if ($resp == null && !$resp->success) {
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($resp !== null && !$resp->success) {
?>


Toevoeging op 13/01/2015 22:29:14:

- SanThe - op 13/01/2015 22:26:47:
Probeer het eens met een ASCII-editer (kladblok o.i.d.) in plaats van Dreamweaver.

Liever dan Notepad++ omdat je dan ook kleurtjes in je code ziet, en makkelijk kan zien waar een eventuele fout zou zitten.
 
Marcel sauer

marcel sauer

13/01/2015 22:35:24
Quote Anchor link
alle bij de codes werken Aar.
alleen linkt hij niet door naar de thankyou pagina en bij de 1e x de pagina laden laat hij nu het captcha logo niet zien.
wat is het verschil tussen de 1 of 2 vraagtekens?


SanThe bedankt voor je advies. ik zie veel soorten software. welke is volgens jouw een goeie?

EDIT : alleen de code met de ! voor $resp->success) werkt die andere heeft geen controlle of de capcha ingevuld is.
Gewijzigd op 13/01/2015 22:45:29 door marcel sauer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2015 22:46:16
Quote Anchor link
Dan wordt het een kwestie van het script debuggen.
Kijk eens bij elke if-else statement welke er uit gevoerd wordt, met simpele echo's op de juiste plekken kan je zo achterhalen waar het script stuk loopt.

En verder vraag ik me af welke vraagtekens je bedoelt?

Is het tevens niet eens handig om de basis van PHP door te nemen, dan weet je precies wat het script doet en hoe alle functie werken.
 
Marcel sauer

marcel sauer

13/01/2015 22:50:52
Quote Anchor link
bedankt Aar !

ja ik zit al zo lang blind te staren dat ik rare dingen ga zeggen.

vraagtekens bedoel ik uitroeptekens.

ik heb de beginselen van php al redelijk veel door genomen alleen is dit al vrij lang geleden dus het is weer je weg zoeken hoe het moet.

ik heb notepad++ geintalleerd om te kijken of ik hier beter mee kan werken.

echo's ga ik wel uit komen nu.

alvast heel erg bedankt.
ik hoop dat ik nu weer redelijk vlot verder kan.
Gewijzigd op 13/01/2015 22:53:53 door marcel sauer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2015 23:02:00
Quote Anchor link
Okee dan, succes ermee :-).
 
Marcel sauer

marcel sauer

17/01/2015 22:30:21
Quote Anchor link
nogmaals bedankt ik ben nu al weer een heel stuk verder! ben blij dat het opgelost is!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/01/2015 23:07:24
Quote Anchor link
Fijn dat het gelukt is! :-)
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.