formaat van afbeelding bepalen voor verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek Kasius

Niek Kasius

09/06/2010 22:34:48
Quote Anchor link
Ik heb een gastenboek zonder databaseen wil dat men (vrijblijvend) in de reactie een foto kan plaatsen die dan links bovenaan word getoond.
Ik heb het al klaar en het werkt, alleen het formaat van de foto krijg ik niet, dus als je een foto van 800px X 600px plaatst komt die ook helemaal in beeld. Dus wil ik bepalen hoe groot de foto is die word gepost. Ik heb dit nu in mijn ubb staan;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$foto = str_replace("[img]","<img src=\"http://",$foto);
$foto = str_replace("[/img]","\">",$foto);


Ik heb al geprobeerd met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.
$foto = str_replace("[img]","<img src=\"http://",$foto width="70px" height"80px");
.


maar dat werkt niet.

Heeft iemand een oplossing dan zie ik dat graag.
Bij voorbaat mijn dank.

PS.
de foto komt niet in het bericht maar word net als de naam en het emailadres verzonden en geplaatst
Gewijzigd op 09/06/2010 22:45:32 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:17:49
 
Thomas de vries

thomas de vries

09/06/2010 22:43:56
Quote Anchor link
Je kunt ook als output dit nemen
stel iemand plaatst een foto van 800*800
dan laat je de foto zo zien
echo '<img src="/foto/foto.jpg" width="80" height="80">';
 
Niek Kasius

Niek Kasius

10/06/2010 13:33:01
Quote Anchor link
Nee dat werkt niet dat werk alleen als de foto in een database is opgeslagen en dat in het resultaat zet. nu krijg ik daardoor geen foto te zien maar dit:
. width='80px'
height='90px'>
niek
10.06.10 13:12

Ik heb 3 scripten. Schrijven.php verstuur.php en gastenboek.php plus een gastenbooek.txt, dus het gastenboek.php geeft een echo van txt
 
Joakim Broden

Joakim Broden

10/06/2010 13:43:15
Quote Anchor link
Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$foto = str_replace("[img]","<img src=\"http://",$foto width="70" height"80");


Zonder px
 
Mark L

Mark L

10/06/2010 13:45:30
Quote Anchor link
Je plakt het gewoon ergens achter.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$foto
= str_replace("[img]","<img src=\"http://",$foto);
$foto = str_replace("[/img]","\">",$foto);
?>


Mag ik vragen of je enig idee hebt, wat dit betekend? Als ik zou hebben
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[img]http://www.google.nl/image.gif
en dan GEEN /img erachter zou doen, dan zou dit veranderd worden naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="http://http://www.google.nl/image.gif

Je img-tag word dus niet afgesloten. Dit levert veel problemen op.

Ikzelf zou hierbij RegEx gebruiken. Om te krijgen wat jij wilde, moet je de width en de height niet achter je EERSTE str_replace zetten, maar tussen je result van de tweede str_replace. Ik hoop dat je hieruit komt; want anders wordt het phpvoorkouwen.nl

Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en dat je de str_replace begrijpt. Hier staat anders nog een duidelijke uitleg: Klikje();
Gewijzigd op 10/06/2010 13:47:22 door Mark L
 
Niek Kasius

Niek Kasius

10/06/2010 23:55:03
Quote Anchor link
dat werk allemaal niet ik heb van alles geprobeerd met en zonder back en forward slash.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\wamp\www\nieuwgb\ubb.txt on line 21

En enig idee over dat niet afsluiten van de img heb ik wel gemerkt in een ander gastenboek script waarin alle smilies steeds opnieuw werden geladen.
maar als ik nu $foto = str_replace("[/img]","<\img">",$foto); doe krijg ik een melding dat in de volgende regel de [ verkeerd is
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2010 00:01:16
Quote Anchor link
Je gebruikt een escape-teken en een quote teveel.
$foto = str_replace("[/img]","<\img">",$foto);

Moet zijn
$foto = str_replace('[/img]', '</img>', $foto);
Gewijzigd op 11/06/2010 00:03:40 door - SanThe -
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

11/06/2010 00:06:02
Quote Anchor link
Gebruik anders een ' ipv ". Dan hoef je niet te backslachen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$foto = str_replace('[img]','<img src="http://',$foto);
$foto = str_replace('[/img]','" width="80" height="90">',$foto);

Dit zou moeten werken.

Het img element hoor je niet af te sluiten. Dat is onzin, niet correct en niet toegestaan.

http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/img.html

Quote:
Het IMG element heeft alleen attributen en geen inhoud. Een beëindiging is daarom niet toegestaan.
Gewijzigd op 11/06/2010 00:13:00 door Piet Verhagen
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2010 00:13:58
Quote Anchor link
@Piet Verhagen: Jij zit al een stuk meer in de richting van een juiste html-output. De tag van mijn post is niet goed, maar even letterlijk uit de vraag genomen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

11/06/2010 13:25:36
Quote Anchor link
heb dit gevonden en dat werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.
$foto = preg_replace("#\[img\](http)(.+?)\[/img\]#is","<img src=\"\\1\\2\" width=\"80\" height=\"90\" alt=\"$naam\" />",$foto);
$foto = preg_replace("#\[img\](.+?)\[/img\]#is","<img src=\"http://\\1\" alt=\"$naam\" />",$foto);
.


Ps.

schijnbaar toch ook weer niet
het geeft de foto wel in het opgegeven formaat weer maar sluit het niet af zodat die alle afbeeldingen opnieuw gaat laden
Sorry!
Ik heb in het schrijven.php ook een ubb staan en was vergeten daar in ook die wijziging aan te passen
Gewijzigd op 11/06/2010 15:16:06 door Niek Kasius
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.