form post niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Php knipper

php knipper

11/09/2011 10:29:43
Quote Anchor link
ik wilde het pm systeem nog eens testen en ineens werken de knoppen niet meer.

de knoppen
<input value="Herbegin" type="reset">
<input value="Verstuur" type="submit">

de post functie
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

de herbegint knop werkt ook niet.
waarom doet die dat niet ( ineens ) hij heeft gewerkt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:26:06
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 10:31:52
Quote Anchor link
Wat doet hij precies niet?

Mogelijkheden:
- Laad de browser helemaal geen nieuwe pagina? -> Laat wat meer HTML zien
- Laad de browser wel een nieuwe pagina, maar veranderd er niets? -> Laat wat meer PHP zien
- Anders??
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 10:33:14
Quote Anchor link
hij doet niets

de knoppen reageren niet

dit is het form
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$van = ($_SESSION['gebruikersnaam']);
if(isset($_GET['naar']))
{
$naar = ($_GET['naar']);
} else {
$naar = "";
}
$onderwerp = "";
$bericht = "";

if(!isset($verberg_form)) {
    ?>

<form method="post" action="nieuw.php" name="pm">
Van : <input size="40" disabled="disabled" name="" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $van ?>
"><input size="40" type="hidden" name="van" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $van ?>
"><br>
voor : <input size="40" name="naar" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $naar ?>
"><br><br>
onderwerp <input size="40" name="onderwerp" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $onderwerp ?>
"<br>
bericht :<br><textarea name="bericht" cols="80" rows="4">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $bericht ?>
</textarea><br><br>
<input value="Herbegin" type="reset">
<input value="Verstuur" type="submit"><br>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Gewijzigd op 11/09/2011 10:38:05 door php knipper
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 10:33:38
Quote Anchor link
Trouwens: Waarom hij dit ineens niet meer doet, kan liggen aan dat je toch iets hebt veranderd (als het HTML probleem is) of omdat PHP een upgrade heeft gehad op je server.

Maar staat er wel een form-tag om je input tags heen?

Toevoeging op 11/09/2011 10:34:20:

Zou je [.code]Jouw code[./code] eromheen willen zetten? (zonder die .)

Toevoeging op 11/09/2011 10:37:38:

Paar dingetjes die me opvallen:

Bij onderwerp gebruik je allereerst shottags <? en echo je de variabele niet.
En die input die sluit je niet. Je moet daarachter nog een > plaatsen.

Trouwens als je xHTML gebruikt, moet je input & br-tags zo sluiten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<br />
<input type="text" ... /> (met ... als extra attributen)
Gewijzigd op 11/09/2011 10:39:44 door Mark L
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 10:41:04
Quote Anchor link
ik gebruik geen xHTML
de > heb ik toegevoegd
en de shorttags werken ( maar ik pas ze wel aan )


ps ik heb die [code*] [/code*] tags errond gezet ( zonder*) maar werken niet
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 10:41:19
Quote Anchor link
Waarom stuur je trouwens de $van (dus de gebruiker) mee in je formulier? Want de server weet dit al (het staat al in je sessie)

Toevoeging op 11/09/2011 10:42:02:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$van
= ($_SESSION['gebruikersnaam']);
if(isset($_GET['naar']))
{

$naar = ($_GET['naar']);
}
else {
$naar = "";
}

$onderwerp = "";
$bericht = "";

if(!isset($verberg_form)) {
    ?>

<form method="post" action="nieuw.php" name="pm">
  Van : <input size="40" disabled="disabled" name="" value="<?php echo $van ?>"><input size="40" type="hidden" name="van" value="<?php echo $van ?>"><br>
  voor : <input size="40" name="naar" value="<?php echo $naar ?>"><br><br>
  onderwerp <input size="40" name="onderwerp" value="<? $onderwerp ?>"<br>
  bericht :<br><textarea name="bericht" cols="80" rows="4"><?php echo $bericht ?></textarea><br><br>
  <input value="Herbegin" type="reset">
  <input value="Verstuur" type="submit"><br>
</form>
  <?php
}
?>


Toevoeging op 11/09/2011 10:43:08:

Even getest. Je hebt gelijk. het werkt niet, maar dat kwam omdat je em op regel 13 afsloot, terwijl je GEEN opening-tag had.
Gewijzigd op 11/09/2011 10:42:29 door Mark L
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 10:45:44
Quote Anchor link
van het veld van heb je gelijk
Gewijzigd op 11/09/2011 10:46:26 door php knipper
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 10:47:02
Quote Anchor link
Maar het probleem zit hem dus bij 'onderwerp':
Jij doet daar dit (op 1 regel):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
onderwerp
<input
    size="40"
    name="onderwerp"
    value="<? $onderwerp ?>"
    <br>


Zoals je ziet heb ik de <br> ook op laten schuiven. Dit moet natuurlijk niet, maar de input tag word niet afgesloten door een >
Ik denk dat dit je voornaamste fout is. Verder zie je op lijn 5 <? $onderwerp ?> staan. Hier word niet gezegd dat $onderwerp ge-echo'd moet worden. Dus er zal hier nooit iets staan. De variabele $onderwerp word alleen gepakt en that's it (niet gestuurd).
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 10:47:17
Quote Anchor link
wat bedoel je ik heb de form aanduiding er toch inzitten
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 10:49:50
Quote Anchor link
Trouwens als je dit op regel 9 en 10 zet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$onderwerp
= "";
$bericht = "";
?>


dan weet je sowieso al dat hier niets instaat, wat het dus compleet zinloos maakt om dit te echo-en op respectievelijk lijn 17 en 18
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2011 10:50:32
Quote Anchor link
Dit is natuurlijk zinloos: .... disabled="disabled" name="" ....
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 10:51:58
Quote Anchor link
Ja, maar kijk eens goed naar hoe ik je code accentueer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form method="post" action="nieuw.php" name="pm">
    Van : <input size="40" disabled="disabled" name="" value="<?php echo $van ?>"><input size="40" type="hidden" name="van" value="<?php echo $van ?>"><br>
    voor : <input size="40" name="naar" value="<?php echo $naar ?>"><br><br>
    onderwerp <input size="40" name="onderwerp" value="<? $onderwerp ?>"<br>
        bericht :<br><textarea name="bericht" cols="80" rows="4"><?php echo $bericht ?></textarea><br><br>
        <input value="Herbegin" type="reset">
        <input value="Verstuur" type="submit"><br>
    </form>


Een input-tag gaat zo: <input ...> Bij onderwerp heb jij: <input ...
Je vergeet dus de >
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 10:52:25
Quote Anchor link
aangepast en hij doet het nog niet
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 10:54:27
Quote Anchor link
Oké, wat doet het nu precies niet en laat nu de huidige code nogmaals zien graag.
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 10:55:09
Quote Anchor link
$bericht en $onderwerp zijn voor uitbrijding ( deze moeten nog gaan werken )
als een soort antwoord ( bij onderwerp word dan een RE: toegevoegd en bij bericht een beetje info )

het onzichtbaar veld naam is zinloos daar heb je gelijk in

Toevoeging op 11/09/2011 10:56:20:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form method="post" action="nieuw.php" name="pm">
  Van : <input size="40" disabled="disabled" name="" value="<?php echo $van ?>"><br>
  voor : <input size="40" name="naar" value="<?php echo $naar ?>"><br><br>
  onderwerp : <input size="40" name="onderwerp" value="<?php echo $onderwerp ?>"><br>
  bericht :<br><textarea name="bericht" cols="80" rows="4"><?php echo $bericht ?></textarea><br><br>
  <input value="Herbegin" type="reset">
  <input value="Verstuur" type="submit"><br>
</form>


Toevoeging op 11/09/2011 11:00:14:

de fout is dat de knoppen niet werken
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 11:02:57
Quote Anchor link
De knoppen werken bij mij wel gewoon.

Heb jij er wel een

<html><body>

</body></html>

omheen staan? Dit geeft soms wel eens problemen bij een niet nader te noemen browser...

Toevoeging op 11/09/2011 11:04:05:

en heb je ook een DOCTYPE gespecificeerd? Laat je html anders checken door de W3 validator

Let op: alleen je html-code, dus wat de server genereert!
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2011 11:04:30
Quote Anchor link
Werkt hier gewoon.
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 11:12:19
Quote Anchor link
ja die code staat er rond van het doctype en de tags
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2011 11:15:27
Quote Anchor link
Heb je een linkje?
 
Php knipper

php knipper

11/09/2011 11:18:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 11/09/2011 11:15:27:
Heb je een linkje?


naar de layout en de css moet je niet kijken
http://mych-studio.com/member/pm/nieuw.php
 
Mark L

Mark L

11/09/2011 11:28:02
Quote Anchor link
Dezelfde fout maak je ook met je table. Die sluit je ook niet af.

Kijk maar naar <table style="text-align: left; width: 100%;" border="0"

Trouwens, je kunt niet zomaar elk element in een table zetten. Bij een table moet je eerst nog een rij aanmaken en daarin een kolom.

<table><tr><td>Content</td></tr></table>

De reden dat jij 2 keer een doctype en html tag enz hebt is mij onduidelijk. Juist door dit soort dingen begrijpt de browser het niet meer en gaat hij inderdaad rare dingen doen.

Probeer HTML valid te schrijven (en gebruik daarbij de W3 validator (die 72 errors heeft gevonden).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.