form valadatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerhard timmerman

gerhard timmerman

18/04/2012 13:16:22
Quote Anchor link
ik ben bezig met een form validatie te maken maar nu heb ik wat voorbeelden gevonden en met de hand daar van dit gemaakt alleen dit werkt niet wel als ik email validate los doe werkt hij wel maar wil ik er meerdere doen werkt dit niet en ook wil ik alle foutmeldingen in de zelfde alert heben als deze zou werken komen er waarschijnlijk 2 alerts.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
function validateForm()
{
 var x=document.forms["contacttoevoegen"]["email"].value;
 var atpos=x.indexOf("@");
 var dotpos=x.lastIndexOf(".");
 if (atpos<1 || dotpos<atpos+2 || dotpos+2>=x.length)
   {
   alert("Geen geldig email adres");
   return false;
   }
 }
{
 var x=document.forms["contacttoevoegen"]["naam"].value;
 if (x==null || x=="")
   {
   alert("First name must be filled out");
   return false;
   }
 }
 
 
 
 
 </script>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:14:04
 
John Cena

John Cena

18/04/2012 13:18:17
Quote Anchor link
Maak een variabele aan, als die gevuld is gooi je een alert eruit met alle contect uit die var.

Dus als iets niet ingevoerd is:
foutmelding = foutmelding + 'Naam';

Aan het einde:
alert(foutmelding)
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

18/04/2012 13:18:21
Quote Anchor link
op regel 12 sluit je je functie af en opregel 13 open je hem weer. Dat is niet goed. Maak dan of een nieuwe functie. Of een if en else statement.
Gewijzigd op 18/04/2012 13:18:50 door Bas IJzelendoorn
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

18/04/2012 13:23:46
Quote Anchor link
ik heb nu een if geplaats er in en chi lion wat jij zegt kom ik niet echt uit nog maar denk dat het eerst belangrijk is dat ik het werkend heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
script type="text/javascript">
function validateForm()
{
 var x=document.forms["contacttoevoegen"]["email"].value;
 var atpos=x.indexOf("@");
 var dotpos=x.lastIndexOf(".");
 if (atpos<1 || dotpos<atpos+2 || dotpos+2>=x.length)
   {
   alert("Geen geldig email adres");
   return false;
   }
 if
{
 var x=document.forms["contacttoevoegen"]["naam"].value;
 if (x==null || x=="")
   {
   alert("First name must be filled out");
   return false;
   }
 }
 
 
 
 
 </script>
 
John Cena

John Cena

18/04/2012 14:18:23
Quote Anchor link
Wat werkt er nu niet dan?
 
Luke van Dommelen

Luke van Dommelen

20/04/2012 16:21:50
Quote Anchor link
toevallig dat ik hier ook mee bezig ben maar ik gebruik een simpelere script
Ik weet niet of dit is wat je bedoelt hopelijk kun je er iets mee..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
            
        <html>
<head>
    <script type="text/javascript">
        function controleerTelefoonnummer()
        {
            var telnr = document.getElementById('telnr').value;
            var patroon = new RegExp("^[0-9]{10}$","");
            var resultaat = patroon.test(telnr);
            
            if (resultaat)
            {
                alert('telefoonnummer goed');
            }
            else
            {
                alert('telefoonnummer fout');
            }
        }
        
                
        function controleerPostcode()
        {
            var postcode = document.getElementById('postcode').value;
            var patroon = new RegExp("^[0-9]{4}[A-Z]{2}$","i");
            var resultaat = patroon.test(postcode);
            
            if (resultaat)
            {
                alert('postcode goed');
            }
            else
            {
                alert('postcode fout');
            }
        }
        
        function controleerPrijs()
        {
            var prijs = document.getElementById('prijs').value;
            var patroon = new RegExp("^[0-9]{1,10},{1}[0-9]{2}$", "");
            var resultaat = patroon.test(prijs);
            
            if (resultaat)
            {
                alert('prijs goed');
            }
            else
            {
                alert('prijs fout');
            }
        }
    </script>
</head>
<body>
    Telefoonnummer: <input type="text" id="telnr" ><br />
    Postcode: <input type="text" id="postcode" ><br />
    Prijs: <input type="text" id="prijs" ><br />
    knop: <input type="button"  onclick="controleerTelefoonnummer();controleerPostcode();controleerPrijs();"><br />
</body>
</html>
Gewijzigd op 20/04/2012 16:28:24 door Luke van Dommelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.