Form verzenden lukt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niel Debraune

Niel Debraune

28/08/2012 09:56:34
Quote Anchor link
Hallo,

Dit is mijn 2de topic en het gaat ook weer over hetzelfde onderwerp,
namelijk dat ik een soort win systeempje maak maar dat je eerst een formuliertje moet invullen om aan je code te geraken, maar mijn probleem is dat het formulier niet verzonden word naar mij en dat is de bedoeling, zou iemand me kunnen helpen ? Via hier of via teamviewer / Skype .... ?

Dit is mijn form :

Quote:
<form>
Uw Win Code <input type="password" value="Uw Win Code" /><br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input name="verzendknop" type="submit" value="Verzenden" /> <input name="wisknop" type="reset" value="Wis alles" />&nbsp;</form>
<p>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Nog geen code ?<br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Vul dan dit in.</p>
<form>
<br />
Uw Email &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" value="[email protected]" /><br />
Je Leeftijd&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" value="Voorbeeld : 12" /><br />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input name="verzendknop" type="submit" value="Verzenden" /> <input name="wisknop" type="reset" value="Wis alles" />&nbsp;</form>



Alvast bedankt !
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:40:30
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 09:58:30
Quote Anchor link
Kijk eens wat je moet invullen in de <form> tag!
Want daar zit de cru.

En haal AUB al die spaties weg!

En gebruik de wis-knop niet meer. Zeker niet bij zo'n klein formulier.
Daarnaast vul je geen value in als voorbeeld: daar is placeholder voor.
Ook dien je eigenlijk labels te gebruiken ipv wat willekeurige tekst ervoor.

Ik heb er dit even van gemaakt.
Kijk goed naar de <form>, <label> en <input>-tags.
En kijk of de action="......" uiteraard klopt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form action="controleercode.php" method="post">
    <label for="code">Uw Win Code</label><input name="code" type="text" placeholder="Uw win-code" value=""><br>
    <label for="verzendknop">Verzend</label><input name="verzendknop" type="submit" value="Verzenden" >
</form>

<h3>Nog geen code?</h3>
<p>Vul dan dit in.</p>

<form action="vraagcodeaan.php" method="post">
    <label for="emailadres">Uw emailadres</label><input name="emailadres" type="text" placeholder="[email protected]" value=""><br>
    <label for="leeftijd">Uw leeftijd</label><input name="leeftijd" type="text" placeholder="18" value=""> jaar<br>
    <label for="verzendknop">Verzend</label><input name="verzendknop" type="submit" value="Verzenden" >
</form>
Gewijzigd op 28/08/2012 10:04:08 door Eddy E
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 09:58:38
Quote Anchor link
Je mist de complete verwerking van het formulier.

Een formulier is HTML, en zorgt alleen voor de input. Daarna zul je het formulier moeten verwerken en versturen.

<form> is niet voldoende, het moet zijn <form method="post" action="jescript.php">

En waarom zoveel spaties (;&nbsp;)??
 
Niel Debraune

Niel Debraune

28/08/2012 10:02:35
Quote Anchor link
@Chris NVT bedankt maar het werkt niet...

( AUB GEEN SLECHTE COMMENTAAR OVER DIE SPATIES MEER DANKU ! )

Die zijn er zodat de textbalken gelijk zouden staan... ;&
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 10:04:49
Quote Anchor link
Die spaties zijn echt ruk.
Kijk eens naar mijn code (zonet gewijzigd) en google eens op CSS.
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 10:04:52
Quote Anchor link
Niel Debraune op 28/08/2012 10:02:35:
( AUB GEEN SLECHTE COMMENTAAR OVER DIE SPATIES MEER DANKU ! )


pardon, leer eerst eens hoe je iets fatsoenlijk uitlijnt voordat je dit 'slecht commentaar' noemt! Je gaat geen spaties gebruiken om je form uit te lijnen!

Natuurlijk werkt dat niet, ik weet 100% zeker dat je geen verwerkingsscript hebt gemaakt.
 
Niel Debraune

Niel Debraune

28/08/2012 10:08:51
Quote Anchor link
;& Sorry Hoor @Chris ik ben ook maar net bezig met PHP en HTML etc.. Daarom zet ik mijn topic ook bij het onderwerp genaamd "beginnen met PHP"



Toevoeging op 28/08/2012 10:09:31:

Eddy Erkelens op 28/08/2012 10:04:49:
Die spaties zijn echt ruk.
Kijk eens naar mijn code (zonet gewijzigd) en google eens op CSS.


Bedankt maar waar geef ik nu mijn emailadres in zodat het naar mij word verstuurd ?
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 10:13:52
Quote Anchor link
Niel Debraune op 28/08/2012 10:08:51:
;& Sorry Hoor @Chris ik ben ook maar net bezig met PHP en HTML etc.. Daarom zet ik mijn topic ook bij het onderwerp genaamd "beginnen met PHP"



Toevoeging op 28/08/2012 10:09:31:

Eddy Erkelens op 28/08/2012 10:04:49:
Die spaties zijn echt ruk.
Kijk eens naar mijn code (zonet gewijzigd) en google eens op CSS.


Bedankt maar waar geef ik nu mijn emailadres in zodat het naar mij word verstuurd ?


Als je weet dat je net begint, zou ik het advies aannemen en geen CAPS spammen dat je er geen commentaar over wil. Wij zijn hier om je te helpen maar als je met zulke replies terug komt zal dat niets worden.

Het enige wat Eddy voor je gedaan heeft is je form netjes gemaakt, op de correcte wijze.

Nu moet je een php script maken om het formulier daadwerkelijk te verzenden. Gebruik hier Phpmailer voor, aangezien je nog met de basis bezig bent. Als je denkt dat je het wel aankunt moet je je eigen verdiepen in $_POST, mail(); htmlspecialchars(); en wat andere functies om het netjes te doen.
 
Niel Debraune

Niel Debraune

28/08/2012 10:16:05
Quote Anchor link
Ik snap er nog niets van en oke mijn excuses maar hoe moet ik het nu laten verzenden kunnen jullie me AUB helpen ?
 
Chris PHP

Chris PHP

28/08/2012 10:18:35
Quote Anchor link
Niel Debraune op 28/08/2012 10:16:05:
Ik snap er nog niets van en oke mijn excuses maar hoe moet ik het nu laten verzenden kunnen jullie me AUB helpen ?


Nogmaals, gebruik Phpmailer, hier is hun officiele tutorial
 
Niel Debraune

Niel Debraune

28/08/2012 10:21:44
Quote Anchor link
Bedankt ! (:

Toevoeging op 28/08/2012 10:21:47:

Bedankt ! (:
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 10:24:07
Quote Anchor link
Ik denk dat Niel nog niet snapt wat een <form action="pagina2.php"> doet.

Niel: lees http://phptuts.nl/view/39/8/ even heel goed door. Ga daar ook mee oefenen. Mag ook gelijk met je eigen formulier (die is net zo simpel).

In het kort:
formulier stuurt je gegevens door naar pagina2.php
Daar kan je de gegevens pakken via $_POST['code'] of $_POST['emailadres'].
Dat woord is gelijk aan de name="..." van je formulier.
Wat je met $_POST['emailadres'] doet is aan jou.

Let op: dit moet gebeuren door PHP. De pagina moet dus opgeslagen worden als .php (en online op je server of je moet iets als Xampp of Wampp draaien).
Gewijzigd op 28/08/2012 10:26:23 door Eddy E
 
Niel Debraune

Niel Debraune

28/08/2012 10:28:34
Quote Anchor link
Oke Bedankt Eddy ik maak hier werk van (:
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.