Form zonder submit button.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zap

zap

24/11/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Hallo, hoe kan ik een dropdown boxje maken dat als je dat ding kiest wat er in die dropdown staat dat hij dat dan gelijk submit, dus zonder op die knop te hoeven drukken.

Groeten ZaP
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:51:26
 
Kalle P

Kalle P

24/11/2006 17:07:00
 
K i p

K i p

24/11/2006 17:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<form action="#" method="post" name="jenaam">
    <select name="iets" onchange="document.forms.jenaam.submit();">
        <option value="lala">La de la!</option>
        <option value="laasddsagla">algasddsaal</option>
        <option value="sjap">pajs</option>
        <option value="kaas">saak</option>
        <option value="tomaat">taamot</option>
        <option value="wortel">letrow</option>
        <option value="pipmel">lempip</option>
    </select>
</form>
<pre>

<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    print_r($_POST);
}

?>

</pre>
 
Zap

zap

25/11/2006 16:37:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik kom er nog niet uit, ik heb het trouwens wel een while staan, hier mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
ob_start();
$select = "SELECT * FROM ".$tb_todo." ORDER by id DESC LIMIT $begin,$eind";
$query = mysql_query($select);
while ($rij = mysql_fetch_assoc($query)){

if($rij["status"] != ""){
switch($rij["status"]) {
                    case
"1": $img = "green"; break;
                    case
"2": $img = "blue"; break;
                    case
"3": $img = "red"; break;
                    } }
else { $img = "blue"; }
                    $sString = $rij["titel"] ;
                    $out = wordwrap($sString, 14, "\n", 1);
echo'      <tr>
<td><font size="2" face="verdana">
'
;
?>
<a href="" onMouseover="showfloatie('<? echo $rij["content"] ;?>', event)" onMouseout="hidefloatie()">
<? echo "$out\n";?></a>
<? echo '
</font></td>
        <td><font size="2" face="verdana">
        <img src="star_full.gif" width="20" height="20">
        <img src="star_full.gif" width="20" height="20">
        <img src="star_full.gif" width="20" height="20">
        <img src="star_full.gif" width="20" height="20">
        <img src="star_full.gif" width="20" height="20">
        </font></td>
        <td><font size="2" face="verdana">'
.$rij["naam"].'</font></td>
        <td><font size="2" face="verdana">
<form action="index.php?p=todo" method="post" name="jenaam">
    <select name="status" onchange="document.forms.jenaam.submit();">
            <option>Wijzig Status</option>
            <option>Onvoltooid (blauw)</option>
            <option>Voltooid (groen)</option>
            <option>Aflassen (rood)</option>
          </select>
          <input name="id" type="hidden" value="'
.$rij["id"].'">
          </form>
          </font></td>
        <td><font size="2" face="verdana"><img src="'
.$img.'.gif" width="30" height="30"></font></td>
      </tr> '
;

}

?>


en hier de actie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
  if (isset($_POST['submit'])) {

   $status = beveilig($_POST['status']);
   $id = beveilig($_POST['id']);
  



            $query = "UPDATE ".$tb_todo." SET

`status`='$status'WHERE id = '$id'";
  

   $results = mysql_query( $query );

   if($results)
   {   header("Location: index.php?p=todo");
   }
   else
   {
      die( "FOUT! !: " . mysql_error() );
   }


Alles staat trouwens op 1 pagina.

Maar als ik 1 van die dropdowns aan klik dan gebeurd er niks. ook neit een refresh dat hij de actie gaat voeren.
Wat doe ik fout?

Groeten ZaP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.